Teknoloji Haberleri

    ASELSAN’ın yerli video konferans uygulaması geliyor!

    Video konferans uygulamaları son zamanlarda çok popüler oldu. Haberlere göre, ASELSAN yerli video konferans uygulaması geliştirdi.
    ASELSAN yerli video konferans uygulaması

    Yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının artması sebebiyle, birçok kişi evlerinden çalışmaya başladı. Video konferans uygulamaları da bu süreçte oldukça fazla kullanılmaya başlandı. Özellikle Zoom gibi uygulamalar, piyasa değerlerinde inanılmaz artışlar yaşadı. Ancak ortaya çıkan güvenlik açıkları sonucu, bu tür uygulamalara yerli alternatifler geliştirilmeye çalışılıyordu. Bu duruma çözüm olabilmek için, ASELSAN yerli video konferans uygulaması geliştirdi.

    Uygulama yurt içinde BizBize, yurt dışında ise XperMeet adıyla piyasaya sürülecek.

    ASELSAN yerli video konferans uygulaması geliştirdi

    Video konferans uygulamalarının kullanımının artmasıyla birlikte, veri hırsızlığında da artış görüldü. Birçok uygulama kullanıcısının verileri, internet üzerinde satışa sunuldu. Bu durumdan son zamanlarda etkilenen uygulamalardan birisi de Zoom olmuştu. Genel olarak hızlı bir şekilde çözüm bulunsa da, veri hırsızlığının önüne geçebilmek için yerli bir uygulama geliştirilmeye çalışılıyordu.

    ASELSAN’ın iştiraki BİTES Savunma, Havacılık ve Uzay teknolojileri şirketi, bu ihtiyaca cevap verebilmek için XperMeet uygulamasını geliştirdi. Savunma ve yüksek teknoloji şirketi ASELSAN ise, yerli ve güvenli video konferans uygulamasının kullanımına teşvik edecek. Türk mühendisler tarafından geliştirilen, uçtan uca şifreleme yöntemi ile maksimum seviyede güvenli iletişim hizmeti sunan uygulama ASELSAN tarafından tercih edildi.

    ASELSAN yerli video konferans uygulaması, kullanıcı verilerinin yurt dışına gitmesini engellemek için Turkcell ve Turksat alt yapılarını kullanılıyor. SSL sertifikası ve uçtan uca şifreleme ile güvenlik seviyesi de tepe noktaya çıkarılmış durumda.

    ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, uygulamaya ilişkin, “İcra Kurulu toplantımızı iştirakimiz olan BİTES’in geliştirdiği BizBize programını intranete yükleyerek yaptık. Kesintisiz, kullanışlı ve gayet hoşumuza gitti. Tebrik ediyoruz.” dedi.

    Uygulamayı, ASELSAN haricinde SAHA İstanbul, Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçılar Birliğinin bulunduğu çeşitli kurum ve kuruluşlar da kullandı.

    Uygulamaya, yakın zamanda yüksek güvelikli dosya paylaşma özelliği de gelecek. Tarayıcılar üzerinden kullanılabilen uygulama, Haziran ayı içerisinde mobil kullanıma da sunulacak.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    23 Yorum

    1. Anonim

      Çok geç kaldınız..watsapp messenger vs hepsi çoktan yol aldı

      1. Teknoloji Dostu

        Yok uçmalıydı diyorlar ozaman bırakıversinlermi ne kabak kafalilırvar
        Ozaman geç kaldı diye hiçbirşey yapilmasınöylemi Bu ülkede yapılanı destekleyecekleri yerde köstek koyuyorlar Allahonlar fırsat vermesin

    2. Teknoloji Dostu

      Her zaman olduğu gibi isim berbat 😝

    3. Teknoloji Dostu

      Yükledikten sonra güzel bir arkakapıya sahip olursunuz.

