O varken, bir web sitesi sahip olmak için teknik bilginizin üst düzey olmasına hiç gerek yok. Hatta alan adı, hosting vs. bunlara para ayıramam diyorsanız, bu soruna da bir çözümü var. WordPress‘ten bahsediyoruz.
27 Mayıs‘ta 9. yaşını kutlayan içerik yönetim sistemi, tüm dünyada en çok kullanılan yapı olarak internette içerik üretilmesi konusunda belki de en önemli girişimlerden biri.
2003’te yazılan bu mesajla adını duyuran WordPress ile rakipleri olan Blogger, Joomla, Drupal ve Vbulletin gibi platformlarla epey fark var.
Sayılarla WordPress’in gücü
Tüm dünya genelinde %15‘lik pazar payına sahip olan yapının Mart 2012‘de açıklanan verilere göre 72.4 milyon kullanıcısı var.
Bu kişilerin yarısı kendi alan adında yayın yaparken, diğer yarısı da WordPress.com alan adı altında içerik üretmeye devam ediyor.
Her gün WordPress.com alan adı altındaki bloglarda 500 bin yeni gönderi yayınlanıyor.
İlk sürümden bu yana 98 yeni güncelleme ile sürüm yükselten WordPress, Blog dünyasının %48‘ini elinde bulunduruyor. 19 binden fazla eklentisi bulunan içerik yönetim sistemi, arama motorlarının da en çok sevdiği yapı olma unvanını taşıyor.
İyi ki doğdun WordPress
Bu vesileyle, internette kaliteli içerik üretmek için elini taşın altına koyan ShiftDelete.Net ekibi olarak WordPress‘e mutu yıllar diliyoruz.
:: WordPress için söyleyeceğiniz iki kelime varsa, buyurun foruma.
WordPress iyi, ama bir DataLife Engine değil.
Datalife Engine de ne ola ki?
DataLife Engine’ı tek geçerim.Hemşerim Evan 🙂
marzochi.ws
CMS’leri nedense pek sevmiyorum. Onları ayarlayana kadar oturur kendim yazarım scripti daha iyi…
WordPress’e yakın bir CMS’imiz var SDN’de
Yerli malı, yurdun malı 😉
Uzun zamandır kullanıyorum ve şimdiye kadar hiç yarı yolda bırakmadı. Tek sorunu biraz fazla kaynak tüketmesi. O yüzden mümkün olduğunca az eklenti ile kullanmak gerek.
Datalife Engine CMS kralıdır.Ruslar işi bilir 😉
Rus sitelerinin %80 bu yapıdadır.Wordpressin yaygın olmasının sebebi plugin (at çalıştır) sistemini kullanması, DLE ise modül/hack dosyalar üzerinde düzenlemeler şeklinde olması.Bizim insanımıza okumak zor geldiği için kolayı neyse kafa yormadan elde etmenin peşindeyiz.
İyi CMS denildiği zaman şuraya da bakmak gerekir aslında.
Valla en iyisi dediğin fakat herkes kendi oturup yazamıyor kullanacağı scripti Bu yüzden CMS’lere yöneliyor
Ama WP iyidir, candır
WP candır can
Valla WP can falan değildir. Saçmaladığı zaman toparlayamıyor kendini ve durduk yere saçmalayabiliyor da. Ondan sonra sil scripti bir daha kur. Yok arkadaş en iyisi oturup bir MVC yazıcan, üzerinede kendin bir CMS yazıcan kafan rahat olucak. Ben bunu bilir bunu söylerim…
elemanların bir de VIP hizmeti var iyi mi?
vip.wordpress.com
Troy yerli malı yurdun malı demişsin fakat sitenizde kullandığınız sistem tamamen sizin tarafınızdan geliştirilmedi değil mi? Yani WordPress yada ona benzer bir içerik yönetimi sistemini özelleştirerek kullanıyorsunuz. Mesela forumlar öyle değil ama siteyi bilemedim 🙂
hazır konu açılmışken bir meramımı anlatmak isterim..
İki adet wp tabanlı sitem var.. ve eklenti resim vs gibi şeyleri kaldırıp sildiğimhalde türkiyenin en pahalı hostunu kullandığım halde site yine kasıyor.wp yi yeniden kuruyorum sql yi düzenliyorum yeniden oluşturuyorum yine kasıyor…
bende adobe dreamweaver öğreneyim dedim deneme sürümünü indirdim.lakin çok uğraştım çok forum site dolaştım çok görsel program seyrettim ama hep ya text ayarları yada resim yükleme vs anlatılıyor eğitim programlarında.. hiç dw ile sıfırdans ite kurulumunu anlatmıyorlar.. baktım netten öğrenmek olmuyor bende bir kaç program eğitim firmesını kursu aradım onlardan da ders başına 100 tl istediler ki buda 1.000 tl leri geçiyor öğrenicem dersen.
demem şu ki
bu dw yi sıfırdan site kurulumunu net ve tam anlatan bir şey bir görsel veya işlevsel bir materyal yokmu.. bu konuda yardımcı olabilicek kardeşlerimiz varmı acaba ???
NOT: Hakkınızı helal edin şimdiden
İncelemen lazım çok şey kaçırıyorsun: dleturk.com
cgrszone
sapina kadar haklisin kardesim, 0 boyle dusunuyorum.
WordPress güzeldir, benim elimde çökmedi. Siz ne yapıyorsunuz da bunu çökertiyorsunuz?
joomla kralll
kimse drupal den söz etmemiş onu iyice bi deneyin tekrar karar verin.
WordPress, DataLife Engine gibi yüksek ziyaretçiye dayanamıyoru. Ziyaret artışı başladığı zaman sistem kasılıyor ve çöküyor. Daha çok hafifletmeleri lazım. Bu ağırlığın bir nedeni eklenti sisteminden kaynaklanıyordu okuduğum kadarıyla.
türkiyenin en pahalı hostu neresi çok merak ettim. kaç lira. belkide vps’e geçme zamanın gelmiştir
özelden hostun adını yazdım hocam. burda reklam olmasın
wordpress olan siteye aynı anda 20 30 kişi girince site kağnı gibi oluyor. ama herşeye rağmen wordpress candır aşktır
Can olacak bir sistem varsa Drupal dir. Diğerleri uzuvlarıdır. Can olmadan uzuv boşu boşuna ağırlıktan başka birşey değildir. İyi Cms en kolayı hangisi ise mantığı hala devam ediyor. Neler yapılabilirliğine kimse bakmıyor malesef. Keşke wordpress yerine drupal veya DLE kullanıyor olsa idik.
WordPress candır can. WordPress kodlarını kurcalaya kurcalaya öğrendim birşeyleri. Bütün denemelerimi wordpress üzerinde yaptım bozdum yeniden kurdum bozdum yeniden kurdum. Artık bozup düzeltme aşamasındayım yeniden kurmuyorum. Kobay farem, WordPress, iyi ki doğdun.