Haberler

    Araç sahipleri üzgün: Trafik sigortasına rekor zam geliyor

    Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SED­DK) zorunlu trafik sigortası primlerine zam yapıldığını açıkladı.

    Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SED­DK) zorunlu trafik sigortası primleri için yeni bir genelde yayınladı. Sözcü’nün haberine göre, zorunlu trafik sigortaları her ay yüzde 2.25 oranında zamanlanacak.

    Artan maliyetler, her sektörü etkilediği gibi sigortacılıkta da yeni zamlar ile gündeme geldi. Son bir yılda yüzde 125 artan zorunlu trafik sigorta fiyatlarında düzenlemeye gidildi.

    Zorunlu trafik sigortası için prim zammı yapıldı

    SEDDK, yayınladığı genelgede sigorta şirketlerine trafik sigorta primlerini her ay yüzde 2.25 artırma yetkisi verdiklerini açıkladı. Mayıs ayı başından itibaren geçerli olacağı belirtilen yeni genelge ile prim yükü artacak.

    Zorunlu trafik sigortası için prim zammı yapıldı

    2022 yılı için aylık prim artış oranı yüzde 1.25 olarak belirlenmişti. Artan enflasyon ve kur farkı nedeniyle primlere yüzde 20 zam yapan SEDDK, oranı yüzde 1.50’ye çıkardı. SEDDK, genelgede tekrar değişiklik yaparak yıllık zorunlu trafik sigortası primlerinde yüzde 30.6 zam yapma kararı aldı.

    Gelecek yıla kadar trafik sigortası primlerinde toplam yüzde 50 artış olacak. Nisan ayında 1.235 TL çıkan en düşük trafik sigortası primi, gelecek ay 1.263 TL olacak.

    Trafik sigortasına yapılan yeni zam hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında ve SDN Forum‘da paylaşabilirsiniz.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    5 Yorum

    1. Anonim

      kaza yoksa arabanın sigorta şirketine yükü yoka bu kadar büyük para niye alınır ancak sigorta şirketini zengin et düşük fiyat olması lazım

    2. Anonim

      Gel vatandaş gel zam yapmayanı dövüyorlar..

    3. sefa

      mülksüz topluma doğru bir adım daha. kimse ev araba sahibi olmasın yoksa vergilerinden masraflarından başa çıkamaz hale gelsin diye kurbağanın suyu gibi yavaş yavaş veriyorlar alttan odunu. du bakalım sonu nereye varacak.

    4. Anonim

      Allah yedirmesin , Allah herşeyi görüyor

    5. Aytunç

      Gelirlerimiz artmadan bu zamlara daha ne kadar dayanabileceğiz ??!!
      Araçlarımızı satalım, evden çıkmayalım, su elektrik doğalgaz yakmayalım, gıdaya, üstbaşa da para harcayamayalım en iyisi bizi şimdiden mezara koysunlar olsun bitsin.

    Diğer yorumları gör (4) Yorum Yap

    Yorum Yaz