Windows 11 22H2 kullanıcıları oyun oynarken performans konusunda birçok sorun yaşadığından şikayet etmeye başlamıştı. Başlangıçta bu sorunların NVIDIA grafik kartlarıyla ilgili olduğu düşünülüyordu. Fakat tahmin edilen sorunla ilgili yapılan değişiklikler performansı iyileştirmeye yetmedi. Microsoft, oyuncuların oyun oynarken yaşadıkları performans sorunu hakkında açıklama yaptı. Ek olarak da sorunun geçici olarak nasıl çözüme kavuşacağını belirtti. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.
Microsoft, Windows 11’in oyun performansını düşürdüğünü doğruladı!
Microsoft, Windows 11 ‘in son güncellemesinin oyun performansını düşürdüğünü doğruladı. Firma, konuyla ilgili yaptığı açıklamada GPU performans Hata Ayıklama Özelliği’ni istemeden etkinleştiğini belirtti. Fakat bunun neden olduğu açıklanmadı.
Windows 11’de iCloud Fotoğraflar dönemi!
Microsoft, Windows 11'e sahip bilgisayarlarda iCloud Fotoğrafları entegre etme özelliğini sunmaya başladı.Teknoloji devi, konuyla ilgili açıklamasında şu sözleri belirtti:
“Bazı oyunlar ve uygulamalar, Windows 11 sürüm 22H2’de beklenenden daha düşük performans veya takılma yaşayabilir. Etkilenen oyunlar ve uygulamalar, tüketiciler tarafından kullanılması amaçlanmayan GPU performans hata ayıklama özelliklerini istemeden etkinleştiriyor.“
Microsoft, Windows 11 ‘in oyun performans sorununun geçici çözümü için de kullanıcıların oyunların son sürümünü güncelleyerek kullanmalarını istedi. Ayrıca ek olarak oyunların yavaşlaması sorunuyla ilgilendiklerini ve çözümü için üzerinde çalıştıklarını belirten şu açıklamayı yaptı:
“Bir çözüm üzerinde çalışıyoruz ve gelecek bir sürümde bir güncelleme sağlayacağız. Windows 11 oyun performans sorunu çözülene ve koruma kaldırılana kadar ‘şimdi güncelle’ düğmesini veya Medya Oluşturma Aracı’nı kullanarak manuel olarak yükseltmeye çalışmamanızı öneririz .”
Oyuncular, daha önce de Microsoft’un yeni işletim sistemiyle ilgili bazı sorunlar yaşamıştı. AMD çipine sahip bilgisayarların performansında düşüklük ortaya çıkmıştı. Fakat bu konuyla Microsoft bu konuyla ilgili hala bir çözüm sunmadı.
Siz okuyucularımız bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Windows 11 yüzünden siz de aynı sorundan muzdarip misiniz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.
Benim de AMD cipli sistemim var ve ses sorunları yaşamaya başladım bır kaç haftadır. Seste cizirdamalar oluyor
Ses Kartının Güncelle dürüyü yükleyerek
Mustafa Kardeşim anladım ki sistemin Amd chipset’li anakart ve Amd işlemci ile birlikte Amd sistemi. Fakat İntel’de olsa Amd’de olsa ana kartlarında ses yongası olarak daha tanınmış ve güvenilir firmaları tercih ederler. Örneğin piyasada ses chipset ve yonga üreticisi olarak ustalaşmış ve ön plana çıkmış Realtek gibi. Muhtemelen senin anakartın da ki ses yongaları da Realtek’tir. Bunu Aygıt Yöneticisinden ses girişleri ve çıkışları kısmının hemen başındaki oku tıklayarak görebilirsin. Ses çıkışını jack yolu ile ana kartından alıyorsan ve ses yonga üreticisi Realtek ise link verdiğim bu sayfadan Windows 7, 8 , 8.1 ve 10 ve de 32bit ve ya 64bit olan sürümünü hangisi şuan kullandığın işletim sistemi sürümüyse onu indirerek güncelle.
https://www.realtek.com/en/component/zoo/category/pc-audio-codecs-high-definition-audio-codecs-software
Windows 11 kullanıyorsan da bu sayfadan Realtek UAD Driver 6.0.9437.1 (73.2 MB) yazan kısma tıklayıp indirerek güncelle
https://codecpack.co/download/realtek-audio-drivers.html
Eğer ses çıkışını ekran kartı üzerinden HDMİ kablosuyla ve ya Display Port kablosuyla hem görüntü hem ses çıkışı şeklinde alıyorsan ekran kartın Nvidia ise;
https://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/drivers/
bu sayfadan ekran kartı modelini ve işletim sistemi sürümünü seçerek ve en güncel ekran kartı driver’ını indirip güncelleyerek.
