Donanım

    TOSHIBA Satellite W30DT-A-104 İnceleme

    Konu bilgisayar olduğunda seçenek sayımız da artıyor. Bu ürün kategorilerinden biri de tablet bilgisayarlar. Giderek yaygınlaşan bu bilgisayar türü özellikle internete girmek, sosyal ağlarda gezinmek, temel internet ihtiyaçlarını gidermek isteyenlere hitap ediyor. Tabletlerin en önemli avantajı taşınabilir ve pratik cihazlar olmaları. Bu pratiklik sayesinde hatırı sayılır satış rakamlarına ulaşan bu kategorideki ürünlerin popülerliği giderek artıyor.

    Bilgisayar üreticisi Toshiba‘nın piyasaya sürdüğü ürünlerden biri de tablet bilgisayarlar. Farklı modellere sahip olan markanın en son ürünü ise fiziksel klavyeli modeli TOSHIBA Satellite W30DT-A-104.

    İşlemci AMD’den

    TOSHIBA‘nın bu en yeni tablet modelinin gücü AMD tarafından üretilen Elite Mobility A4-1200‘den alıyor. 1.0 GHz hızındaki bu işlemciye 500 GB sabit disk, 4 GB bellek ve 13.3 inç 1368×768 piksel çözünürlüklü dokunmatik bir ekran eşlik ediyor. Donanım özelliklerine baktığımızda ürünün özellikle mobil kullanıcılara hitap ettiğini söyleyebiliriz.

    İşletim sistemi Windows

    Tablet bilgisayarda Windows 8.1 işletim sistemi kullanılıyor. Dokunmatik arayüzü destekleyen bu işletim sisteminin masaüstü modu da yer alıyor. Bu sayede ayrılabilir bir klavyeye sahip olan cihazı hem tablet hem de dizüstü bilgisayar olarak kullanabiliyorsunuz.

    Fiziksel klavye ve ayrılabilir yapı

    TOSHIBA’nın bu modeli fiziksel bir klavye ve tablet bilgisayardan oluşuyor. Ayrılabilir bir yapıya sahip olan bu klavye standart Q dizilimine sahip. Bu klavye sayesinde özellikle masaüstü modunda cihazı aynen bir bilgisayar gibi kullanıyorsunuz. Klavyenin bulunduğu parçanın üzerinde USB girişi de yer alıyor. Klavye, tablete sağlam bir mekanizma ile tutturuluyor. Bu mekanizma sürgülü bir kilitle korunuyor. Bu sayede tablet kısmının kazara ayrılıp yere düşmesinin de önüne geçiliyor.

    Çift pil

    Klavyenin üzerinde dahili bir pil de bulunuyor. Benzer bir pil tablette de bulunuyor. Bu iki pil ile cihazın toplam pil ömrü 6.5 saate çıkıyor. Bu da özellikle sürekli hareket halinde olanlar için uzun bir süre. TOSHIBA’yı bu tasarım için kutlamak lazım. Zira her harici klavyede pil yer almıyor. Bu üründe klavyede bulunan pil ek kullanım süresi sunuyor. Bu da kullanım açısından önemli bir avantaj.


    Hem tablet hem bilgisayar

    Ürün sadece tablet olarak kullanıldığı gibi klavyesi ile beraber dizüstü bilgisayar moduna geçebiliyor. Bu da özellikle Exe çalıştıran, üretkenlik konusunda çalışmalar yapan kullanıcılar için güzel bir haber. Özellikle masaüstü modunda Office, Photoshop gibi uygulamaları kullanabiliyor olmak önemli bir avantaj. Sahada çalışmak zorunda olan ve bu yazılımlara ihtiyacı olanların seveceği masaüstü modu önemli bir avantaj sağlıyor.

    Ekran boyutu olarak diğer tabletlere göre daha büyük olan (13.3) TOSHIBA’nın bu tablet bilgisayarı özellikle sürekli hareket eden, tablet bilgisayarında Windows uygulamaları çalıştırmak isteyenlere hitap ediyor. Bugünlerde bu tip bir ihtiyacınız varsa önerebileceğimiz bir tablet bilgisayar.

    #video_3634#

    Özellikleri

    13.3 inç ekran

    1366×768 piksel ekran

    4 GB Bellek

    1 GHz AMD Elite Mobility A4-1200 işlemci

    500 GB sabit disk

    Windows 8.1 64 Bit işletim sistemi

    Harici fiziksel Q klavye

    mini HDMI çıkışı

    Bütünleşik webcam

    microSD bellek yuvası (tablet üzerinde)

    1 adet USB 3.0 yuvası

    Hem klavye hem tablet üzerinde pil

    Wi-Fi özelliği

    Tabletin ağırlığı 1 Kg

    Klavye ile beraber 2.120 Kg

    6.5 saat pil ömrü

    :: Toshiba Satellite W30DT-A-104 hakkında ne düşünüyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    15 Yorum

      1. Anonim

        Güzelde olsa çok kasıyor

    1. SDN Okuru

      cd-rom u varmıdır acaba ?

