İçinde bulunduğumuz 2022 yılı itibariyle artık tüm dünya ülkeleri ve otomobil üreticileri geleceğin elektrikli araçlarda olduğunu kabul ediyor. Bu doğrultuda ise hem üretim hem de altyapı konusunda ülkemizde de bazı adımlar atılıyor. Togg CEO’su Gürcan Karakaş’da şarj istasyonu müjdeli bir haberi paylaştı.
Togg’un Twitter hesabı çalındı: Kurtarıldıktan sonra ilk açıklama geldi!
Togg resmi Twitter hesabı çalındı. Hesabı kontrol eden kişiler Opensea üzerinden satışa koydukları NFT'leri sergiledi.12 ay içerisinde 1000 yeni şarj istasyonu yapılacak!
Togg CEO’su Gürcan Karakaş tarafından paylaşılanlara göre önümüzdeki 12 aylık süreç içerisinde 1000 yeni elektrikli otomobil şarj istasyonu yapılacak. Bununla birlikte önümüzdeki yıl satışına başlanacak araçların altyapı çalışmalarının da hızlandığını söyleyebiliriz.
Togg SUV modeli için Kasım ayında seri üretimi başlatıyor!
Togg’un otomobil üretim tesisleri ve fabrikaları neredeyse tamamlandı. Otonom makinaların teslimatlarının geçtiğimiz dönemde yapıldığı biliniyor. Ayrıca SUV modelinin prototipinin de pist testlerine başlandı.
Bu sebeple bir aksilik olmadığı takdirde Togg, önümüzdeki Kasım ayında seri üretime başlayarak ilk SUV tipi otomobilini üretecek. Fakat hem Türkiye hem de küresel tanıtım etkinliğinin 2023’ün ilk çeyreğinde yapılması planlanıyor. Yani üretilen bu araçlar Ocak ila Nisan ayları arasında satışa çıkacak.
Dolayısıyla 12 ay içerisinde 1000 yeni istasyon kurma hedefinin de bu plan doğrultusunda gerçekleşeceğini ve araçlar satışa çıktığında en azından planlanan istasyonların çok büyük bir kısmının faaliyete geçmiş olacağını söyleyelim.
Buna ek olarak, ülkemizde satış yapan markaların her geçen gün gelişen altyapı ve tüketiciden gelen taleple birlikte daha fazla elektrikli modeli getirdiğini söyleyelim. Öyle ki ülkemizde henüz resmi satış işlemlerini başlatmamış olan Tesla’nın otomobilleri bile ithalat yoluyla gelen rakiplerine kıyasla rekor sayıda satılıyor.
Ayrıca Ford ve Volkswagen gibi markalar halihazırda E-Transit Custom gibi ticari modellerini Türkiye’de üreteceğini söyledi. Hatta Ford Otosan, Gölcük’te üretim yapabilmek için 2 milyar dolarlık yatırım planını açıkladı.
Togg’un Gemlik’te kurulan tesisini gezdiğimiz videoyu izlemek için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi SDN Forum‘da veya yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Hadi yollara dökülelim ne müjde ama… Şaka bir yana gerçekten elektrikli araçlar için besleme istasyonunun ülkemizde yaygınlaşması şahane bir şey ama TOGG daha ilk başta konuşulduğunda ₺800k fiyat bandı tartışılıyordu. O günden itibaren derenin altından çok sular geçti. Bu aracı alabilecek insan örneklemi bir avuç insandıysa bir parmağın sayısına düştü artık.
Zaten amaç ilk önce yüksek model araç üretmek ( Türkiye bunuda yapabiliyormuş dercesine ) 5-10 sene içinde fiyat performans araçlarda üretilecek.
Helal olsun inşallah çıkarabiliriz. Biz binemeyeceğiz ama neyse. TOFAŞ gibi bir türk aile arabası zor olması şu koşullarla bu fiyatlarla.
Lafla peynir gemisi yurumez.
Adam gayet icraat yapıyor. Sizde laftan çok ne var.
Insallah 2sene sonra izine togg la geliriz
Togg aldıkta istasyonu kaldıydı.
Vatandaş karnını doyurmak için çok mücadele ediyor yasamak için kaldıki togg alacak parayı nerde bulacak ki 1 araba 1 milyondan aşağı olmaz olmuş gelde destek içinde olsa togg al alabilirsen bu hayat pahaliliginda
O TOGG dan alacağım önce Türkiye’de sonra da Avrupa’da dolaşacağım
Birden söylenirmi böyle bir haber heyecandan kalbim duracaktı o arabayı rüyamızda bile göremeyiz şarj istasyonu evde olsa ne olur
2023de araba alabilecek miyim acaba yani üretim yeterli olacakmi bilgilendirirmisiniz
800k nakit paran ya da ayda 15k 20k taksit verecek paran varsa alırsın.
800 bin TL mi? Şaka mı yapıyorsun, söylediğinin en az iki katı olacak.
Tog ü bekliyoruzzz
Lityum İyon bataryalar yıllar içerisinde verimliliğini yitiriyor . Süperşarj istasyonlarından ziyade Batarya Değişim İstasyonlarına önem vermeliyiz . Şarj verimliliği %100 den % 65 ila 70 e düşen bataryaları , yenisi ile değiştirip , alınan bataryaları kimyasal ve fiziksel işlemden geçirip tekrar % 100 verimlik sağlayıp , tekrar araçlara takabiliriz .