Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiApple Face ID teknolojisini geliştirmeye odaklandı!

    Apple Face ID teknolojisini geliştirmeye odaklandı!

    Apple, iPhone X modeliyle birlikte yeni biyometrik doğrulama sistemi olan Face ID teknolojisini de tanıtmıştı. Face ID şu an için akıllı telefonlarda kullanabileceğiniz en güvenli yüz tanıma sistemlerinden birisi. Ancak bununla birlikte bazı eksiklikleri de bulunuyor. Apple Face ID teknolojisini geliştirmek için yeni çalışmalar yapıyor.

    Apple Face ID teknolojisi üzerinde çalışıyor!

    Face ID kullanıcıları tanımlama ve başka yüzleri ayırt etmede çok başarılı çalışırken, ikizler gibi çok benzer aile üyelerini ayırt etmekte halen zorlanabiliyor. Face ID teknolojisi, ilk çıkışından itibaren değişmemiş olsa da yeni iPhone’lar ile değişecek gibi gözüküyor. Çok sayıda güvenilir kaynak, Apple’ın daha hızlı ve daha güvenli Face ID teknolojisi üzerinde çalıştığını doğruladı.

    Apple Face ID

    Bununla birlikte Apple, aile üyelerini ayırt etmek için de özel yöntemler geliştirmekle meşgul. Apple aldığı yeni patentle birlikte ‘subepidermal görüntüleme’ teknolojisini Face ID’e entegre edebilir. Bu görüntüleme yöntemi, deri altındaki damarların algılanabilmesini sağlayan bir teknoloji içeriyor. İkizlerin yüz hatları her ne kadar benzer olsa da, deri altı damar dizilimleri farklı olacağından ayırt etmek kolaylaşacaktır.

    Apple’ın bu yeni teknolojisini bu sene görmesek de, geliştirmek için ne kadar çaba verdiğini görebiliyoruz. Bu yeni patent, zaten güçlü olan biyometrik doğrulama yöntemini daha da güçlü hale getirecektir.

     

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN