Oyun bağımlılığı gittikçe daha yaygın hale geliyor. Bu durumun önüne geçmek isteyen yetkililer, çeşitli çalışmalar ile çocukları ikna etmeye çalışıyor. Ancak sorunlarla başa çıkmak için sık sık geleneksel yöntemlere başvuran Çin, daha farklı bir yaklaşım benimsedi.

2019’da yeni bir karar alan Çin hükümeti, oyun bağımlılığıyla savaşmak için bir önerge verdi. Buna göre, 18 yaş altındaki oyuncuların 22:00-08:00 saatleri arasında çevrimiçi oyun oynaması artık yasak. Ancak şu ana kadar yasak, anne ve babaların denetlemeleriyle kısıtlı kalıyordu. Şimdi ise işler biraz daha karmaşık hale geliyor.

Astronotlar, Çin uzay tarihinde bir ilki gerçekleştirdi

Astronotlar, Çin uzay tarihinde bir ilki gerçekleştirdi

Çin'in İnsanlı Uzay Ajansı astronotları, ülke tarihinde bir ilki gerçekleştirdi ve gelecekteki uzay çalışmaları için önemli yol kat etti.

Çin hükümeti yüz tanıma yöntemi ile yasak denetleyecek

Uyguladığı yasaklarla sık sık gündeme gelen Çin hükümeti, sınır tanımıyor. Yasaklarını denetleme konusunda da ısrarcı olan Asya ülkesi, adeta Black Mirror dizisinden çıkmış bir önlem aldı. Hükümetin oyun yasağını daha sıkı uygulamak için “Gece Yarısı Devriyesi” adlı sistem devreye girdi.

Çin

Ars Technica’ya göre , Çin‘in en büyük mobil oyun yayıncısı Tencent, ülkede yayınlanan 60’tan fazla akıllı telefona yeni bir özellik ekledi. “Gece Yarısı Devriyesi” adı verilen özellik, oyun açılmadan önce kamerayı kullanarak yüz tanıma işlemi yapıyor. Böylelikle küçük çocukların yasak saatlerde oyun oynamasının önüne geçilecek.

Henüz yeni olan bu uygulama, henüz mükemmel olmaktan oldukça uzak. Ayrıca anne ve babanın işbirlikçi olarak görev alıp alma ihtimali de bulunuyor. Ayrıca Çin hükümetinin kapalı kameralar için nasıl bir önlem alacağı da belirsizliğini koruyor. Bir başka gizemli nokta ise güvenlik.

“Gece Yarısı Devriyesi” Çin biyometrik tarama sistemiyle ortak mı çalışacak henüz belli değil. Ayrıca toplanan yüz verilerine ne olduğunu da kimse bilmiyor. Her ne kadar amaç çocukları sağlıklı tutmak olsa da uygulama pek çok tartışmayı da beraberinde getiriyor. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Gece Yarısı Devriyesi, mantıklı bir uygulama mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.