    4. Teknoloji Dostu

      Hiçbir zaman geç kalınmamıştır hepsinden daha iyi olacak insaallah

    5. Anonim

      Güzel bir haber. Hayirli olsun simdiden.. 🙂

    6. Teknoloji Dostu

      Hayırlısıyla bir sonraki pandemiye yetişir., programın ismi eksik olmuş; bizbize yeteriz İBAN olsa tam süper olurdu

    7. Teknoloji Dostu

      Bu da PTT Messenger gibi tarihe karışır.

    8. Anonim

      Ülkeye iyi ki virüs gelmiş yoksa hiç bir şey yapılmayacakmış bu ülkede.

    9. Tolga

      Geç kalındı herşeyse olduğu gibi

    10. Teknoloji Dostu

      Bu ulkede vatan haini bitmez. Bide destek olun. Yok arka kapiymisda neymiş. Elin google’u giydigin donun rengini biliyor. biri ismini begenmez haspam. Eleştiri yapanların birinin bu ülkeye 5 kuruş faydası yoktur.Bazi şeyler ihtiyaca binayen gelişir.

    11. Teknoloji Dostu

      Arkadaşlar yazılanları okumadan sadece başlığa bakarak ideolojik yorumlar yapıyor.Neticenizden
      düşünüp yazmasanız.güzel şeyler takdir edilir.

    12. Teknoloji Dostu

      bu atılimlari bütün alanlarda görmek dileğiyle 🇹🇷❤

    13. Teknoloji Dostu

      Çok daha güzel şeyler yapacağız… kötülemek yerine kullanıp eksiklerini gidermek için destek olalım…

    14. Teknoloji Dostu

      Zaten buna benzer bir sürü uygulama var. Ne gerek var ki böyle basit şeylere yaa. Siz silah geliştirin. Dağ fare doğurmuş Meselesine döndü.

    15. Ozb

      Eba yada uyarlayın. hatta üniversitelere de olabilir.

    16. Teknoloji Dostu

      Yapma reis yapma. Eski Türkiye bile fazla bunlara. Yorma kendini, değmez

    17. Teknoloji Dostu

      Millilik yok bizimkiler de ya. Kendimiz yapmışız deyip sahip çıkma duygusu yok! Görüşlerimiz ne olursa olsun kendi geliştirdiklerimize sahip çıkmalıyız. Yoksa biz sadece tüketen bir toplum olmaktan kaçamayı ve dolar daha çok çıkar.

    18. Teknoloji Dostu

      Mevzu yerli olarak bahsediliyor ama neden alt yapısının yerli olmadığından bahsedilmiyor. Yerli diye milleti kandırmayalım. Jitsimeet uygulamasına tema yapılmış ve düzenlenmiş yerli diye kandırmayalım….

    19. SametBaşkır

      Az önce haber okudum Almanya’da bir federer üyesi devlet kurumlarını WhatsApp kullanmayın diye uyardı sebebi kullanıcı verilerini Facebook’as atmışsındır benzer bir durum bizim başımıza gelip gelmeyeceği belli değil onun yerine Havelsanın geliştirmiş olduğun diyalog programını kullanmaya başlayalım Türkiye olarak

    20. Teknoloji Dostu

      Bazıları da çilek aromalı heykel açılışı yapsın

    21. Teknoloji Dostu

      Savunma sanayii çalışanlarına whatsapp benzeri dış kaynaklı Uygulamaları iş işin kullanmak yasak olmalı. Yeri geliyor ekran görüntülerini hata mesajlarını hemen whatsapptan paylaşıyorlar ama yönetimin bu konuda telkin ve yaptırımı olmadıkça kullanmaya devam edecekler. Mobilde de çıkınca umarım böyle bir yaptırım gelir. Şu an projelerde kimlerin ne görevde çalıştığı çarşaf çarşaf çıkar emin olun mesajlar takip edilerek.

    Diğer yorumları gör (22) Yorum Yap

    Yorum Yaz