Meta, yapay zeka araçlarının hızla popülerleşmesinin ardından kullanıcılara yönelik bir dizi uyarılarda bulundu. Sosyal medya devi; kötü amaçlı tarayıcı uzantıları, reklamlar ve çeşitli sosyal medya platformları aracılığıyla yapay zeka dolandırıcılığı yapıdlığını söyledi. Ücretsiz ChatGPT 4 gibi bazı kampanyalar hızla büyümeye başladı.

Sahte ChatGPT araçlarına dikkat edin

Meta, sosyal medya üzerinden kullanıcıları hedefleyen yapay zeka saldırılarına karşı bir araştırma gerçekleştirdi. Buna göre ChatGPT gibi üretken yapay zeka araçları da dahil olmak üzere popüler modelleri taklit eden kötü amaçlı yazılımlar gözler önüne serildi.

Sosyal medya devi, 10 adet kötü amaçlı yazılım ailesi hakkında uyarıda bulundu. ChatGPT gibi araçlara yer veren sahte reklamlardan yayılan bu malware’lerin tespit edildiği belirtildi. Raporda tanımlanan iki ana kötü amaçlı yazılım ailesi DuckTail ve NodeStealer isminde.

Instagram ve Facebook’ta ücretli mavi tik dönemi başlıyor! İşte detaylar

Instagram ve Facebook’ta ücretli mavi tik dönemi başlıyor! İşte detaylar

Meta, Instagram ve Facebook için ücretli mavi tik hizmetini duyurdu. Kullanıcılar kısa bir süre sonra mavi tiklerine kavuşacaklar.

Geçtiğimiz iki yıldır Facebook kullanıcılarını hedefleyen DuckTail, sahte reklamlar üzerinden kullanıcı bilgilerini topluyor. NodeStealer ise kayıtlı kullanıcı adlarını ve parolaları çalmak için internet tarayıcılarını hedefliyor.

Meta, NodeStealer’ı çökertmek için harekete geçtiğini ve Şubat ayından bu yana saldırı gerçekleştiremedi. Ancak DuckTail, reklamlar üzerinden Facebook hesaplarını etkilemeye devam ediyor. Bundan dolayı “ücretsiz ChatGPT 4” gibi sosyal medya reklamlarının gerçek olmadığını hatırlatmak gerekiyor.

Bilmeyenler için ChatGPT 3.5 ücretsiz olarak sunulan bir dil modeli. Ancak aylık 20 dolara ChatGPT Plus aboneliğine geçen kullanıcılar, çok daha gelişmiş ChatGPT 4 modeline erişim hakkı kazanıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!