Ekran kartın Amd ise;
https://www.amd.com/en/support
bu sayfadan yine ekran kartı modelini seçerek ve en güncel ekran kartı driver’ını indirip güncelleyerek cızırtı sorununu çözebilirsin. Driver güncellemelerini yapmana rağmen cızırtı sorunu çözülmediyse masaüstünde saatin hemen yanında bulunan ses simgesini sağ tıkla ses düzeyi karıştırıcısını aç en alt kısımda sıfırla seçeneği vardır onu tıklayarak ses ayarlarını varsayılana sıfırla. Hala cızırtı sorunun çözülmediyse hoparlörlerinin birisinde eskimeden dolayı patlak oluşmuş olabilir onları gözlemle.
+1 amd donanımla problem yaşıyorum özellikle ses
Win 11ci arkadaşımdan csden daha iyi fps almamı sağlayan Linux varken Windows malum biliyorsunuz…
Csgo çöp minecraft dünyanın en iyi oyunudur
Kardeşim bi gider misin alakası olmayan iki şeyi karşılaştırıyosun şu an
Kişiye göre değişir ama bende mc severim
Eveeeet
İşte yine bir velet, ama en azından Windows 7’nin doğruluğunu belirtmiş
Linuxa düzgüncene program yok git Windows 10 kullan
Ne yaptığına göre değişir. Ve her alanda gerekli programlar var. Populer bazı programlar yok diye saçmalamışsın.
Windows 11 daha da gelişmesi gerekiyor Google Play Store gibi oyunları Windows 11 Windows 10 indirip oynamak istiyoruz bir sürü eksiklik hataları alıyoruz Windows 11’de bunların düzeltilmesini istiyoruz
win10 şu an için çok daha hızlı bir çözüm.. bu arada windows kullanmak bir amaç değil araçtır. windows kullanmak istediğiniz uygulamalara aracılık eden aracı bir taban görevi görür. fakat windows öyle lanse ediliyor ki araç gibi değilde amaç gibi gösteriliyor. Ben istediğim uygulamaları win10 altında sorunsuz kullanıyorum hemde daha hızlı neden win11 kullanamayım. tamam kozmetik olarak güzelde ben windowsu kullanmıyorum üzerinde uygulama çalıştırıyorum..
Ryzen 7 5800 rtx3060 sistemle ciddi oyun performansı problemleri yaşıyorum bu güncelleme den sonra.Update girdiğimde güncelleme çıkmıyor ne yapmam gerekiyor?
Win 11’e geçmek için daha erken
Windows 10 ve 11 csgo da 70 fps kadar fark oluşuyor. Intel 12. Nesil ile test ettim.
Cs go sizce de çöp bir oyun değil mi? Minecraft kraldır gerisi yalandır
Minecraft kadar iyi olmasa da brawlstars da baya iyi bi oyun
Bi de en iyi işletim sistemi windows 7dir
Kardeşim anladım veletsin bs yi bile cs go dan iyi gösterdiğine göre şimdi gir buralardan.
Cidden bunu kabul eden olsun veya olmasın ama ciddi anlamda Windows 11 gerçekten rezalet bir işletim sistemidir, özellikle de eğer oyuncu iseniz hiç ama hiç tavsiye etmiyorum Win11’e geçmenizi, çünkü oyun performansı rezalet berbat rezil ötesi ciddi anlamda, Windows 10 en azından buna nazaran kat be kat çok daha iyi stabil ve performanslı çalışıyor sorun sıkıntı olmadan, Windows 11 her açıdan sıkıntı akıyor ve belli ediyor ve her gelen güncellemelerle birlikte toparlıyacağız ayağına daha da içine ediyorlar, o yüzden siz siz olun Windows 11 uzun bir süreliğine uzak durun. Windows 11’in toplarlanması epey bir zaman alması lazım performanslı ve stabil olması için.