    2. SDN Okuru

      ne kadar ilginç bir ürün çok da pratik..hardiskli tablet ne kadar acaba tam bana lazım olan ürün

    3. SIRDAR

      Bence daha hafif olabilirdi… Pillerden dolayı mı ağır oluyor?

    4. SDN Okuru

      İki hafta öncesi satın aldım. Günlük ve ofis kullanımı için ideal. Basit çizim ve oyunlar için dokunmatik olması çok büyük avantaj. Batarya performansı başarılı. Fakat 4 gb ddr3 ram olmasına rağmen Autocad gibi tasarım programlarını kullanırken kasıyor. 6 senelik monster laptopum kasmazken böyle yapması biraz moral bozucu oldu. Umarım gelen windows 8 güncellemeleriyle bu sorun çözülür. Sonuç : 8/10

    5. SDN Okuru

      Merhaba ben bu cihazı dün satın aldım ama endişelerim var acaba adobe photoshop cs6 yı çalıştırabilirmi?ona göre iade edeceğim

    6. SDN Okuru

      Biraz sorunları var.yazılımı çok kötü.film izlemek ve oyun oynamak için kötü değil.dvd writer usb takılarak kaset izlenebilir.usb harddisk açar.bunları aldığım kadarıyla biliyorum.bir de bluray filmleri açıyor diyorlar ama denemedim.

    7. SDN Okuru

      bu ürünün bana göre eksikleri ethernet portu olmayışı, tek usb çıkışı olması(otg kablo ile kullanabileceğiniz mini usbyi saymazsak), beraberinde gelen mcafee antivirüs yazılımı sistemi çok kasıyor bence ilk işiniz onu kaldırıp windows defenderle yola devam etmeniz ya da avira antivir gibi bir yazılım kullanmanız. ekranda parmak izi önleyici yok. windows arayüzü eski menülere alışkınsanız cansıkıcı fakat clasic menüye dönen programlarla halledilebiliyor.

      +++larına gelince. malzeme çok kaliteli, 13,3 inçlik ekran en ideal boyda. pil çok uzun gidiyor(sarz aleti takılıyken kullanımda pil zarar goruyor mu bilmiyorum), ekran görüntüsü çok iyi, usb 3 gayet hızlı transfer yapıyor, en hoşuma giden özelliklerinden biri de ses seviyesi ve kalitesi, laptoplardan 2 kat fazla ses cıkarıyor hem de gayet pürüzsüz. bluetooth olması güzel. genel olarak başarılı buldum.

    8. SDN Okuru

      EN GICIĞI DA BU ÜRÜNÜN HER TANITIMINDA "PARMAK İZİN BIRAKMAYAN DOKUNMATİK EKRAN" YAZMASI. PARMAK İZİNİN ALASI KALIYOR.

    9. SDN Okuru

      bu incelemedeki amd modeli ve
      SATELLİTE W30T-A-104 olan i3 modelinde msata desteği varmı bilgisi olan varmı . mekanik disk yerine üzerindeki ssd takılıyor peki SAMSUNG 850 Pro 120GB mSATA gibi disk takma şansımız varmı en hız hemde şarj ömrünü uzatmak adına

    10. SDN Okuru

      Bu kadar kasan bişi görmedim ben.. Filmi kasar , oyunu kasar, bu kadar yavaş ıkınan bişi görmedim ben.. Hediye aldım eşime, sabah akşam söylenecek bişi edindi kendine.. boşanma sebebim olacak, uzak durun hızlı çalışan bişi bulun..

    11. SDN Okuru

      Bu toshiba tablet bende de var. İlk aldığımda (2-3 yıl oldu galiba) SSD de almıştım. Hemen servise gönderdim bunu içine taksınlar diye. Servis uyumsuz olduğunu söyleyip takmadan geri gönderince şok olmuştum. Meraktan kendim de açtım ve araştırıp bulmaya çalıştım. Başarısız bir ebay macerası akabinde pes etmiştim. Bugün bir umut tekrar aratınca bu sayfayı buldum. Benim şimdilik maddi imkanım yok. Ancak uygulamak isteyebilecekler için bulduğum muhtemel çözümü de burada paylaşayım:

      Toshiba Satellite W30DT-A-104 Tabletin içinde sff-8784 sata express bağlantısına sahip bir ultraslim hdd var. İlgili porta normal Sata SSD'ler takılamıyor.

      Onun yerine DX'ten 20TL'ye şu dönüştürücüyü alıp

      CY SA-205 WD5000MPCK SFF-8784 SATA Express to NGFF M.2 Cards PCBA

      üzerine de bir m.2 SSD alıp takılabilir.

      An itibariyle 240 gb 'lık bir m.2 SSD 400TL civarındaydı.

      Değer diyorsanız deneyip sonucu paylaşırsanız çok sevinirim.

    Diğer yorumları gör (14) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network