DeepL, Berlin’de düzenlenen DeepL Dialogues etkinliğinde gerçek zamanlı sözlü iletişim için geliştirdiği ilk sesli çeviri aracı olan DeepL Voice’u duyurdu. Yapay zeka destekli çeviri çözümleri sunan şirket, toplantılar ve yüz yüze görüşmeler için iki ayrı model olarak tasarlanan DeepL Voice ile dil engelini aşarak anlık iletişimde verimliliği artırıyor. Üstelik DeepL Voice, sanal ve fiziksel ortamlarda çok dilli iletişim imkanı sağlıyor.

DeepL Voice tanıtıldı!

DeepL CEO’su ve kurucusu Jarek Kutylowski, aracın yüksek güvenlik ve çeviri kalitesi sunacak şekilde geliştirildiğini belirtti. DeepL Voice’un güvenilir bir çözüm olarak geliştirilmesinde beta müşterilerden gelen geri bildirimlerin kritik rol oynadığını vurgulayan Kutylowski şunları söyledi:

“DeepL olarak yazılı çeviride lider konumdayız ancak gerçek zamanlı sesli çeviri alanında dile dayalı yeni zorluklar ortaya çıkıyor. Yarım bırakılan cümleler, telaffuz sorunları ve çeviri gecikmeleri konuşma sırasında yanlış anlaşılmalara yol açabiliyor. Bu tür sorunları en aza indirmek için kullanıcılarımızla beta programı sürecinde yakın temas halinde çalışarak tüm bu sorunları çözmeye odaklandık.”

DeepL Voice, iki farklı modelle kullanıcıların hizmetine sunuluyor:

  • Toplantılar için DeepL Voice:
    • Sanal toplantılarda dil engellerini kaldırıyor. Toplantıdaki katılımcılar, seçtikleri dilde konuşabiliyor ve diğer katılımcılar konuşmayı gerçek zamanlı çeviri altyazılarıyla izleyebiliyor. Bu sayede herkes ana dilinde iletişim kurabiliyor, toplantılarda anlaşılabilirlik artıyor ve katılımcıların dil nedeniyle kopukluk yaşama ihtimali ortadan kalkıyor.
  • Görüşmeler için DeepL Voice:
    • Mobil cihazlarla yüz yüze iletişimde kullanılmak üzere tasarlanan bu model, bir tarafın konuşmalarını karşı tarafa altyazı ile aktarıyor. Görüşmelerde kullanıcılar, aynı cihaz üzerinden çeviriyi takip edebiliyor ve ihtiyaç duyulan çeviri modları sayesinde iletişim daha kolay hale geliyor.

DeepL Voice, başlangıçta Almanca, Felemenkçe, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İsveççe, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Portekizce, Rusça ve Türkçe olmak üzere 13 dilde sesli çeviri desteği sunuyor. DeepL, ilerleyen dönemlerde daha fazla dil eklemeyi planlıyor.

Ayrıca DeepL Translator aracılığıyla 33 dilde altyazı çevirisi imkanı da sunuluyor. Bu yeni teknoloji, aksan ve bağlam farkını dikkate alan geniş veri setleriyle eğitilmiş yapay zeka modelleri sayesinde yüksek doğruluk seviyesine ulaşıyor.

Etkinlikte DeepL Voice’u deneyimleyen Brioche Pasquier Uluslararası Koordinatörü Christine Aubry şunları söyledi:

“DeepL Voice’tan önce yurt dışındaki şubelerimizi şirket projelerine dahil etmekte zorlanıyorduk. Toplantılar için DeepL Voice, ekiplerimizi gerçekten bir araya getirdi, şubeler arasındaki iletişim sorununu çözdü ve şirket çapında iş birliğini artırdı. Daha önce yalnızca bir dili destekleyen araçları denedik fakat DeepL Voice, şu ana kadar kullandığımız en kapsamlı araç.”

DeepL, bu yılın başında yazılı çeviri çözümü olan DeepL Write Pro’yu tanıtarak dikkat çekmişti. Çeviri kalitesi açısından GPT-4, Google ve Microsoft’un modellerini geride bırakan yeni nesil büyük dil modeli (LLM) ile teknoloji dünyasında öne çıkan şirket kısa süre önce Forbes 2024 Cloud 100 listesine girdi.

Mayıs ayında ise Index Ventures liderliğinde 2 milyar dolar değerleme ile 300 milyon dolarlık yatırım alarak büyümesini sürdürüyor. DeepL Voice da dünya genelindeki şirketlerin kullanımına hazır olarak piyasaya sunulmuş durumda.