Çin hükümeti, artan korona vakaları nedeniyle tekrar kapanma sürecine girdi. Dünyanın en büyük yonga üreticilerinden TSMC, Çin’de yaşanan kapanma süreci ile ilgili açıklama yaptı.
Pandemi sürecinin PC ve akıllı telefon talebini yavaşlattığını belirten şirket, üretimdeki düşüşten rahatsız olmadıklarını dile getirdi. CEO Mark Liu, Tayvan Yarı İletken Endüstrisi Birliği’nin genel toplantısında konuşma yaptı. Mevcut durum hakkında değerlendirmede bulunan Liu, pandemi ve ABD ile Çin arasındaki siyasi krizin teknoloji sektörünü derinden etkilediğinin altını çizdi.
En iyi mobil işlemciler belli oldu: İşte ilk 10!
İşlemcileri belirli standartlar altında test ederek kıyaslayan Geekwan, en iyi mobil işlemcileri açıkladı. Peki ilk 10 nasıl?Liu: “Korona önlemleri TSMC’yi etkilemeyecek.”
Çin’in dünya tüketici elektroniği pazarının yarısından fazlasını oluşturduğunu belirten Liu, “Araçlara, HPC (yüksek performanslı bilgi işlem) ve IoT (nesnelerin interneti) pazarına olan talep halen yüksek. Bu nedenle dünyada yaşanan sorunlar, şirketimizin bu yılki büyümesini etkilemeyecek.” ifadelerine yer verdi.
Liu, 40 ile 44 milyar dolar aralığında sermaye harcaması yapma konusunda kararlı olduklarını dile getirdi. Bu yıl atılacak hiçbir adımdan vazgeçmediklerini söyleyen Liu, “Halen yüksek talep gören alanlar için siparişleri yeniden düzenleyeceğiz. Bu konuda önceliğimizi bu alana vermeyi düşünüyoruz.” dedi.
Çin hükümeti, aldığı kararlar ile başta teknoloji olmak üzere birçok sektörde sorun yaşanmasına sebep oldu. Sıfır korona stratejisi ile çalışmalara devam eden hükümet, şehirlerde sıkı önlemler almaya devam ediyor.
Teknoloji endüstrisi merkezi olarak bilinen Shenzhen, kısa süre önce önlemler dahilinde kapanma sürecine girdi. Çin hükümeti, bu hafta Şanghay’da benzer önlemler aldıklarını duyurdu. Liu, şirketin belirlediği işgücü düzenlemeleri sayesinde TSMC’nin karantinadan olumsuz etkilenmediğini söyledi.
Yayınlanan raporlar, TSMC çalışanlarının fabrikasında yaşadığını, yemek yediğini ve çalıştığını ortaya koydu. Liu, sektördeki herkesin genel tedarik zincirinde artan maliyetlerden endişe duymasına rağmen, yarı iletken endüstrisinin ilgili finansal darbeyi çoktan göğüslediğini söyledi.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında ve SDN Forum‘da paylaşabilirsiniz.