Geçtiğimiz yıllara kıyasla çok daha sık güncelleme yayınlayan Apple’da gözler hali hazırda test edilmekte olan iOS 14.5 ve WatchOS 7.4 sürümüne çevrilmiş durumda. Dördüncü betanın üzerinden geçen birkaç haftanın ardından iOS 14.5 Beta 5 geliştiricilerin kullanımına sunuldu.
Bundan sonraki aşamada Golden Master olarak adlandırılan ve final sürümü ile neredeyse tamamen aynı olan GM sürümünün yayınlanması bekleniyor. Yani iOS 14.5’in herkesin kullanımına sunulmasına iki hafta gibi bir süre kaldı.
iOS 14.5 Beta 5 ile sona doğru gelindi
iOS 14.5 Beta 5 sürümünün yayınlanmasının üzerinden henüz birkaç saat geçti, bu nedenle tüm yeniliklerin ortaya çıkması biraz zaman alacak. Ancak aşağıda bahsettiğimiz tüm özellikler bu sürümde yer alıyor.
iPhone kilidini Apple Watch ile açmak ve PlayStation 5 / Xbox Series X kontrolcü desteği gibi dikkat çekici yeniliklerin yanı sıra 200’den fazla emoji ve Müzik uygulaması için açılır menüler iOS 14.5 ile kullanıcılara sunulacak.
Podcast ve Haberler uygulamasının tasarımında küçük değişiklikler sunan iOS 14.5, Hatırlatıcı uygulamasını daha işlevsel hale getiriyor. Bunun yanı sıra çift SIM 5G desteği de güncelleme ile birlikte iPhone’lara geliyor.
Siri’nin Apple Müzik yerine Spotify gibi diğer alternatifleri varsayılan uygulama olarak kabul etmesine izin veren güncelleme, Apple Haritalar uygulamasını Waze ile benzer şekilde olayları bildiren bir navigasyon çözümü haline getiriyor.
iPhone 12 serisinin tamamı 5G teknolojisini destekliyor. Ancak çift SIM kart ile 5G teknolojisinden aynı anda yararlanmak pek mümkün değildi. iOS 14.5 ile bu sorun ortadan kalkmış oluyor.
Ne yeteneklenmesi yıllardır bir arpa boyu yol ilerlemeye marka android tarafı habire gelişiyor android 4.2.2 deyken iPhone 5s e geçmiştim hadi ekranı küçük bu yüzden deneyim alamıyotum demiştim 2016 da 6s plus aldım değişen birşey olmadı 1 ay sonra satıp Lenovo p2 aldım okadar rahat ettim ki ve yazılım olarak android okadar yol alıyor ki sözüm olamaz tek sıkıntı çok çeşitlilik hem donanımda çekirdek yapılarında bu da geliştiricilerin işini zorlaştırıyor donanım hızlandırması her cihazda kullanılamıyor ama yinede her şey tıkır tıkır çalışıyor p2 ile android 11 custom romdayım halen cihazın şarjı 3 gün gidiyor ve yağ gibi akıyor hatta2013 çıkan iPhone 5s iOS 12 ve lg G2 android 10 bir performans testi yapılsın hangisi günümüzde kullanışlı bence G2 performansından hiç bir şey kaybetmedi
inanalımmı gercekten 😀 bende android ten ios e geçtim o günden beridir de androide dönme kararı aklımın ucundan bile geçmedi bu arada custom romlara çok güvenme başın derde girebilir korsan nede olsa
korsan mı? özelleştirilmiş diyelim biz ona isteyen herkes custom rom yapabilir %100 yasal
custom romun dezavantajı kurması zor olabiliyor bir de hatalar çıkabilir
hatalar çıkabilir tabi de adamın o rom un içine neler eklediğini bilemezsin sonuçta kırılmış bir sistem gelde o telefon ile net üzerinden alışveriş yap cameranı bile izler yani isterse
İlk kez bir iPhone 7 alana kadar her sene yeni bir Android telefon alıyordum. Bir yıl olmadan eskiyor hissi veriyordu. Şimdi iPhone ile 4 yılı geçtim ve insanın telefonun suyunu çıkarana kullanası geliyor. Yeni iPhone’larla eşzamanlı gelen güncellemeler uzaydan gök taşı getirmese de ufak ufak deneyim geliştirmeleriyle tüm modellerle bir bütünlük sağlıyor. Telefonunuzun eskidiğini hissetmiyorsunuz. iOS’in Android’e göre eksiklikleri olabilir ama artıları olmadığı anlamına gelmez. Ama en önemlisi her iki platform için de geliştirilen uygulamalar hangisinde daha kararlı çalışıyor o önemli. Telefonu sadece arama yapmak için kullanmıyoruz, herkesin işi uygulamalarla.