Oyun

    Ubisoft o DLC’lerden vazgeçiyor

    Ünlü oyun firması Ubisoft, bundan sonra oyun severleri satın almaya zorlayan ücretli DLC’ler yayınlamayacağını duyurdu.

    Şirketin başkan vekili Anne Blondel-Jouin tarafından yapılan açıklamada, Ubisoft artık oyunculara, oyundan keyif almaları için zorunlu olan DLC’ler satmayacak. 

    Oyuna ayrı DLC’ye ayrı ücret mi? Kalsın…

    Oyun için gerekli olan içerikleri barındıracak tüm DLC’ler ücretsiz olacak ancak ayrıca kişisel yapılandırma, makyaj içeren DLC’ler için ekstra ücret talep edilebilecek.

    Oyunları, oyun parklarına benzeten Anne Blondel-Jouin, bir çocuğun bilet alıp girdikten sonra oyun parkında tüm oyuncaklara ücretsiz erişebilmesini ama yiyecek/içecek gibi ekstralara ücret ödemesini örnek göstererek, Ubisoft’un da artık aynı mantıkla hareket edeceğinin altını çizdi.

    Ubisoft’un yeni yaklaşımı oyun dünyasında yaygın kabul görürse, artık oyun severler yeni ana içerik paketlerine ücret ödemeyecekler. Bir diğer deyişle, güle güle ana oyundan daha pahalı olan Season Pass ücretleri.

    :: Ücretli DLC’ler hakkında ne düşünüyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    8 Yorum

    1. SDN Okuru

      ubisofttan beklenmedik hareketler

    2. SDN Okuru

      Electronic Arts feyz alsın

    3. SDN Okuru

      Teşekkürler Ubisoft oyun dünyasının, olması gereken kararını ilk aldığın için.

    4. SDN Okuru

      Sabah sabah ben şokHem de ubisoft

    5. SDN Okuru

      Gözümüzde hala aynısın ubisoft. Tırnak kadar değerin yok.

    6. SDN Okuru

      Sanki CD PROJECT RED izleri seziyorum. Zaten yeni assassins creed için de the witcher 3 den esinlendiklerini söylemişlerdi . Yani ben ubisoft u değil buradan CD PROJECT RED î tebrik ediyorum. Oyun dünyasına çok güzel bir şekilde örnek oldu. Helal RED.

    7. SDN Okuru

      mesela DLC olan oyun ilk çiktiğinda 180 TL satiliyorsa, şimdi şirket DLC olayini kaldirirsa oyun 180 TL yerine 250 TL gibi pahali olabilir. Yani değişen bişey olmiycak bence sonuçta her şirket paranin peşinde

    8. SDN Okuru

      DLC'sine göre değişir. Aslında ben DLC olayına da karşıyım. şöyle ki; senaryo modu tam bir şekilde piyasaya sunulmalı. Çevrimiçi modlar için böyle bir uygulama olabilir. COD, Battlefield gibi oyunlarda sürekli oynanan haritalar sıkmaya başladığında yeni haritalar eklenebilir.

    Diğer yorumları gör (7) Yorum Yap

    Yorum Yaz