Teknoloji Haberleri

    Rekabet Kurumu’ndan Google’a büyük ceza!

    Rekabet Kurumu tarafından Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ihlali nedeniyle Google'a büyük bir ceza kesildi.

    Rekabet Kurumu’nun haksız rekabet başta olmak üzere çeşitli nedenlerden dolayı Google’a ceza kestiğine daha önce birkaç kez şahit olduk. Bu kez Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ihlali nedeniyle büyük bir ceza kesildi.

    Rekabet Kurumu Google’a yaklaşık 200 milyon TL ceza kesti!

    Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd Şti, Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc hakkında “genel arama pazarındaki hakim durumunu kötüye kullandığı” gerekçesiyle soruşturma yürütülüyordu.

    Google’ın, “arama sonuçlarının en üstünde reklam niteliği belirsiz olarak ve yoğun bir şekilde metin reklamlarına yer vererek” kendisine reklam geliri getirmeyen organik sonuçların içerik hizmetleri pazarındaki faaliyetlerini zorlaştırdığı sonucuna ulaşıldığı ve bu kapsamda 196 milyon 708 bin 54,78 lira idari para cezası kesildiği açıklandı.

    Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

    Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti., Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc.’ten oluşan ekonomik bütünlüğün (Google) genel arama hizmetlerine yönelik yaptığı güncellemelerle ve Adwords reklamları ile hakim durumunu kötüye kullanarak teşebbüslerin faaliyetlerini zorlaştırdığı iddiasına yönelik olarak yürütülen soruşturma tamamlandı.

    Google’ın, genel arama sonuçlarının en üstüne, reklam niteliği belirsiz olarak ve yoğun bir şekilde metin reklamlarına yer vererek kendisine reklam geliri getirmeyen organik sonuçların içerik hizmetleri pazarındaki faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine, dolayısıyla aynı Kanun’un 16. maddesi uyarınca adı geçen ekonomik bütünlüğe idari para cezası verilmesine karar verildi.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    12 Yorum

    1. Mete

      Tamamen yerli bir sisteme geçmeliyiz,her ülke kendi eko sistemini oluşturmazsa ilerde yok olmaya mahkum olur,amerikanınkölesi olmuş bütün dünya,bütün sistemleri kurmuşlar bu sayede dünyanın gücünü emiyorlar,işte bunlar iblisin ta kendileri,gülebilirsiniz ama bu iblisler 3 harflileri kullanarak bütün gizli bilgileri öğrenerek dünyayı yönetiyorlar,bizde ancak onları taklit etmeye çalışıyoruz,şunu bilmiyorlarki,gün gelecek maddede bir değişiklik olacak nasılki su ve madde ayrı,barut ateş almayacak o devir geldimi hepsi sıradan olacak muhittin arabi bunu belirtti…

    2. yasin

      google bu parayı 10 dk da kazanıyordur

    3. Teknoloji Dostu

      Para lazım olunca nereye ceza keseceklerini şaşırıyolar

    4. Teknoloji Dostu

      Teknoloji üretmeyen ama teknoloji üreticisinden daha fazla kazanmaya çalışan uyanık yöneticiler. Ama malesef değirmen taşıma su ile dönmez. Döviz yükselişi bunun göstergesidir

    5. Anonim

      Az ama google bunu ödemiyecektir. bize siz bilirsiniz diyecek ve tüm hizmetleri durduracak işte o zaman dananın kuyruğu kopacak. Bu hareket ikici bir gezi tetikleyebilir mi ön görmek zor.

    6. Anonim

      bütçe açığını böyle kapatmaya çalışıyorlar 😀

    7. Teknoloji Dostu

      Onu da ülkemizden kaçırıcaz

    8. Teknoloji Dostu

      hiç acımasınlar. he iran oluyoruz he ondan

    9. Teknoloji Dostu

      Çerez parası Google hiçbir etki etmez

    10. Teknoloji Dostu

      O da bitti sıradaki sınırlarımıza denk gelen görmesekte havadaki uydulardan da vergi alınsın.

    11. Teknoloji Dostu

      Parayı alınca bilgi verin de bizde inanalım

    12. Anonim

      Bu reklamlar yüzünden google çok sallamışlığım var. İlk sayfa komple reklem doluyor özelikle satın alınacak bir ürün konusunda.

    Diğer yorumları gör (11) Yorum Yap

    Yorum Yaz