Teknoloji Haberleri

    Türkiye Uzay Ajansı ile ertelenen uçuşu izledik

    Bu gece TSİ 23:33'te SpaceX Falcon 9 roketi uzaya fırlatılacak. Biz de canlı yayınımızda bu tarihi ana sizlerle birlikte şahitlik edeceğiz.

    SpaceX, uzaya ilk özel yolculuğunu yapmaya hazırlanıyordu. 27 Mayıs Cumartesi günü TSİ 23:33’te gerçekleştirilecek uçuş, dakikalar kala, hava koşulları nedeniyle ertelendi. Erteleme kararını öğrendiğimiz canlı yayında biz de Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım‘dan Türkiye’nin uzay çalışmalarıyla ilgili önemli bilgiler aldık.

    SpaceX Falcon 9 roketi fırlatılamadı

    SpaceX ve NASA işbirliği ile gerçekleştirilecek bu uçuş ile yeni bir uzay çağının da başlayabileceği konuşuluyor. Biz de tüm olan biteni 22:00’da başlayan yayınımızda sizlerle paylaştık. Uçuş ertelense de biz, Türkiye’nin uzay çalışmalarıyla ilgili önemli bilgiler elde ettik.

    Florida’daki NASA Keneddy Uzay Merkezi’nden fırlatılacak olan ilk astronotlu Falcon 9, Türkiye saati ile 30 Mayıs gecesi 22:22’de başlayacak. SpaceX Demo-2 uçuşu olarak adlandırılan bu tarihi olaya NASA astronotları Doug Hurley ve Bob Behnken, Falcon 9 içerisinde canlı tanıkları olacak.

    NASA şimdiden SpaceX’ten 48 astronotlu 12 uzay uçuşu için 2.5 milyar dolarlık rezervasyon yapmış bulunuyor. Yani koltuk başına 50 milyon dolar eden bu uçuşlar, NASA’nın Rusya’ya ödediği fiyattan çok daha düşük.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    6 Yorum

    1. Teknoloji Dostu

      Siz ne anlarsiniz ya

    2. Teknoloji Dostu

      Nasa live varken siz ne alaka

    3. Emre

      Çok güzel bir canlı yayındı, Serdar Bey’in yorumları ve tecrübesi adeta bir altın değerinde. Kendisini ertelenen tarihte de görmeyi çok isterim(z). Sizlerde böyle bir konuda En bilgili Üst mertebeden birini seçtiğiniz teşekkür ederim.

    4. Burak

      Bu zaten baştan belliydi ertelenmesi.

    5. Anonim

      Ledli ekmek kutusuna destek verdiniz. Destek vermediğiniz, beğenmediğiniz gençleri nasa ve diğer ülkeler kaptı. Organik hoşafa destek veren bir kurum Tübitak var. Çıkmış hala uzay falan diyorsunuz 🙂

    6. Anonim

      Bizim Uzay Ajansının da daha websitesi açılmıyor…

    Diğer yorumları gör (5) Yorum Yap

    Yorum Yaz