Teknoloji Haberleri

    Telefonunuzu Kaybederseniz Bunları Yapın

    Günlük yaşantımızdaki ritüellerimizin büyük bir kısmını oluşturan telefonun yokluğu, kendini hayli hissettirecektir.

    Kiminin sosyal medya hesaplarını kapatmasını, kiminin de rehberindeki kişileri kaybetmesini dert edeceği sorun ile karşılaştığınız takdirde, bu aşamaları takip etmeniz sizin lehinize olacaktır.

    1- iPhone’umu Bul

    Eğer Apple marka bir cihaza sahipseniz, “iPhone’umu Bul” uygulaması ile telefonunuzun yerini tespit edebilir ve iPhone’un içerisindeki tüm bilgileri silip cihazı kilitleyebilirsiniz.

    Oyuncaktan farkı kalmayacak telefonunuz için üzüleceğiniz tek nokta, yeni bir telefon alma gereksinimi duyacağınız olacaktır.

    16-01/20/iphoneumu-bul.jpg

    {pagebreak::1}

    2- Bilgi Ve İhbar Merkezi’ni Arayın

    Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu (BTK), söz konusu durum karşısında işlevsel olması için bir ihbar hattı kurmuş durumda. Kullanıcıların bu tip bir sorun ile karşı karşıya gelmeleri halinde, “0312 294 94 94” numaralı telefon hattını arayarak, 15 haneli IMEI numaralarını ve cihazı son kullanım zamanı bildirmeleri gerekiyor.

    Bu sayede, telefon sahibi olduğunuz doğrulanırsa, istediğiniz doğrultusunda, cihazınız işleme kapatılıyor. Telefonunuzun yeniden oyuncaktan bir farkı kalmıyor.

    IMEI Numarası*: Cihazınızın arama ekranına “*#06#” ibaresini tuşladığınız zaman söz konusu 15 haneli numara görünecektir. Cihazınız kaybolduğunda iş işten geçeceği için, halihazırda elinizdeyken, bu numarayı bir yere kaydetmenizde fayda var.

    16-01/20/btk.jpg

    {pagebreak::2}

    3- Uyarması devletten kapatması sizden

    Bilgi ve İhbar Merkezi’ni arayıp, ifade ettiğimiz işlemleri yaptıktan sonra, kurum ile koordine bir şekilde çalışan Emniyet Müdürlüğü, kayıp telefona cihazın en yakın kolluk kuvvetlerine bırakılması yönünde bir uyarı mesajı gönderir.

    Sizin devrede olmadığınız bu noktanın ardından, telefon operatörünüzü arayıp, Sim kartınızı kapatma yönündeki isteğinizi(varsa) iletip, bu işlemi gerçekleştirmelerini istemeniz gerekiyor.

    16-01/20/istanbul-emniyet-mudurlugune-gazeteci-girisi-yasak.jpg

    {pagebreak::3}

    4- Son Aşama

    Eğer ki, gasp-hırsızlık yoluyla cihazınızı kaybettiğinizden eminseniz, savcılık ya da en yakın Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak resmi süreci başlatmanız gerekiyor.

    Telefonunuzu bulmanız ve eline geçmesi halinde ise, tekrar aynı aşamaları izleyerek kapatılan cihazı açtırabilirsiniz.

    :: Telefonunuzu kaybetmeniz ihtimalinde, bu aşamaları uygulayacak mısınız?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    23 Yorum

    1. SDN Okuru

      "15 haneli IMEI numaralarını ve cihazı son kullanım zamanı" son kullanım zamanı nedir? Garanti bitiş süresi mi kasıt?

    2. SDN Okuru

      Android Cihaz Yöneticisi diye bir uygulama da var. Neden Android'i adamdan saymıyorsunuz? Bir tek İPhone mu var?

    3. SDN Okuru

      Yakin zamanda arkadasim iphone unu caldirdi. İphone'umu bul ile kilitledi ve kullanilamaz hale getirdi. Ancak daha sonra Apple cagri merkezini aradigimizda cihazı kilitlemeseydik ve kullanilabilir durumda olsaydi (iphone'umu bul servisini kapatmak icin sifre gerekeceginden ve dolayisiyla kapatamayacaklarından) cihazin yerini tespit edip ve harita uzerinde izleyebilecegimizi, ele gecirebileceğimizi söylediler. Başınıza böyle bir durum gelirse kilitlemeden önce bunu bir düşünün.

    4. SDN Okuru

      Haberi yapan arkadasin da bunu bilmesi gerekirdi.

    5. SDN Okuru

      Herkesin iphonesi mi var haberci arkadaş android kullanıyoruz android

    6. SDN Okuru

      Son adım sizi uğraştırmaktan başka bir şeye yaramıyor arkadaşlar. Polis sizi savcılığa yönlendiriyor. Dava açıyorsunuz falan filan velakin hiçbir sonuç çıkmıyor. Eğer bir yerlerde tanıdıklarınız yoksa para ve zaman kaybı.

    7. SDN Okuru

      Sadece iphone üzerinden bilgi verilmesi eksik bilgi. Herkes iphone kullanmıyor sayın yazar Ata Ateş bey.

    8. SDN Okuru

      Androidde pek kullanışlı değil

    9. SDN Okuru

      Bu haberin özeti telefonunuz kaybolursa "boşuna uğraşmayın" okadar

    10. SDN Okuru

      mCloud a giriyoruz.buluyoruz.uyari mesaji ardindan kilitleme.sonra gereken islemler yapiliyor.bu kadar basit.cloud.flyme.cnmCloud

    11. SDN Okuru

      Arkadaş adamlar anti-deft'ı yapmışlar çalındığı zaman internetten hesabını gir telefonunu bul, bilgi ihbar merkezine falan ne gerek var.

    12. SDN Okuru

      2senedir hâlâ bulacaklar

    13. SDN Okuru

      Telefon denince SDN nin aklına iphone geliyor.

    14. SDN Okuru

      Bu özellik sony lerde de var yazar!

    15. SDN Okuru

      Samsung un da bu yönde çalınmaya karşı uygulaması var bilgilendirmesini yapmanızı ümit ediyorum

    16. SDN Okuru

      Android cihaz yöneticisi var android de de…

    17. SDN Okuru

      İphone nunuzu kaybederseniz bunları yapın gibi bişey olmuş bu -.- Android kullanıcıları için Cihaz yöneticisi. Telefonu uzaktan çaldırabilir veya site üzerinden belirlediğiniz bir şifre ile kilitleyebilrsiniz. https: // www . google.com /android/ devicemanager?hl=tr

      Windows Phone kullanıcıları için ise account. microsoft.com /devices. bu adresten aynı şekilde telefonu çaldırıp kilitleyebilirsiniz.

    18. SDN Okuru

      internette araştırınca gördüm ki erhan kahraman, berkin bozdoğan vb. oluşan ekibin yanı sıra cihan pehlivan gibi genç arkadaşları da kaybetmişsiniz.

    19. SDN Okuru

      ıphone bul dışındakiler pek geçerli değil

    Diğer yorumları gör (22) Yorum Yap

    Yorum Yaz