Teknoloji Haberleri

    Aselsan Mini Zeplin ile Sınırı Koruyacak!

    Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), askeri alanda yerli üretime çok büyük önem veriyor. Kirpi, Atak helikopteri ve milli piyade tüfeği MPT-76 gibi başarılı projelerden sonra bu kez güvenliği sağlamak için ilginç bir adım atılıyor.

    Terörle mücadele konusunda güvenlik güçlerine yardımcı olması beklenilen ve son dönemde gündemde yerini koruyan Bayraktar TB2 isimli İnsansız Hava Aracı‘nın ardından bu kez, TSK’nın hudut karakollarının güvenliğini artırmak için ASELSAN tarafından geliştirilen insansız balonlu gözetleme sistemlerini kullanacağı öğrenildi.

    Erken ikaz imkanı sağlıyor!

    Aselsan tarafından geliştirilen 16 metre uzunluğundaki insansız balonlu gözetleme sistemi, 1000 metre irtifaya çıkabiliyor.

    16-06/06/1249433_620x410.jpg

    Belirlenen bir bölgeyi 360 derece açıyla görüntüleyebilen sistem üzerinde, gece görüş kameralarına yer veriliyor. Görüntülerin gerçek zamanlı iletilmesi sayesinde olası bir tehlike  durumunda karakol ve askeri birlik gibi sabit tesislere erken uyarı gönderilerek, saldırılara karşı önlem alınması sağlanıyor.

    Su damlası ve küresel olmak üzere iki farklı modele sahip olan insansız balonlu gözetleme sistemi, demirleme istasyonundan gökyüzüne bırakılıyor ve yine yer kontrol istasyonundan yönetiliyor.

    Hafif silah atışlarından etkilenmeyen sistemin su damlası olarak adlandırılan modeli, 180 metreküp hacime sahip. Küresel olarak adlandırılan model ise sahip olduğu 35 metreküp hacim ile 500 metre irtifaya yükselebiliyor.

    Türk Silahlı Kuvvetleri yetkilileri, su damlası modelinin test edilmeye devam edildiğini ve sınır bölgesinde 400 saat görev yaptığını belirtiyor.

    :: İnsansız balonlu gözetleme sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    18 Yorum

    1. SDN Okuru

      harika, 10 bin mühendis daha alalım işe. iyice hızlanalım

    2. SDN Okuru

      Ülkemizle gurur duyalım

    3. SDN Okuru

      Balonla siniri koruyacagiz 🙂

    4. SDN Okuru

      CEHAPE buna da karşı çıkar

    5. SDN Okuru

      bu memleket için çivi dahi olsa üreten herkese sonsuz teşekkürler

    6. SDN Okuru

      bravo iyi gelişme ABD de zeplinle güvenlik uygulaması yapıyor. çok uzun mesafeleri uzun süre takip edebiliyor.

    7. SDN Okuru

      red alert'teki kirovlar gibi olursa dünyayı ele geçiririz.

    8. SDN Okuru

      eee rüzgar alır götürür bunu

    9. SDN Okuru

      Aynen,bu zeplinler rüzgarlı yada fırtınalı havalarda hava da kalabiliyor mu,çalışma mantığı nasıl?

    10. SDN Okuru

      Hem koruyup hem onlarla elektrik de üretemezler miydi?

    11. SDN Okuru

      muhteşem olmuş, batı ülkeleride bunlardan yapmaya çalışıyor

    12. SDN Okuru

      Senin doğu sınırın pkk yuvası kullandiklari g3 mg3 bin mt irtifa dan daha fazla menzille sahip yani dusururler bunu almanlar gibi Zırh li zeplin yapmalılar

    13. SDN Okuru

      Halatla yerdeki başka araca sabitlenmiş zekice

    14. SDN Okuru

      Halatla yerdeki başka araca sabitlenmiş zekice

    15. SDN Okuru

      Bu zeplin ruzgara, firtinaya, atilan kursuna dayanikli.

    16. SDN Okuru

      Helal olsun daha başarılı işlere imza atılacağına eminim. Yunan komutanı gece radarda bayraktarı görenlere 2 ay izin veriyor daha dün anka yı ürettik bugün bu başarıyı sağladık.

    Diğer yorumları gör (17) Yorum Yap

    Yorum Yaz