Windows 11 den iyi olan tek bir sistem var: WINDOWS 7 BİR EFSANEDİR!
Hayır windows 10
Win 10 da black Desert Online de en kötü 144 en iyi 144 sabit FPS alıyordum win 11 e geçtim geçeli 70 50 arası kimi zaman çamur gibi takılmalar oluyor. Şimdi sürüm düşürmeye eriniyorum. CS 1.6 da 800 ile 1000 FPS alıyordum şimdi 144 e sabit üstüne 100 e düştüğü oluyor. CS go da 240- 350 FPS alıyordum.
ŞU ÇÖP VE SAÇMASAPAN CS GO’ YU BIRAKIN MINECRAFT CS GO DAN 9999999728288119919848490101837646474749999899282902929291019 KAT DAHA İYİ
Savaş oyunu olarak brawl stars ya da fortnite
Burdaki Düşüncelerin Hepsi Torbacı Kafası Gibi..
Windows 11’de ufak tefek hatalar var, fakat oyunlarda yaşanan sorunlar herkeste olmuyor bence. Çünkü aylardır kullanıyorum ve oyun performansı 10 ile aynı. Yalnız şunu da belirteyim, oyunları korsan oynamıyorum ve sistemde herşey güncel. Bunun yanında 3. Parti temizleme, kayıt defteri düzelte vb. programlarının da hiçbirini kullanmıyorum. Yani alacağınız performans biraz da nasıl kullandığınız ile alãkalı.
Maalesef genel olarak kasma başladı. Grafik vrizim programlarının tamamında sorun var daha önce çatır çatır çalılan programlar şimdi resmen traktöre döndü. Acil çözüm gerekiyor
Konu Windows işletim sistemi olunca anlaşılan hala bilgisarında iki çekirdekli intel core duo ve ya pentium serisi amd tarafında da bu intel işlemcilerin muadili işlemci kullanan ve 4 gb 800mhz Ddr 2 Ram’e sahip olan ekran kartında da 2 gb vram hadi taşı çatlatalım 4 gb vram’li Nvidia 4. Nesil Amd tarafında da belkide Ati ve ya Hd serisi kart kullanan Cs:go’cu ve de Minecraft’çı çılgın gençlik toplanmış yine yorumlara 🙂 Ve şiddetle tekbir iddaa’ları var Windows 7 en iyi Windows sürümüdür. Oysa ki bilmiyorlarki Windows 7’nin yukarıda az önce özelliklerini belirttiğim sistemlerinde kasmadan akıcı olarak çalıştığı halde o eski sistemlerine Windows 8, 8.1, 10 ve ya 11 gibi Windows 7 den daha yeni nesil bir işletim sistemi yüklediklerinde ve bu yeni nesil işletim sistemlerinin stabil ve akıcı çalışması için daha güçlü bir donanım istediğini. Ya da biliyorlar ama işlerine gelmiyormu diyelim buna 🙂 Sonrada kabağı kimin başında patlatıyorlar tabikide Microsoft’un 🙂 Ne diyorlar Windows 7 yağ gibi akıyor, Windows 10 kasım kasım kasıyor rezalet bir işletim sistemi. O yüzden de Windows 7 candır diyorlar. Bakın arkadaşlar herşey dönemine göre güzeldir Windows 7’nin çıktığı yıl ile Windows 8’in çıktığı yıl arasındaki zaman diliminde gerek hazır satılan sistemler gereksede toplama pc dediğimiz kullanıcının kendi tercihi ile sistemi belirleyip topladığı sistemler o dönemin en güncel işletim sistemi Windows 7 olduğundan bu