İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Akıllı Telefon

Sony 1000 FPS kaydeden sensör üretti

Akıllı telefon ve fotoğraf makinelerinde sensör üretimi konusunda en başarılı şirketlerden biri olan Sony, yeni CMOS sensörü ile son derece iddialı bir deneyim sunmayı hedefliyor. Bu sensörler entregre DRAM sistemi ile farklılık yaratacak.

Kaan Arlı

Sony 1000 FPS kaydeden sensör üretti

Akıllı telefon ve fotoğraf makinelerinde sensör üretimi konusunda en başarılı şirketlerden biri olan Sony, yeni CMOS sensörü ile son derece iddialı bir deneyim sunmayı hedefliyor. Bu sensörler entregre DRAM sistemi ile farklılık yaratacak.

 Sony DRAM destekli sensör üretecek!

Sony’nin üreteceği yeni CMOS sensörleri, 3 katmanlı BSI CMOS sensörlü yapısı ve DRAM entegrasyonu ile dikkat çekici bir performans sunacak. Peki bir görüntü sensöründe DRAM (dinamik RAM) olması ne gibi farklılıklar getirecek?

RAM, bilindiği üzere işletim sistemli cihazlarda, bilgisayarlarda, akıllı telefonlar ve benzeri teknolojik cihazlarda kullanılan bir bellek türüdür. Bu tip bir yongayı, görüntü sensöründe kullanacak olan Sony ise RAM’lerin yüksek veri transfer hızlarından faydalanacak. 

Görüntü sensörüne DRAM yerleştirmenin ilk amacı, bu sensörün veri okuma ve yazma hızlarını yükseltmektir. Teorik olarak BSI sensör ile piksellerin arasına yerleştirilecek olan DRAM modülü bu iki birim arasındaki trafiği çok hızlı bir şekilde yönetebilecek.

17-02/07/sony-cmos-dram-1.jpg

DRAM, görüntü sensöründen gelen veriyi normal sistemli sensörlere göre çok daha hızlı bir şekilde okuyarak, sisteme iletebilecek. Bu da çok yüksek hızlarda video kaydı yapılabilmesine imkan sunacak. Geliştirilen sensörün, 19.3 Megapiksel çözünürlüklü bir görüntüyü, 1/120 saniye hızında kaydedebileceği anlamına geliyor.  

Ultra slow motion video için ise 1920 x 1080 çözünürlükte 1000 FPS hızında video kaydı yapmak mümkün olacak. Sensörün kendisi, 21.2 Megapiksel efektif çözünürlüğe sahip ve 60 FPS hızında 4K video kaydı yapabiliyor. Full HD çözünürlükte ise 240 FPS hızlara çıkabiliyor. DRAM ise bu çözünürlükte 1000 FPS desteğine kadar çıkabilecek. DRAM’in veri taşıma kapasitesi yaklaşık 1 Gigabit olacak, pratikte ise saniyede 125 MB gibi bir miktar taşıyabilecek. Sony’nin dikkat çeken yeni sensörünü kısa bir süre içinde tanıtması bekleniyor. 

#video_13978#

:: Slow motion video çekiyor musunuz?

Haberde hata mı var?Düzeltme bildirin

Yorumlar (27)

SDN Okuru

Ona hafıza mı dayanır be

SDN Okuru

Sadece video bakımından bakmayın 1920 1080 çözünürlüklü fotoğrafı 1 ms de çekebilir.

SDN Okuru

Telefonlara satarsa bunu para kazanır ancak!! Bizde alırız!! Sonra arkadaşımıza tokat atarken yavaşlatırız güleriz eğleniriz..

SDN Okuru

sony telefonların en büyük sorunu ısınma onuda hallederse çok iyi olur...

SDN Okuru

Sony bu sensörü rx100mk4 ve 5 te kullanıyor

SDN Okuru

Ne ara kullandın daha hiçbir cihazda yok bu teknoloji

SDN Okuru

Birde işlemci ekleseydi daha iyi olurdu. Yani çekilen resim lenste işlenip telefona gönderilecek. Böylece telefon işlemcisinin yükü azalacak.

SDN Okuru

Sony önce çerçeveleri inceltsin, yıl olmuş 2017 hala tepsi görevi görebilecek kadar kalın çerçeveli telefon üretiyorlar.

SDN Okuru

SONY bu yapar.

SDN Okuru

Habere telefon resmi konulunca millet bunun telefonda kullanılacağını zannetmiş. Murat 124'e bmw motoru misali.

Daha fazla yorum (10 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.

Reklam