2009 yılında Hindistan tarafından bir dizüstü bilgisayarın öğrenciler için üretilip, 10 dolara satılacağı duyurulduğunda karışık tepkiler almıştı. Maliyetinin bu kadar ucuz olamayacağını iddia edenlere karşın Hindistan hükümeti çalışmalara başlamış ama üretim sırasında işler karışmıştı.
Özellikle 100 dolar olarak hesaplanan maliyet, ürün başına 188 dolar civarına yükseldiğinde, ki günümüz şartlarında bu çok normal, Hindistan hükümeti’nin her öğrenciye 10 dolarlık dizüstü bilgisayar hayali de suya düşmüştü.
Bununla yılmayan hükümet, 2010 yılının temmuz ayında 35 dolardan satışını planladıkları Tablet PC’leri duyurmuş ve bir gösterim yapmıştı. Hindistan hükümeti, 35 dolarlık Tablet PC’leri bu yılın sonuna kadar öğrencilerle buluşturmayı planladıklarını açıklayarak, bir hayali gerçeğe dönüştürebileceklerini göstermek üzere.
Biz kaç paraya üretebileceğiz acaba
Helal olsun ne diyelim.
bizde, türkiyenin büyük holdingler önce, bu olmaz biz çip üretimiyoruz der, sonra bakarlar pazar başkasına kalacak biz yaparız derler, yurtdışı fiyatı 300 ise bizimkiler düz hesap 500 e yapmayı vaat ederler…
biz üretmicez alacaz..
bizimkiler 35 $ a işletim sistemini ayarlayamaz 🙂
adamlar uçmuş arkadaş