İnternetin artık hemen hemen her eve girmesi, küresel olarak da kullanımını arttırdı ve insanların vazgeçilmezi haline geldi.

İnternetin gelişmesi ile birlikte sosyal medya sitelerinin de sayılarının artması, insanların mesafe farketmeksizin birbirleri ile kolayca iletişim kurmasını sağladı.

Ancak, sürekli gelişen bu iletişim ağını kötü amaçlar için kullanan kişilerin de sayılarının artması yönetimleri harekete geçirerek yeni kararlar aldırdı.

:: Sanal Gerçeklik Nedir? Sokaktayız #12

Sosyal medyada siber saldırıların ve dolandırıcılığın artması üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımsosyal medya ve sosyal medya anayasasıyla ilgili kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu.

Siber suçların anayasası geliyor

Bakan Yıldırım yaptığı açıklamada;

“Türkiye, siber suçlarla mücadele için önemli bir adım atıyor.

Avrupa Birliği’nin bilgisayar ve internet suçlarını gözeten ilk uluslararası sözleşmesine taraf olan Türkiye, AB Siber Suçlar Komisyonu‘nun hazırlayacağı metne harfi harfiyen uyacak. Yıldırım, “Komisyon, siber ortam için bir metin hazırlayacak ve herkes bu metne uyacak.

Ayrı ayrı kanunlar olmayacak. Bu, siber dünyanın, siber suçların anayasası olacak” dedi. Yıldırım, Türkiye’nin sosyal medya kullanımında dünyada ilk 5 ülke arasında yer aldığını ifade ederek, “İnternet, çaya-çorbaya limon gibi. Çok faydalı bir şey ama ayarını kaçırdığınız zaman ilaca benziyor, tedavi edecekken zehirliyor” diye konuştu. 

Konu hakkındaki sınırların nasıl ve hangi yolla çizileceği konusunda büyük bir belirsizlik varken, sanal dünyada fikir beyan edebilme ve kişisel erişim hakkı konularındaki hassasiyetin zedelenip zedelenmeyeceği konusunda da soru işaretleri oluşmuş durumda.

Biz de mikrofonumuzu alarak vatandaşa sosyal medya anayasasını sorduk. İşte cevaplar! 

#video_11279#

:: Sosyal medya anayasası hakkında neler düşünüyorsunuz?