Donanım

    Apple Tablet PC’yi Üretecek Firma Belirlendi

    Foxconn Elctronics Apple’in Tablet PC ürünlerini (Kod adı: iSlate) üretecek. Kardeş şirket olan Innolux‘da bu ürünlerin dokunmatik ekran teknolojilerinden sorumlu olacak. Söylenenlere göre Wintek adlı şirket ileri bir tarihte ikinci üretici olarak da atanabilecek.

    Apple’ın, üreticilerden 10 inç ve oldukça sağlam bir ekran istemesi Apple Tablet PC’lerin çıkış tarihini 2010’un ilk çeyreğine kaydırdı. Foxconn’un kardeş şirketi olan G-Tech Optoelectronics ekranı güçlendirmek için bilgilendirildi. Buna ek olarak Wah Hong Industrial adlı şirket de Apple’dan sipariş aldı.

    Apple, söylentilere göre 7 ve 11 inç Tablet PC’ler için de ilgileniyor. Hatta OLED ekranlı ürünler de planların arasında.


    Apple, Tablet PC’yi 2010 yılının Ocak ayında duyurmayı ve Mart/Nisan ayında da satmayı planlıyor. Apple bu yüzden büyük bir üretici ile anlaşmak zorunda. Apple iPod ürünlerin, üreten Foxconn bu alanda oldukça etkili. Fakat Foxconn oldukça kötü bir imaja sahip. 2006 yılında çalışma şartları için eleştirilen Foxconn, Çin’deki fabrikalarındaki işçileri 15 saat çalıştırması ve çalışanlardan yarısından fazlası asgari ücretin altında bir ödeme alması ile gazetelere çıkmıştı.

    :: Apple bu konuda başarılı olabilecek mi? Başarılı olmayan Tablet PC teknolojisi Apple ile hareketlenecek mi?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    2 Yorum

    1. SDN Okuru

      foxconn kapitalizmin gizli yüzlerinden biridir. amerikalının yaptığı müthiş sükse ve kar’ın kaynağı düşük ücretlerle çalıştırılan çinli işçilerdir. çinli yöneticiler ya çok haysiyetsiz yada çok salaklar. halka görülmemiş bir ihanet içindeler

    2. SDN Okuru

      Apple dokunmatiği çok kaliteli, bende tablet pc kullandım, bir artısı yok.

    Diğer yorumları gör (1) Yorum Yap

    Yorum Yaz