Mobil

    Barnes & Noble’s Amazon’a Rakip Oldu

    Uygun fiyatlı 7 inçlik tablet modasına Amazon Kindle Fire ve Google Nexus 7‘den sonra Barnes & Noble’s da uydu. Duyurduğu iki yeni tabletiyle Amazon ve Google’a rakip olacak olan Barnes & Noble’s, 7 ve 9 inçlik Nook HD adlı tablet ailesini tanıttı.

    Kindle Fire ve Nexus 7 gibi 200 dolar seviyesinden giren 7 inçlik Nook HD+,  319 gram ağırlığıyla rakiplerinden daha hafif bir yapıda. Nexus 7‘nin 340 gram ve Kindle Fire HD‘nin 395 gram olduğunu hatırlatalım.

    1.3 GHz hızında çalışan çift çekirdekli OMAP 4470 işlemcisinin kullanıldığı Nook HD + 7‘de, 7 inçlik 1440 x 900 piksellik ekran kullanılıyor. Bu ekranda inç başına düşen piksel değeri 243 ppi olarak görülüyor.

    Android Ice Cream Sandwich işletim sistemini kullanan Nook HD + 7 ve 9, Kindle Fire ailesi gibi tamamen özelleştirilen bir arayüze sahip. 

    Kar beyazı ve gri renk seçenekleri sunan Nook HD + 7, 8 ve 16 GB‘lık dahili hafızalı modellere sahip. İki modelde de microSD girişi bulunuyor. 8 GB‘lık modelin fiyatı 199 Dolar, 16 GB‘lık modelin fiyatı ise 229 dolar olacak.

    Solda 9 inçlik tablet, sağda ise 7 inçlik tableti görüyorsunuz.

    9 inçlik Nook HD +’a baktığımızda aynı yazılımı kullandığını görüyoruz. Ekranda ise Full HD panel kullanılıyor.  1920 x 1080p çözünürlük sunan tabletin inç başına düşen piksel sayısı 256 ppi. 1.5 GHz’lik OMAP 4470 işlemcisi ve 16, 32 GB depolama seçenekleriyle beraber gelen tablet, 515 gram ağırlığa sahip.

    6000 mAh batarya ile 10 saat kitap okuma performansı sunan tablet, HDMI çıkışına da sahip. 16 GB‘lık versiyon 269 Dolar, 32 GB’lık versiyon ise 299 Dolar fiyat ile satışa sunulacak.

    :: Barnes & Noble’s Google ve Amazon’a tablet konusunda rakip olabilr mi?

     

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    5 Yorum

    1. SDN Okuru

      nexus 7 ne zmana gelicek türkişyeye valla sıkıldım beklemekten hazirandan beri bekliyorum :@

    2. SDN Okuru

      nexus 7 tırt kaldı. Ramos W30 a bakın deli makina;
      Ramos W30 Özellikleri:

      Model: Ramos W30
      İşletim Sistemi: Android 4.0.3 OS
      CPU: Chipset: Samsung Exynos4412 quad-core processor
      GPU Mali-400 Dual Core
      RAM 2GB DDR3
      Disk: 32GB
      Ekran: 10.1 inch IPS Touchscreen, 1280×800 High-resolution Screen
      Çözünürlük: 1280 x 800 Pixels
      G-Sensor: Evet
      Görüş Açısı: 150°
      Bluetooth: Var
      GPS: Var
      FM: Var
      Internet Bağlantısı WiFi: Built-in Wifi IEEE 802.11b/g/n 11Mbps to 54Mbps
      Harici 3G destekli, WCDMA/ TD-SCDMA/ CDMA2000/EVDO.
      Camera Dual camera: Front 2.0MP, back 2.0MP

      Flash: Support Adobe Flash 10.3
      OFFICE: Word, Excel, PPT, PDF, etc.
      Video Play: Support HD 1080P Videos: AVI, RM, RMVB, MP4, MKV, WMV, MOV, DAT, VOB, PMP, MPEG, MPG, FLV, ASF, TS, TP, 3GP, etc.
      Audio Play: Support MP3, WMA, WAV, APE, FLAC, AAC, OGG, etc.
      Picture Browse: Support JPG, BMP, PNG, TIFF, etc.
      E-book: Support TXT, PDF, CHM, HTML, PDB, UMD, FB2, etc.
      Adobe Flash: Adobe Flash 10.2
      Güç: DC: 5V/2A
      Video Oynatma Süresi : 7 – 10 saat
      Ses Oynatma Süresi : yaklaşık 15 saat
      Ağırlık: 520g
      Ebatlar: 270X156X11.3mm
      HDMI: Built-in HDMI Out Port.
      I / O Ports:
      1 xUSB2.0 (host),
      1 xMINI USB2.0,
      1 xMicroSD card slot,
      1 xearphone jack,
      1 xHDMI,
      1 xCharging port.

    3. SDN Okuru

      Yaw herkes kendi işini yapsa. Fason ne kadar arttı. Paran varsa uydur markayı seç özellikleri hoop tabletin var.

    4. SDN Okuru

      Su tablet isine bende el atayim zaten icerik ayni kasayida plastikcilerde yaptiririz 1.plastik 2 aluminyum 3 ahsap versiyonlari isimi ekran – i ahali 1

    5. SDN Okuru

      Arkadaşlar tabletlerle e-kitapları karıştırmayalım lütfen. mümkünse e-kitap piyasasını bilmeden de yok fason yok dandik diye atıp tutmayalım.

    Diğer yorumları gör (4) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network