işletim sistemini kasmadan akıcı ve stabil çalıştırabilecek donanım gücüne sahip sistemlerdir. O döneme ait bir sistemin donanım parçalarını zaman ilerledikçe güncellemez yani yeni bir anakarta yeni bir işlemciye, ramlere ve ekran kartlarına geçmezde o sistemi yıllarca benim karabaş daha yaşıyor deh dıgıdık dıgıdık mantıhıyla kullanırsan. O dönemden yaklaşık 10 yıl sonra çıkmış ve güncel donanım desteği sunan Windows 10’nu o eski sisteme yüklersen sonra heryerde kasım kasım kasıyor diye söylenmeyede başlarsın Windows 10’na rezalet bir işletim sistemi diyerek yıllarca eskilerde yaşamaya da devam edersin. Seni bu durumdan ne Microsoft kurtarır ne de daha güncel bilgisayara sahip olupta senin bu bilgisiz haline bıyık altından kıs kıs gülerek Windows 10’nu yağ gibi akıcı olarak kullanan güncel kullanıcılar kurtarır. Ama senin her zaman o güncel kullanıcılara ve microsoft’a öyle olmadığını bildiğin halde hep bir iddaa’n vardır en iyi Windows sürümü Windows 7’dir diye. Ee yıl olmuş 2022 Microsoft bu kez geçmişteki hatalarından ders çıkarıp Windows 11’i eski sisteme sahip olan kullanıcılar yükleyipte sonra sorun yaşadıklarında kastığında Windows 11 rezalet bir işletim sistemi demesinler diyemesinler diye geçmişte Windows 7 aşkı gibi tek taraflı bir aşk olarak bu kezde Windows 10 aşkı çıkmasın başımıza diyerek ne yaptı Windows 10’da stabil çalışmadığı için İntel 7. Nesil işlemcileri bile destek listesine almadı. Ee birde veri hırsızlığına karşı senin güvenliğini senden iyi düşündüğü için Tpm zorunluluğu getirdi. Ee daha ne yapsın bu adamlar. Sistemi eski kalınca yeni işletim sistemi kasınca sizin yapacağınız işletim sistemine diye linç yiyorlar. Yeni işletim sistemimizi en akıcı şekilde kullanmak istiyorsan eski sistemlerde kullanma diyerek destek listesini katı kuralcı tutuyorlar. Bu defada nereden çıktı bu Tpm, İntel 7. Nesil bir işlemci nasıl desteklemez diye yine linç yiyorlar. Ha bu arada eski sisteminiz var diye sizleri küçük görmüyorum estağfurullah. Ama o eski sistemle Windows 7 candır diyen düşüncelerinizi küçük görüyorum. O düşüncelerinizin gelişememesini küçük görüyorum. Çünkü bu yazımı eminim en azından 2018 de çıkmış bir akıllı telefondan okuyorsunuz. Ee tabi telefona gelince para var ama konu bilgisayara gelince güncel kalmaya donanım yenilemeye geldiğinde para yok hala 2008 den kalma pc’ye Windows 7 candır diye övgüler yağdırmaya devam. Yazı uzun oldu gerçekleri yazınca ve bu bilgisayarcılık mesleğine 30 kusur senesini vermiş abinizde anlatmak için yazdığında yazılar uzun oluyor idare edin artık çılgın gençlik 🙂
SONY PS YE TERFİ ETTİM MASAÜSTÜ SÜRÜM SAÇMALIĞINDAN Bİ NEBZE KURTULDUM.
