Android

    Xiaomi HyperOS 4 Beta Test Süreci Başladı

    Xiaomi, HyperOS 4 güncellemesi için beta test sürecini başlattı. Hangi modellerin beta sürecine dahil edildiği haberimizde.
    HyperOS 4

    Xiaomi, dünya genelindeki ve Avrupa Ekonomik Alanı’ndaki (EEA) kullanıcılar için merakla beklenen HyperOS 4 güncellemesinin beta test sürecini resmen başlattı. Xiaomi 17 Ultra, Xiaomi 17 ve Leica Leitzphone by Xiaomi modelleri için açılan bu program, yazılımın yeni özelliklerini erkenden denemek isteyen gönüllü katılımcıları bekliyor. Şirket, beta yazılımların kararsız çalışabileceği ve günlük kullanılan ana cihazlar için risk oluşturabileceği konusunda kullanıcıları özellikle uyarıyor.

    Katılmak isteyen kullanıcılar, Xiaomi Topluluğu uygulaması üzerinden “Ben” sekmesine giderek beta testi bölümündeki kayıt formunu doldurabiliyor.

    • Xiaomi, HyperOS 4 güncellemesi için küresel çapta beta testi alımlarına başladı.
    • Program; Xiaomi 17, 17 Ultra ve Leica Leitzphone gibi modelleri kapsıyor.
    • Katılımcıların Xiaomi Topluluğu uygulaması üzerinden kayıt formunu tamamlaması gerekiyor.
    • Beta sürümünden kararlı sürüme dönmek için manuel firmware yüklemesi yapılması şart koşuluyor.

    Beta Sürecine Dahil Olan Cihazlar Belirlendi

    Xiaomi’nin başlattığı bu test süreci, başlangıç aşamasında belirli amiral gemisi modellerini kapsıyor. Güncel bilgilere göre, Xiaomi 17 serisinin öne çıkan cihazları ile Leica iş birliğiyle üretilen özel telefonlar ilk etapta güncellemeyi alacak.    Şirket, beta programına kabul edilen kullanıcıların güncellemeleri havadan (OTA) alacağını belirtirken, bazı özel sürümler için Xiaomi hesabı üzerinden ek doğrulama adımları gerekeceğini hatırlatıyor.

    Kapsam 17 Eylül Tarihinde Genişletilecek

    HyperOS 4 ile ilgili heyecan verici gelişmeler sadece ilk grup cihazlarla sınırlı kalmayacak. Xiaomi, 17 Eylül tarihinde test programını daha geniş bir kullanıcı kitlesine yaymayı planlıyor.   Bu tarihten itibaren Xiaomi 17T, 17T Pro, 15 ve 15 Ultra modelleri de beta programına dahil edilecek.

    Bu genişletme kararı, markanın yeni arayüz optimizasyonlarını daha fazla donanım üzerinde test etme isteğini gösteriyor.

    Sisteme Dönüş İçin Manuel İşlemler Gerekiyor

    Kullanıcıların göz önünde bulundurması gereken en önemli konulardan biri, HyperOS 4 beta sürümünden kararlı HyperOS 3 sürümüne geri dönme sürecidir.

    Xiaomi, bu işlemin otomatik bir güncelleme ile yapılamayacağını ve kullanıcıların cihazlarına firmware yazılımını manuel olarak flaşlamaları gerektiğini vurguluyor. Bu durum, veri kaybı yaşanmaması adına kullanıcıların gerekli yedeklemeleri önceden yapmalarını zorunlu kılıyor. Yazılım geliştirme süreci devam ederken, her türlü hata bildirimi markanın yazılım kalitesini artırmasına yardımcı olacaktır.

    Siz de Xiaomi’nin yeni HyperOS 4 arayüzünü denemek için beta programına katılmayı düşünüyor musunuz? Hangi özelliklerin iyileştirilmesini beklediğinizi veya daha önceki beta deneyimlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

    google preferred source badge for shiftdelete
    Henüz yorum yok İlk Yorumu Yaz
    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    Yorum Yaz