Covid-19 salgınından dolayı dünyada birçok düzen bozulurken en ciddi yarayı ekonomiler aldı. Sağlıkları için evlerinden çıkmayan insanlar ekonomik olarak kendilerini kısıtlarken, bu durum tüm dünyada dengeleri bozdu. Covid-19 salgınında sona doğru yaklaşılması umut edilirken, Bosch bu konuda ilk adımları atmak istiyor. Bosch Covid-19 salgınında aldığı önlemlere devam edecek.
Türkiye’de 5G teknolojisine karşı dava açıldı!
Corona virüsünün 5G ile yayıldığına inanan bir vatandaş mahkemenin yolunu tuttu. Türkiye'de 5G teknolojisine karşı dava açıldı.Bosch normale dönmek adına ilk adımları atmak istiyor
Covid-19 nedeniyle bu ay dünya genelinde yaklaşık 100 Bosch fabrikasında üretim durdurulmuştu. Ancak Bosch, sistematik bir şekilde üretimi artırmaya hazırlanıyor. Şirketin yıllık basın toplantısında konuşan Bosch Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Volkman Denner, “Dünya ekonomisinin mümkün olan en kısa sürede toparlanmasına yardımcı olmak amacıyla, kademeli olarak gelmeye başlayan müşteri taleplerini karşılayacak güvenilir malzemeler sağlamak istiyoruz. Hedefimiz, özellikle otomotiv üretiminde olmak üzere, üretimin artmasını ve tedarik zincirlerinin güvenceye alınmasını senkronize etmek. Çin’de 40’a yakın yerel fabrikamız tekrar üretime başladı ve tedarik zincirleri stabil durumda. Bu başarıyı diğer bölgelerimizde de yapmak için sıkı bir çalışma içerisindeyiz” dedi. Denner, üretimin artırılmasının başarıya ulaşması için şirket çalışanlarının Covid-19 enfeksiyonuna karşı yeterince korunmasını sağlamak amacıyla çok sayıda tedbir aldığını söyledi.
Bosch, Covid-19’un sonunu getirmek için çalışmak istiyor
Bosch CEO’su Dr. Denner, “Yeni geliştirmiş olduğumuz hızlı Covid-19 testi ve Vivalytic analiz cihazımız gibi çalışmalarımızla bu salgın hastalığın kontrol altına alınmasına konu hakkındaki uzmanlığımızla katkıda bulunmak istiyoruz. Talep çok yüksek. Üretimi büyük ölçüde artırmak için elimizden gelen en iyi çabayı gösteriyoruz ve yıl sonu itibarıyla kapasiteyi orijinal planlarımızın beş katı artıracağız” diye konuştu. Bosch, 2020 yılında 1 milyondan fazla hızlı test üretmek ve bu sayıyı önümüzdeki yıl 3 milyona çıkarmak istiyor.
Mevcut laboratuvar testlerine ek olarak Vivalytic analiz cihazı, test sonuçlarının iki buçuk saatten daha kısa sürede çıkması son derece önemli olan sağlık personelini korumak için öncelikle hastanelerde ve doktor muayenehanelerinde kullanılacak. Kısaca baktığınız zaman, her alanda uzmanlık payı ile öne çıkan firma, dünyadaki salgını bitirme konusunda da adımlarını atmış durumda.
Günde 500 binden fazla maske üretimi hedefleniyor
Bosch, koruyucu yüz maskelerinin üretimine de başladı. Şu anda bile, İtalya, Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar 9 ülkede 13 Bosch fabrikası ilk adımı attı ve yerel gereksinimlere göre bu maskeleri üretiyor. Buna ek olarak şirket, şu anda Stuttgart-Feuerbach lokasyonunda 2 tam otomatik üretim hattı kuruyor. Denner, “Özel bir amaç için hazırladığımız makinelerimizi tasarlamamız sadece birkaç hafta sürdü” dedi. Bosch, diğer şirketlere makinelerin tasarımlarını ücretsiz olarak sundu. Bu, şirketin günde 500.000’den fazla maske üretebileceği anlamına geliyor. Maskeler, dünya genelindeki tesislerde bulunan Bosch çalışanlarını koruma amacı taşıyor. Ayrıca, maskelerin üçüncü şahıslara da sunulması amaçlanıyor.” dedi.
Bizim ülkede maske gelmedi, ölüyoruz, bittik diye ağlayanlara sevabına gönderseler de bir sussalar. Gerçi yine bir kusur bulurlar