MicroFost ane Zaman Oyun Oynanır Sistem Yapsa Fos Çıkıyor veya sonradan fost oluyor. Yok göncel değil . yok donanım yetersiz … vb. vlsta da oynan oyunu windows 10 açmıyor. büyük gelişme 🤣
MicroFost ane Zaman Oyun Oynanır Sistem Yapsa Fos Çıkıyor veya sonradan fost oluyor. Yok göncel değil . yok donanım yetersiz … vb. vlsta da oynan oyunu windows 10 açmıyor. büyük gelişme 🤣
Gökhan kardeşim Windows Vista’da oynanan bir oyunu Windows 10’nun açmadığından eminmisin. Örneğin GTA 4 Windows Vista destekli bir oyun ve bu oyunu yani GTA 4’ü Windows 10’da oynayabilmen için ne yapman lazım geriye dönük uyumluluk kullanarak çalıştırman lazım. Bunu nasıl yapacaksın GTA 4’ün masaüstündeki simgesine mouse ile sağ tuklayıp özellikler diyeceksin sonra açılan menünün üst kısmından uyumluluk kısmına tıklayacaksın ve oradan bu uygulamanın çalışacağı sürüm olarak Windows Vista sp2 yani Windows Vista service pack 2’yi seçeceksin sonra uygula ardından tamam deyip çık. Şimdi Windows Vista destekli oyunu Windows 10’da çalıştır bakalım açılacakmı açılmayacakmı. Yalnız senden birşey istiyorum eğer açılırsa önce adamların günahını almışım diye önce adını microfost olarak yakıştırma yaptığın microsoft’an özür dileyeceksin sonrada bir daha başka bir yerlerde birşeyleri bilip bilmeden kötüleyecek şekilde birşey yazmam diyerek kendine söz vereceksin. Bilmemek ayıp değil. Bilmediğin birşey hakkında kötülemek ayıptır. Microsoft geriye dönük uygulama desteği vererek yıllar öncesinden büyük gelişme kaydetmiş zaten. Şimdide sen bilmediğin birşeyler hakkında kötü yorumlar yazmak yerine bilmediğini öğrenerek kendinde büyük gelişme kat edebilirsin 🤣 Fakat şöyle birşeyde var örneğin 2020 ile 2022 yılı ve hatta günümüz ilerleyen günlerinde çıkmış ve ya çıkacak olan bir uygulama ve ya oyun eğer Windows 10 destekli çıkmışsa yani directx 12 veya Vulkan api olarak güncel bir işletim sistemi destekli çıkmışsa ve ya çıkacaksa (Bunu o uygulamanın ve ya oyunun sistem gereksinimlerinden bakabilirsiniz) bu uygulamayı ve ya oyunu bu kez Windows 10’dan eski bir sistemde Windows 7, 8, 8.1 de çalıştaramazsınız. Çünkü uygulamalar pek sıkıntı yapmasada oyunlar directx 12 ve ya Vulkan api destekli yazılan oyunlar olduğundan, Windows 7, 8, 8.1 sürümleri directx 11 desteği sunduğu için Windows 10 directx 12 destekli oyunlar eski sürümlerde çalışmaz. Günümüz directx 12 ve ya Vulkan api destekli oyunları oynayabilmek içinde işletim sistemini Windows 10 ve ya daha üzeri(Windows 11) bir sisteme yükseltmen gerekir. Tabi bu yükseltme içinde bilgisayarın donanımı Windows 10 ve ya üzeri bir işletim sistemine yeterli ve güncel bir donanım olmalı. Aksi taktirde eski ve ya çok eski bir donanıma sahip bir bilgisayara Windows 10 yüklenirse stabil çalışmaz kasma ve ya gecikmeler çok fazla olur. Hata sinir bozucu şekilde olur. Bu kezde Windows 7 candır yağ gibi akıyor Windows 10 rezalet kasım kasım kasıyor olayı ortaya çıkar 🤣
Not: Windows vista, 7 ,8 , 8.1 gibi eski sürümleri destekleyen bir uygulamayı ve ya oyunu eğer Steam, Epic v.s gibi yerden satın aldıysanız ve orjinal oyun kullanıcıysanız. Ve de geriye dönük uyumluluk kullanarak bu uygulama ve oyunları Windows 10 ve ya üzeri bir sistemde çalıştırmak istiyorsanız, masaüstünde ki simgesini sağ tıklayıp Özellikler dediğinizde Uyumluluk kısmı görünmeyebilir. Bu gibi durumlarda bu uygulamanın ve ya oyunun yüklü olduğu klasöre gidin oradan uygulamanın ve ya oyunun exe dosyasını yani uygulamayı ve oyunu başlatmak için kullandığımız dosyayı bulup onun üzerinde mouse ile sağ tıklayıp özellikler seçin orada uyumluluk kısmı görünür olacaktır.
Ben her kullanıcının bu durumdan etkilendiğini düşünmüyorum, i7 7.nesil işlemci ve nvidia gtx950 gpusu olan bilgisayarımın oyun performansı windows 10 ile tamamen aynı.
