Oyun

    Türk mahkemelerinden tarihi hile kararı!

    İzmir Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi, ülkemizdeki oyun sektörünü oldukça yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Türkiye’de ilk kez oyunlar için hile yayınlayan 3 ayrı web sitesine erişim kalıcı olarak engellendi ve tazminat cezası verildi.

    Mahkeme, oyun hilesi satan sitelere rekor ceza kesti!

    Ülkemizde bir ilk olarak hitlan.net, hilevereni.com ve coldhacks.com isimli web sitelerine rekor bir ceza verildi. Halen devam eden davada Mahkeme, davalılara 185 bin 923 TL maddi, 20 bin TL’de manevi tazminat cezası verdi. Ayrıca web siteleri kalıcı olarak erişime kapatıldı.

    Ülkemizdeki oyun sektörü için oldukça önemli bir adım olan bu ceza, dijital oyunlarda sahtecilik yapanlara karşı bir uyarı niteliğinde olmalı.

    17-07/28/aaeaaqaaaaaaaaupaaaajgi5mwm3m2vllti3njatnguzoc04mwq4lthlndbmogq0nmi3yq-1501248608.jpg

    Konu ile ilgili açıklamada bulunan bilişim-fikri mülkiyet ve ticaret hukuku uzmanı Dr. Mete Tevetoğlu, böyle bir konunun ilk kez mahkemeye taşındığını ve oyun şirketleri içinde büyük önem taşıdığını belirtti.

    Verilen cezada davalıların banka hesaplarının da dikkate alındığını belirten Tevetoğlu, uzun yıllardır hile sitelerine karşı devam eden mücadeleler arasında bu davanın büyük önem arz ettiğini söyledi.

    Ayrıca, Türk Ceza Kanunu’na eklenen 245/A maddesi ile de “zararlı yazılım üretmek, satmak, pazarlamak, almak, kullanmak veya bulundurmak” hile sitelerinin özel bir siber suç olarak düzenlendiğini ve bu suçu işleyenlerin 1 – 3 yıl hapis ve 5 bine kadar adli para cezası ile karşı karşıya kalacaklarını ifade etti.

    :: Hile sitelerine verilen bu ceza hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    10 Yorum

    1. SDN Okuru

      oyuncular, hile yapmadan oyun oynayın..hilecinin mumu yatsıya kadar yanar..hahahaaaahahaa

    2. SDN Okuru

      Onların sorunu hile değildi bence nerden para koparacaklarını şaştılar

    3. SDN Okuru

      Evet, kapitalistlerin işine gelen bir karar daha. Bir oyun 200 tl ve üzeri oluyorsa, ben oyunu alamıyorsam korsana yönelirim. Bu kadar pahalı oyun satılan ülkemde kimse bana dolar kuru falan demesin..

    4. SDN Okuru

      Yalnızca F2P oyunlarında hile yapmak suç olmalı. Satın aldığımız offline bir oyunda hile yapmak bence suç gibi görünmüyor

    5. SDN Okuru

      cok harika bir karar tebrik ediyorum.

    6. SDN Okuru

      bu ülkede hükümet bile hile yaparken…

    7. SDN Okuru

      Hackerlar köşeye sıkıştırıldı sonunda

    8. SDN Okuru

      Aman ne kadar doğru bi karar tövbe tövbe sanki adam öldürmüş sanki adamin evini soymus oyun olum bu oyun bide 180 bin tl diyor sırf devlet halkın üzerine çöküyor bu ülkenin bu halkın hali zor

    Diğer yorumları gör (9) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network