Dolandırıcılar geliştirdiği yeni yöntem ile birlikte Netflix kullanıcıları hedef aldı. Yeni geliştirilen yöntemle, sanki Netflix‘ten gönderilmiş gibi hissettirilen sahte e-postalarla kullanıcıların ödeme bilgilerinin çalındığı ortaya çıktı!
Bu konu hakkında kullanıcılarını uyaran, popüler yayın servisi, son derece dikkatli olunması gerektiğinin altını özellikle çiziyor.
Netflix The Witcher için başrolü buldu!
Netflix, tarafından çekilecek The Witcher dizisi daha çıkmadan herkesin dilinde. Son olarak Rivialı Geralt'ın kim olacağı tartışmaları da son bulmuş oldu. Peki dizinin bu karizmatik başrolünü kim kaptı?Dolandırıcıların yeni hedefi Netflix!
Dolandırıcılar sahte e-postalar ile birlikte Netflix kullanıcılarının kredi kartı bilgilerini çaldıkları ortaya çıktı. Sahte e-postalar ile yayın servisi kullanıcılarını hedef alan dolandırıcılar, kullanıcılardan ödeme bilgilerini güncellemesini istiyor.
Netflix yetkililerinden gönderilmiş gibi gösterilen sahte e-postalar konusunda kullanıcılarını uyaran global yayın servisi, dikkatli olunmasının altını çiziyor.
Birçok kullanıcıyı rahatlıkla kandırabilecek dilde yazılmış olan bu e-postalarda, ödeme işleminde sorun yaşıyorsanız, tekrar denemeniz için ödeme bilgilerinizi güncellemeniz isteniyor. Daha sonrasında ise yukarıdaki görselde göreceğiniz gibi kırmızı butonda yer alan ”Hesabı Şimdi Güncelle” seçeneğine tıklamanız isteniyor.
Birleşik Krallık Sahtekarlık ve Siber Suçla Mücadele Merkezi dolandırıcılar tarafından gönderilen sahte mailleri açılmaması gerektiği konusunda kullanıcıları uyardı. Yapılan uyarıda beklenmedik şekilde gelen e-postadaki bağlantılara direkt olarak tıklanmaması gerektiği belirtiliyor.
Sahte e-postaların bir örneğini yayınlayan Siber Suçla Mücadele Merkezi, kişisel veya finansal bilgilerinize yönelik istenmeyen talepleri sorgu süzgecinden geçirmemiz gerektiği vurgulanıyor. Bu tarz maillerin dolandırıcılık girişimi için hazırlanmış olduğu da merkez tarafından altı çiziliyor.
Bu konu sadece global yayın servisi ile sınırlı olmadığını da belirtelim. Birçok benzer şekilde kullanıcıları dolandıran hackerlar, ne yazık ki kullanıcıların dikkatsizliğinden oldukça fazla yaranıyorlar. Dolandırıcıların tuzağına düşmemek için, gelen bu tarz sahte e-postalara karşı her zaman tedbirli ve dikkatli olmanız da fayda var.
merhabalar arastirirsaniz spotify dada Facebook ta reklam cikiyor 6 aylikmi senelik mi yari yariya indirim diye neredeyse dusuyordum tuzaga sonra baktim official siteye alakasi bile yokmus aman dikkat beyler bayanlar …. hayirli geceler….
Ya hu devlet yapıyor bunu. Bir gariban ekmek çalsın bakayım nasıl yakalar adamı. Bunu yapanları mı bulamıyor. Paranın dışa çıkmaması için devlet kendisi yapıyor. İyi ya da kötü…