İşte kardeşim altta ki yazımda da anlatmak istediğim bu, bilinçli kullanıcı ne yapması gerektiğini bilip bilgisayarını düzgün kullanıp sorun yaşamazken. Bilinçsiz kullanıcı sorun yaşıyor. Eminim Windows 11 22H2’de oyunlarda performans düşüşü yaşayan kullanıcılar, ekran kartının driver güncellemesinin ve güncel driver kullanmasının me olduğunu bile bilmeyen kullanıcılar. Biliyorsunuz Windows yeni sürüm işletim sistemlerinde artık donanım parçalarının driverlarını otomatik olarak bulup yükleyen bir sistem doğal olarak ekran kartı driverınıda kendisi bulup yükleyen bir sistem, fakat Windows en güncel wqol olarak imzaladıkları driver yerine bir kaç sürüm eski driver sürümünü otamatik bulup yüklüyor ve sadece grafik bağdaştırıcısını ve ses sürücüsünü yüklüyor. Elle yapılan yükleme gibi physx yazılımı ve birçok donanım desteği olan diğer yeni teknoloji yazılımlarını yüklemiyor. İşte bu performans sorunu yaşayan kullanıcılarda sanırım bilinçsiz kullanıcılar bu otomatik yükleme sonucu ekrana görüntü geldimi geldi tamam deyip bilgisayarı kullanmaya başlıyorlar oysa ki windows’un otomatik olarak yüklediği sürücü belkide beş sürüm eski driver. Bu da tabi doğal olarak performans düşüşlerine neden oluyor. Yani kısacası ellerinde araç var ama nasıl kullanacaklarını bilmiyorlar misali sorun yaşayıp, sorun var diyerek Windows 11 22H2’yi kötüleyip Microsoft’a yükleniyorlar. Altta yazdığım yazı gibi yine iddaa ediyorum bilinçli kullanıcı ister Windows 10 ister Windows 11 hiç bir yeni sürümde sorun yaşamaz. Yaşıyorsa birşeyleri bilmediğinden yanlış yapıyordur demektir.
Bir konudan daha bahsetmek istiyorum. Bazı Windows 7’den Windows 10’a geçiş yapıp ta aslında bilgisayar donanımı Windows 10 desteklediği ve satabil çalıştığı halde. Bu defada kullanmış olduğu Yazıcı, Bluetooth cihazlarını v. s. Windows 10’da çalıştıramadığı için Windows 10’nu beğenmeyip Windows 7’ye geri dönen arkadaşlar var. Bunun sebebi de şundan kaynaklanıyor, bu arkadaşların Windows 10’da çalıştıramdığı Yazıcı ve ya Bluetooth cihazları eski kalmış oluyor ve sürücü desteği Windows 10 destekli olmuyor. Konuyu daha da açayım örneğin bu arkadaşlar Yazıcısını ve ya Bluetooth cihazını 2008 gibi çok eski bir tarihte satın almış oluyorlar ve bu cihazları bozulmadan günümüze kadar kullanıyorlar ama bu cihazları üreten Marka ve ya Markalar bu cihaz sürücülerini en son Windows 7 sürücüsü olarak çıkarıp yeni sürücü desteğini kesiyorlar. Bu konuda da haklılar hiç bir firma 10 yıl ve ya daha eski bir cihazına yeni çıkmış işletim sistemleri için yeni sürücü desteği vermek zorunda değil. Bu defa ne oluyor bu arkadaşlar bilgisayarına Windows 10 yüklüyorlar sonra az önce bahsettiğim eski Yazıcı ve ya Bluetooth cihazlarını takıyorlar bir de ne görsünler Windows 10 bu eski Yazıcı ve ya Bluetooth cihazlarını tanımıyor. Çünkü Windows 10 için sürücüsü çıkmamış tabi doğal olarak sürücülerinin Dijital imzası Windows 7 tanımlı olduğu için Windows 10’da bu Dijital imzalar çalışmıyor. Bu durumda ne yapılabilir, Windows 10 yüklüyken klavyeden shift tuşuna basılı tutarak yeniden başlat yapılır, yeniden başlatıldığı menüde Sorun giderme sonra Yeniden Başlangıç Seçenekleri tıklanır, Sonra gelen arayüzde sürücü imzalarını devre dışı bırakmak için kalavye’nin harflerin bulunduğu kısmın hemen üzerinde ki rakamların bulunduğu kısımdan 7 tuşuna basılır ve Windows sürücü imzalarını
