Teknoloji Haberleri

    Facebook’tan Çocuk Satan Kadın Yakalandı

    Günün “sosyal medyanın suyu çıktı” temalı haberiyle karşınızdayız. Fakat bu kez bu cümle tam anlamıyla gerçeklik kazanmış durumda.

    Çünkü Oklohama’da yaşayan Misty Van Horn adlı bir kadın, hapse giren erkek arkadaşının 1.000$’lık kefaletini ödeyebilmek için iki çocuğunu Facebook üzerinden satışa çıkardı.

    İlanın yayımlanması ile birlikte çığ gibi tepki alan Van Horn, duyarlı vatandaşların yektililere ulaşması sonucu yakalandı ve tutuklandı.

    Van Horn önce Facebook‘un mesajlaşma sistemi sayesinde 2 yaşındaki çocuğunu 1.000$ fiyat etiketiyle (!) satışa çıkardı. Pazarlıklar ilerlemeye başlayınca ikinci çocuğunu (ki kendisi daha 10 aylık bir bebek) da fiyata dahil ederek 4.000$ ücreti kabul etti.

    Polisin yaptığı açıklamalara göre çocukları, Fort Smith’te yaşayan ismi açıklamayan bir kadın satın almak istedi. Ardından da polise şikayette bulunarak Van Horn’un yakalanmasını sağladı.

    Cezaevine gönderilen Van Horn‘un serbest bırakılması için ödenmesi gereken kefalet ise 40.000$ olarak belirlendi. Çocuklar da elinden alınarak sosyal hizmetlerin bakım evlerine gönderildi. Açıkcası bakım evlerinde yaşamaları mı yoksa bu canavar annenin elinde kalmaları mı daha iyi bilemedik.

    :: Van Horn hakkında ne düşünüyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    10 Yorum

    1. haqy

      İnsana benzer bir tarafı yok!

    2. northpower

      artacak böyle haberler. artık fuhuş çete işleri de internet üzerinden dönüyor.eğitimsiz çözülecek işler değil bunlar. kötü niyetliler hep olacak ama o kötü emellerine ulaşamasınlar diye iyileri eğitmek dikkatli olunması gerekenleri göstermek lazım.

    3. SDN Okuru

      gelişen teknoloji sayesinde bu tür olaylar çoğalacak gibi geliyor malesef

    4. SDN Okuru

      Vay be! Insana benzer bir tarafı yokmuş Şu dış gorunuşe bakıp da ahkam kesmeniz yok mu: Aynen northpower ın dediği gibi eğitim lazım. Insana benzemeseler aramızda dolaşıp bunları yapamazlar.

    5. jestercat

      Yaratık başka bir şey değil.

    6. SDN Okuru

      kadının tipine bakarsak satılması daha hayırlı olurmuş.

    7. SDN Okuru

      haberin sonundaki yoruma gel 😀

    8. aslanx

      Arkadaşlar
      Bu kadında Allah korkusu ve merhamet olmadığı için böyle bir işe girişmiş olabilir. Sadece eğitimsizlik olduğu içinmi bu işi yaptı?

    9. SDN Okuru

      bu gün netten satan yarın pazarlar bu çocukları. düşünmek bile istemiyorum tüylerim ürperiyor. bide sonunda “Açıkcası bakım evlerinde yaşamaları mı yoksa bu canavar annenin elinde kalmaları mı daha iyi bilemedik.” denmiş. hangi bakımevi bu anneden daha kötü olabilir ki?

    10. SDN Okuru

      sen haklısın sevgilim

    Diğer yorumları gör (9) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network