Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Volkswagen, otomobil sahiplerine birçok teknolojiyi sunuyor. Bu teknolojiler arasında birçok sensör, dokunmatik multimedya ekranları ve Wi-Fi bağlantı noktaları bulunuyor.
Özellikle çip krizinin etkileriyle birlikte markalar birbirilerine daha fazla ihtiyaç duymaya başladılar. Tam da böyle bir zamanda Volkswagen’in başı Acer’la dertte. Acer, Volkswagen’in kendi teknolojilerini lisanssız bir şekilde kullandığını iddia ediyor.
Volkswagen, kurdaki düşüş sonrası fiyatları güncelledi
Son günlerde kurdaki yaşanan düşüş sonrası Almanya merkezli otomobil üreticisi Volkswagen, fiyatlarda değişiklik yaptı.Acer, Volkswagen’i lisanssız teknolojilerini kullanmakla suçluyor!
Acer’a göre Volkswagen, Tayvanlı teknoloji şirketinin patentini elinde bulundurduğu 4G mobil çiplerini kullanıyor. Amerika’da açılan davada Acer mahkemeye bu durumla ilgili belgeleri sunmuş ve lisansın olmadığını belirtmiş. Bu çipler şu an da şirketin en önemli elektrikli modellerinden ID.4, Atlas, Golf ve birkaç diğer modelinde kullanılıyor.
Acer, bu durumdan kaybettiği parayı tazminat davası sonucu kazanacağı para ile karşılamayı düşünüyor. Volkswagen tarafından henüz net bir açıklama yapılmadı. Şirket, bu dava sürecini ve belgeleri incelediğini açıkladı. Şirketin yakın bir zaman içerisinde bu konuyla ilgili net bir açıklama yapması bekleniyor. Açıklama gelmemesi durumunda ortalığın karışacağını söyleyebiliriz.
Bu yıl içerisinde Volkswagen Grubu, Huawei ile bir anlaşmaya varmıştı. Acer’ın iddiasına göre bu suç 2 yıl öncesine ait. Ayrıca şirket Volkswagen’in 2G ve 3G çipleri için daha önceden ödeme yapıldığını ancak yeni 4G çipleri için ödeme yapılmadığını da açıkladı. Bu da şirketin biraz da olsa iddialarında haklı çıkabileceğinin göstergesi.
Çip krizi gibi bir süreçte birçok otomobil sektörüyle ilgili olmayan markaların piyasaya girmesi ilerleyen dönemlerde bu tarz telif davalarının artabileceğini gösteriyor. Geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde Toyota ve Honda gibi büyük üreticilere de telif davası açılmıştı. Özellikle bu davanın sektör için büyük bir örnek teşkil edeceği düşünülüyor.
Çip krizinin salgının etkisinin azalmasıyla birlikte 2022 yılının sonlarına doğru çözülmesi bekleniyor. Çözülmemesi halinde sektördeki sıkıntılar daha da artarak devam edecek. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce bu tarz davaları ilerleyen günlerde de görecek miyiz? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi aşağıda belirtmeyi unutmayın.