Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, ilginç olaylarla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. İlk etapta Twitter’ın yüzde 9,2’lik hissesini alan, daha sonra dönüştürülmesi gerek diyerek tamamına talip olan iş insanı, son gelişmelere göre bu isteğini gerçekleştiremeyecek gibi görünüyor.
Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasını engellemek için yönetim kurulunda ciddi bir çaba söz konusu. Hatta geçtiğimiz günlerde gündeme gelen zehir hapı gibi stratejileri de göz önüne alırsak iş insanının işi hiç de kolay değil. Bunun dışında Musk’ın platformu satın almasını zorlaştıran akla hayale gelmeyecek bir sorun daha ortaya çıktı.
Elon Musk, Twitter için vitesi artırdı: Onlara bir kuruş para vermeyeceğim!
Elon Musk, Twitter platformunu satın alma teklifin kabul edilmesi durumunda yönetim kuruluna ödeme yapmayacak. İşte ayrıntılar...Elon Musk’ın likit varlığı Twitter’ı satın almaya yetmiyor
Elon Musk, yüzde 9,2’lik hissenin ardından hisse başına 54.20 dolar ödeyerek Twitter’ın tamamını 43 milyar dolar değerlemeyle satın almak istedi. Ancak yukarıda da belirttiğimiz üzere satın alma isteği, Twitter cephesinde pek de sıcak karşılanmadı.
Geçtiğimiz hafta Vanguard Group’un hisse oranını yüzde 10,3’e çıkarmasıyla en büyük hissedar ünvanını da kaybeden Elon Musk, son ortaya çıkan bilgilere göre Twitter’ı satın almaya yetecek likit varlığa sahip değil. Zira bir New York Üniversitesi profesörüne göre iş insanının platformu tamamen nakit bir anlaşmayla satın almak için yeterli likit varlığı bulunmuyor.
Elon Musk, Forbes gerçek zamanlı milyarderler listesine göre 269,5 milyar dolarlık net değerle dünyanın en zengin kişisi. Ancak servetinin çoğunu Tesla ve SpaceX hisselerinde tutuyor. Bu nedenle mevcut likit varlıklarının değerinin yaklaşık 2.95 milyar dolar seviyelerinde olduğu düşünülüyor. Bu da teklif ettiği 43 milyar dolarla karşılaştırıldığından bir hayli düşük kalıyor.
Kısacası Elon Musk’ın mevcut teklifinin kabul edilmesi durumunda Twitter’ın satın alabilmesi için Tesla ve SpaceX hisselerinin bir kısmını satması gerekecek. Ancak burada asıl sorunun ödeme değil de satın alma işlemine karşı çıkan Twitter olduğunu belirtmekte fayda var. Tabii iş insanı, aksi durumda bir B planı olduğunu da söylemişti. Bunu da ilerleyen dönemlerde hep birlikte göreceğiz.
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından ya da SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.
Bence alternatif sosyal platform oluştursa daha karlı iş yapmış olur.
Zenginin malı züğürdün çenesini yorar