Apple, iPhone SE serisine veda etti ve iPhone 16e modelini tanıttı. Önceki SE modellerinden ayrılan bu cihaz; çentikli tasarıma, OLED ekrana, Face ID teknolojisine ve son nesil A18 çipine sahip. Bu yenilikler iPhone 16e’nin fiyat etiketine de yansıdı. Cihaz, iPhone SE 3’ün 429 dolarlık başlangıç fiyatından 170 dolar daha pahalıya, 599 dolara sunuldu.
47 bin 999 TL’lik iPhone 16e ile yeni strateji başladı
iPhone 16e ile gelen fiyat artışı, Apple’ın stratejisi ve giriş seviyesi iPhone için ciddi soruları gündeme getiriyor. iPhone SE’ye sıcak bakan kullanıcılar, donanım geliştirmelerine rağmen iPhone 16e için bu miktarı ödemek istemeyebilir. Ülkemizdeki fiyatının da 47 bin 999 TL’den başladığını belirtelim.

Bazı kullanıcılar, Apple’ın yeni fiyatlandırma modeliyle bir tür test yaptığını düşünüyor. Şirket, iPhone 16e’den elde edeceği artan kar marjının, olası satış kaybını dengeleyeceğini hesaplıyor olabilir. Yani Apple, 429 dolarlık fiyatla yüksek satış hacmi yerine 599 dolara daha düşük satış hacmini deniyor.
vivo X200 Ultra, iPhone 16’daki bu özelliğe mi sahip olacak?
vivo tarafından uzun süredir tanıtılması beklenen vivo X200 Ultra için yeni eylem butonu iddiaları ortaya çıktı. İşte detaylar.Testin sonucu, Apple’ın gelecekteki giriş seviyesi stratejileri için de belirleyici olacak. iPhone 16e daha kârlı bir model olursa iPhone SE için belirlenen 400 dolar civarındaki fiyat noktası artık ortadan kalkabilir.
Renkli cam arka yüzey, Ceramic Shield ön cam ve Dinamik Ada tasarımı gibi özellikler bu modelde bulunmuyor. Ayrıca cihazın ekran parlaklığı maksimum 800 nit ile sınırlı. iPhone 16’da bu değerin 1000 nit ve tepe parlaklığının 2000 nit seviyesinde olduğunu belirtelim.

İsviçrede 512GB versiyonu 900 frank civarında. 16 pro max 1100 frank. Millet enayi mi alsın. Enayiler hariç kimse almaz bence
Bro mesele 16 promaks almak değil bu telefonun boyutu kullanışlından dolayı tercih ediliyor ben bundan önceki SE modelini zaten almıştım bu kafayla enayi olan sensin
Vergilerden dolayı yazın da görelim samimiyetinizi 🙂
Vergilerden dolayı
Bence yaptığı deneme ilk değil, az özellik çok para. daha ne kadar yontabilirim diye düşünüyor. tutarsa bir kaç seneye tuşlu telefonları biz icat ettik diye amiral gemisi fiyatına satmaya başlarlar :))))
599 dolarlık telefon 50K birim. Şaka ülkesi Türkiye 🙂
Şu birim hesabı yapanlara gıcık oluyorum, sanıyorlarki yurtdışında 599tl cihaz! Ama dil seviyesi bu kadar düşük kalmış İngilizceden uzak olan bir millet elbette dışarda ne oluyor bilmiyor, siyasiler de bunu iyi kullanıyor sonra dolar falan uçuyor işte!
Enayi iPhone kullanıcıları,nasılsa alır diye düşünüyorlar.o fiyatı hakedecek telefon mu
Türkiye’de ne alırsan bir kendine, birde devlete alacaksın. Vergilerle ayakta durup, garibanın sırtına binmeye devam.
O kadar vermişlen 7-8 bin daha verip adam akıllı kırpılmamış cihaz almak daha mantıklı bence.
Apple fiyat belirlerken Türkiye de insanlar daha doğrusu asgari geçim derdinde olan insanlı düşünerek fiyatlandırma yapmıyor devletin gümrükten sonra üzerine koydu vergiyi de hesaplamaya eklemez o bizim sorunumuz olur
Her yerde İPhone pahalı deyip duruyoruz, kimse de demiyor bu dolar kuru nereye gidiyor… Aslında hiçbir telefon pahalı değil dolar kurundan dolayı bir de devletimiz sağolsun dolar ile alınca koymasına acımıyor bir de o da koyuyor tam oluyor. Çıkarılan her ürün kendi ülkesine göre fiyat biçerse ohooo işimiz yaş valla… Dolar düşük olsa vergiler de yüzde oranla hesaplandığı için çok da koymazdı. En iyi YD telefon almak 😀
600 dolar yaklaşık 22000 TL. ve ülkemizdeki fiyat 48000 TL.48.000 TL ise yaklaşık 1300 dolar….Vergilendirme insafsızca yapılıyor…