Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması için başvurular devam ediyor. Başakşehir Belediyesi’nin bu yıl 8’incisini düzenlediği yarışmada yenilikçi fikirler yarışacak. Platformun resmî İnternet sitesinde yarışma kategorileri açıklandı. Buna göre beş farklı kategoride yarışacak ekiplere toplamda 300 bin TL ödül verilecek. 2014 yılında ilk kez düzenlenen yarışmaya o tarihte 192 başvuru olmuştu. 2020 yılında ise 550 başvuru yapıldı.

Steam, 225 TL’lik oyunu ücretsiz yaptı!

Steam, 225 TL’lik oyunu ücretsiz yaptı!

Belirli aralıklarla düzenlediği indirimlerle gündeme gelen Steam, The Crew 2 oyununu hafta sonu boyunca ücretsiz yaptığını duyurdu.

Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması’nın ayrıntıları

Yarışmaya ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri katılacak. Bunun yanı sıra akademisyen / öğretmen ve özel kategori altında da yenilikçi fikirler yarışacak. Ayrıca hem bireysel hem de grup halinde başvuru yapılabilecek. Son başvuru tarihi ise 4 Ekim 2021.

Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması

Her kategoride dereceye giren ilk 3 projeye ödül verilecek. Böylece toplam ödül miktarı ise 300 bin TL olacak. Bununla birlikte dereceye girenler Başakşehir Living Lab İnovasyon ve Teknoloji Merkezinde staj yapma ve girişimci olma imkanına sahip olacak.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, yarışma başvurularının devam ettiğini söyledi. Twitter’daki paylaşımında Kartoğlu, “Yenilikçi fikirler yarışıyor, ülkemiz kazanıyor. 8. Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması için başvurular devam ediyor. Beş kategoride katılımcıları sürpriz ödüller bekliyor.” dedi.

Yarışma hayatı kolaylaştıracak, enerji tasarrufu sağlayacak veya çevre kirliliğini azaltacak her türlü yenilikçi fikre hazır. Başvurular Living Lab‘ın resmi İnternet sitesi üzerinden 4 Ekim’e kadar alınacak. Türkiye’nin ilk Living Lab’i Başakşehir Living Lab, 2013 yılında kuruldu. Bilişim teknolojileri ve tasarım konulu ürün ve hizmetler Başakşehir Belediyesi bünyesindeki inovasyon ve teknoloji merkezinde geliştiriliyor. Living Lab, geliştirilen ürün veya hizmetlerin kullanıcıları ile birlikte geliştirildiği bir uygulama ortamı olarak hayata geçirildi.