Apple 2025 sonbaharında tanıtılması beklenen iPhone 17 serisiyle birlikte, ilk kez 12 GB RAM’e geçiş yapıyor. Fakat son bilgilere göre, bu yüksek bellek kapasitesi sadece iPhone 17 Pro modellerinde yer alacak.
iPhone 17 Pro’nun RAM kapasitesi ortaya çıktı
Gelişmiş çoklu görev işlevleri, oyun performansı ve üretken yapay zeka uygulamaları açısından önemli bir adım olarak görülen bu RAM yükseltmesi, çok büyük oranda Samsung tarafından üstleniliyor.

Güney Kore basınında paylaşılan bilgilere göre, Apple’ın sipariş ettiği DRAM modüllerinin %70’lik bölümünü Samsung karşılayacak. Şirket, uzun süredir iPhone’lara OLED ekran sağlayan ana üretici konumundaydı. Şimdi ise bellek üretiminde de iPhone 17 Pro’nun en büyük donanım tedarikçisi rolünü üstlenecek.
Yeni GTA 6 fragmanı yayınlandı! İşte çıkış tarihi
Merakla beklenen GTA 6 oyununun yeni fragmanı yayınlandı. Bu gelişme, serinin meraklılarını oldukça heyecanlandırdı.Kalan %30’luk bellek ihtiyacının ise SK hynix ve Micron tarafından karşılanacağı ifade edildi. SK hynix’in LG Innotek ile, Micron’un da Japonya merkezli Shinko Electric firması ile birlikte üretim gerçekleştireceği belirtiliyor.
iPhone 17 serisinin temel modelleri olan iPhone 17 ve iPhone 17 Air ise 8 GB RAM ile piyasaya çıkmaya devam edecek. Ancak ünlü analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın DRAM tedarik zincirinde yaşanabilecek olası aksaklıklar nedeniyle yalnızca temel iPhone 17 modelinin 8 GB RAM’e sahip olabileceğini, Air modelinde ise 12 GB seçeneğine geçebileceğini öne sürdü.
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz.

İphone 17 aşırı saçma bir tasarımı var gereksiz ama Android kulanıcısı olarak Android 14 üstü önermiyorum gereksiz ram cpu tüketiyor kulanıcaksanız benim gibi Root lamanızı öneririm ben uzun zamandır bu şekilde kulanıyorum ve şuan elimde olan samsung Galaxy S25 ultra ise o da root lu ve oc ladığım için bi tık daha yüksek performans alıyorum iphone 17 ye kafa tutma yı bırak 17 nin tüm modelerini Geçer çünkü 8 Elite işlemcisini (3nm) CPU:5.5 Ghz GPU:1.1 Ghz radyotör ile soğtumunu gerçekleştiriyorum Android tek sıkıntısı aşırı İşlemciye yük bindiriyor ve samsung 8gb ram ile iphone 4 gb ram eşit değil samsung klavye açarken bile en az 55mb ram yiyior çeviri falan açınca 1.1 gb ram yediğini gördüm ama aşırı yoğun kulanımda her türlü iphone diyebilirim ama fiyat kısmında F/P kısmında ise samsung diyebilirm ama Asus Rog phone varken samsung hayal bide ZTE redmi magic varsa bunları söylemeye gerek kalmaz
Önceliğim yapay zeka
Çok mu zor hepsine 16gb ile sürmek kaç cent tutar yada dolar :))))