zorlamayacak halde başlar. Sonra bu Yazıcının, Bluetooth cihazının hatta eski kalmış Gamepad ve ya Direksiyon setinin v. s. sürücüsü bu kez Windows tarafından dijital imza okumaya zorlanmadan yüklenir ve bu cihazlar çalışabilir hale gelir. Artık Windows 10 gibi güncel bir işletim sisteminde eski sürücü desteğine sahip cihazlarınızı sorunsuz kullanabilirsiniz. Bunu neden yazdım, bazı kullanıcı arkadaşlar bu konunun tam olarak ne olduğunu bilmedikleri için ve nasıl çözülür bilmedikleri için hani meşhur bir sorunları ve eleştirileri olan Windows 10’da yazıcılar ve blutooth cihazları çalışmıyor şikayetleriyle birlikte Windows 10’nu ve Microsoft’u yerden yere vurmalarından dolayı yazdım. Bakın iddaa ediyorum Windows 10 ve ya üzeri bir işletim sisteminde sorun yşayan arkadaşlar birşeyleri bilmedikleri için sorun yaşıyorlar bilenler ise hiç sorun yaşamaz. O yüzden bütün formlarda okursunuz biri yazar Windows 10 yükledim her gün bir sorun yaşıyorum diye, bir diğeri yazar bende Windows 10 yükledim ama bugüne kadar hiç bir sorunla karşılaşmadım diye. İşte bu iki arkadaş arasındaki fark bilmekle bilmemek arasında ki fark. Bilen hemen kafasından bulur ve der ki benim Yazıcım çok eski dolayısıyla Windows 10 sürücüsü yoktur çıkmamıştır der ve sorunu anlattığım şekilde çözer. Bilmeyende saatlerce uğraşır çalıştıramaz birde üzerine bu ana…sını sat..ığımın yazıcısı niye çalışmıyor diye küfür üzerine küfürü basar. Ve sonra yazabildiği her yere sorun oalarak yazar Windows 10’da yazıcılar ve bluetooth cihazları çalışmıyor diye. Sonrada garibim çaresiz döner eski Windows 7’sine çünkü onun için Windows 7 candır 🤣
Sinan bios güncel ekran kartı tüm sürücüler güncel SSD okuma yazma hızı 5900 – 5000 c.s go açılış süresi steam üzerinden win 11 30 40sn.
– win 10 2sn.
394 olması gereken yerde 320 FPS veriyor.
Demekki sorun varki millet rahatsız ateş olmayan yerden duman çıkmaz.
Özkan sen benim yazdıklarımı yanlış anlamışsın sanırım kardeşim. Ben bilinçli kullanıcı hiç bir Windows sürümünde sorun yaşamaz derken genel olarak kullanımda sorun yaşamaz dedim. Herkesin etkilendiği bir sorun var ortada bu sorunu zaten microsoft kendiside kabul etmiş çözüm yolları arıyor. Fakat ben genel olarak baktığımda en ufacık şeylerde bile bilinçsizce yanlış şeyler yapıp aslında hiç bir sorun olmamasına rağmen kendi yaptığı yanlıştan dolayı tonlarca sorun yaşayıp bunun sebebinide işletim sisteminin kötü olmasına ya da microsof’ta bağlayan kullanıcılara hitaben yazdım. Evet şuan Windows 11’de oyun performanslarında ciddi düşüş sorunu, depolama cihazlarında yine aynı şekilde hız sorunları, dosya gezgini ve bazı bölümlerde ki arayüzlerde donma veya çökme sorunları var. Yani kısaca şu anda kullanıma engel 3 ciddi sorun var, fakat bu sorunlar Windows 11 21H2 sürümünde değilde şuan için Windows 11 22H2 sürümünde mevcut. 21H2 sürümü gayet stabil. Bunuda 22H2 nin daha çok yeni bir sürüm olarak çıkmasına bağlıyoruz çok kısa zamanda microsoft bu önemli sorunları çözüp 22H2’yi stabil hale getirecektir.