iPhone 15 serisi bu yılın sonlarında tanıtılacak ve son sızıntılar bu cihazlara güç verecek A17 Bionic işlemcisine ışık tuttu. iPhone 15 ve iPhone 16’da TSMC’nin 3nm mimarisi üzerine inşa edilmiş A17 Bionic yonga seti yer alacak. Apple, bu işlemcinin maliyetini düşürmek ve enerji verimliliğini artırmak için yeni yollar deniyor.

Apple, maliyetleri düşürmek için A17 Bionic ile işlemci mimarisini değiştiriyor

iPhone 15 Pro modelleri gücünü TSMC’nin N3B teknolojisiyle üretilen A17 Bionic yonga setinden alacak gibi görünüyor. N3B mimarisi ise başlıca performansı optimize etmeye odaklanıyor. Performansa vurgu yapan N3B mimarisi, iPhone 15 Pro serisini yüzde 20’ye varan seviyelerde daha hızlı hale getirecek.

Bir sonraki modeller ise TSMC’nin N3E süreciyle üretilecek. Bu mimari, enerji odaklı olmasıyla biliniyor ve performans yerine güç tüketimi kontrolüne öncelik veriyor. Ayrıca işlemcideki SRAM boyutlarını küçülterek cihaz içindeki alanın verimli kullanılmasını sağlıyor.

Tamamen değişecek: Çentiksiz ve Dinamik Ada’sız iPhone için geri sayım başladı!

Tamamen değişecek: Çentiksiz ve Dinamik Ada’sız iPhone için geri sayım başladı!

Apple, aldığı patent ile birlikte çentiksiz iPhone ve MacBook için göz kırptı. İşte yeni teknolijinin detayları:

Daha önce ortaya çıkan raporlar, A17 Bionic performansını sızdırmıştı. Buna göre Apple, yeni geliştirdiği A17 Bionic işlemci ile performansını ikiye katlayacak. GeekBench skoru sızdırılan işlemci, tekli çekirdek testlerinde 3.986 puana ulaşmayı başardı. A16 Bionic işlemciye kıyasla tekli çekirdek performansında yüzde 60 artış gösterdi.

İlk olarak iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’te yer alacak bu işlemciler, kullanıcılara daha güçlü bir performans sunacak. Ancak iPhone 16 serisiyle birlikte N3E mimarisine geçilmesi ise Apple’ın enerji konusunda iddialı olmasını sağlayacak.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.