Otomotiv dünyası son dönemde adeta kabuk değiştiriyor. Birçok marka içten yanmalı motora sahip modelleri bir kenara bırakırken, tüm yatırımlarını elektrikli otomobillere yönlendirmiş durumda. Bu noktada elektrikli otomobillerin menzil sorunu büyük bir engel olarak karşımıza çıkıyor. Fransa ise bu soruna bir çözüm bulmuş gibi görünüyor.
Elektrikli otomobiller yolda giderken şarj olacak
Fransa, elektrikli araçların menzil sorununu çözmek için iki ayrı teknolojiyi test etmeye başlıyor. Bu teknolojilerden ilk elektrikli araçların yolda ilerlerken indüksiyon yoluyla şarj edilmesini diğeri ise asfalta yerleştirilen raylar aracılığı ile araçların sarj olmasını hedefliyor.
Bu teknolojilerin başarılı olması durumunda elektrikli araçların özellikler şehirler arası yollarda karşımıza çıkan düşük menzil sorunu ortadan kalkmış olacak. Ayrıca araçların yollarda şarj olması ile birlikte daha düşük kapasiteli batarya kullanımının da önü açılmış olacak. Böylece elektrikli araçlar daha iyi bir güç-ağırlık oranına kavuşabilecek.
Fransa’nın testlere ilk olarak trafiğe kapalı bir pistte başlaması bekleniyor. Asfaltın altına yerleştirilen bobinler ile elektrikli otomobiller tıpkı akıllı telefonlarda olduğu gibi kablosuz olarak şarj olabilecek. Diğer yandan asfalta döşenecek raylar sayesinde uyumlu araçlar bu kanal aracılığı ile bataryasını doldurabilecek.
Testlerin başarılı olması hâlinde Paris yakınlarındaki A10 karayolunun bir şeridi yen teknolojilerin kullanımına açılacak. Uzmanlar, bu teknoloji ile birlikte bataryaların önemli ölçüde küçülmesinin yanı sıra şarj sırasında oluşan zaman kaybının da önüne geçileceği inancında.
Fransa, elektrikli otomobiller konusunda attığı bu adım ile otomotiv endüstrisinde yaşanan bu değişimi önemli oranda hızlandırabilir. Bilindiği gibi birçok elektrikli otomobil kullanıcısı, araçlarının şehirler arası yollarda sunduğu menzillerden ve şarj süreleri konusunda şikayetçi.
Elektrikli otomobillerin yolda ilerlerken aynı zamanda pasif bir şekilde şarj olması, bu araçların benimsenmesini önemli oranda hızlandırabilir. Peki siz bu teknolojilerin elektrikli otomobil modelleri ve sahip oldukları menzil sorunu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.
Tesla nın 100km den kablosuz ampul yaktığı teknolojiyi çıkartın artık ortaya.
100km öteden 1 ampülü yakmak için 10ampüllük enerji harcıyor
Haklısın. 100 km olmasada 1 km belki vardır. Ama kapitalist emperyalist sistemden ancak 100 yıl sonra bekle, sömürü devam edecek.
Bu proje, Nikola Tesla ‘ nın gerçekleştiremediği hayale benziyor, aslında aynı şey.
Bu elektrikli otomobil balonu yakin zamanda patlicak ha buraya yaziyorum
Nerede özgürlük? Enerjisini yanında taşımayan hiç bir vasıta özgürlük sağlamaz. Bu yeni tasarıma ise otomobil değil de olsa olsa elektrikli mini tren vagonu denilebilir.
🚍🌏♻️ Elektrik Doldurmadan , Hibrit Şarz Makinasıyla Dünya Turu At , Enerjin Bitmez 🔋⚡
Bu bir çözüm olacaksa ancak aynı güzergahta sürekli hareket halinde olan şehir ici taşıma araçlarında olabilir, tüm yolların bu sahilde dönüşümü çok zor,
Enerji korunumu yasasına aykırı. Çalışmaz.
Araç şarj da iken kullanım fazla ısınmasına sebep olmayacak mı? Buda bataryaların kullanım ömrüne olumsuz etki etmeyecek mi? Pek anlamam ama az çok yazılıp çizilenlerden bildiğim kadarı ile. Merak ettim. Buna da bir çözüm bulmuşlar mı?
Uzakdoğuda zaten kullanımı var olan haberi Fransa’ya neden mal ediyorsun kardeşim.
Ucuz ve sürdürülebilir olmalı, ama değil.
Onun yerine, yollara pil değişim istasyonları kursunlar. Pil şirkete ait olsun, insanlar kirasını ödesin. Pili değiştirip yoluna devam etsin.
Yazın güneşten kışın rüzgardan Kendi elektriğini uretmeli
Bu uygulama elektrikli otomobillere yapılan bir çözüm değil, Zira yollara bobin döşenmesi gerekiyor Yani Global anlamda otomobilin geçeceği her yolun kablosuz şarj altyapısına uygun hale getirilmesi gerekiyor, otomobilin kendisinde herhangi bir geliştirme veya devrim yok!
Kardeşim biraz fizik öğrenin veya bir bilene sorun.Böyle saçma bir şey olmaz.Yer çekimi ve Sürtünme Kanunlarına bakarsanız,bunun olamayacağını görürsünüz..🤔😳😳
Otomobil Lastikleri ve Otoyola , Birbirine dokundundukarı yerde ve anda , iletken özelliği gösteren özel bir materyal esnek band konulursa , Elektrikli Otomobil daha hızlı ve verimli şarj olur . Manyetik İndüksiyon iyi değildir , Kalp pillerine zarar vermesi ve kanser riski oluşturması yönünden sakıncalıdır , Verimli değildir .
Örneğin şehirler arası yollara ücretli geçiş gibi şarzlı yollar yapılabilir
Bisikletler deki aydınlatma dinamo , teknolojisini geliştirip 4 lastiğe yerleştirmeleri ve hiç bitmeyen bir enerji teknolojisi uygulanabilir yola veya herhangi bir teknolojiye gereksinim yok boşuna masraf etmesinler parça odaklı para kazanma yolunu tercih etmeleri gerekir …..bu kadar aptal değiller ancak para için bu teknolojiyi gündeme getirmiyorlar …..
Sürtünme.nolcak canim kardesim.
Düşüncelerimi dile getirmişsin, katılıyorum yazınıza.
ne yaparsanız yapın,bu pilli arabaları sevdiremeyeceksiniz.idrak edemeyen bir kesim harici,işi bilen kimse bunları almaz.1 trilyona satılan arabaların menzilini 300 km yaptınız.şimdi de sadece bu yolda gideceksiniz diyorsunuz.gerçekten bu teknoloji! tutacak mı?servet degerinde arabam olacak kapıda,ama sadece ya belli bir yolda gidebilecek,ya da 300 km. gidecek 🙄 önce telefon şarjlarıyla esir ettiniz,şimdi de araba şarjıyla.ve bunu savunan insanlar var.
Bu aslında mümkün dönen akşam şaft aslında ihtiyaç duyulan enerji yi üretebilir yolda giderken sarj olur araba
Cep telefonunda sar değeri sorup manyetik alan derdine gireriz en büyük manyetik alan elektrikli araçlarda hiç sormayız bir elektirikli araçta kaç yüz kw güç var ne kadar bir manyetizma içinde oturacağız . İlerde lenf ve kan kanseri sıcraması yaşıyacak insanlar buna değinen yok
İndüksiyon sistemi açıklanmamış, bu anlatılan sitem metro gibi elektrikli belediye otobüsleri için geçerli olabilir. En iyisi hidrojen ile çalışan araçların üretimine odaklanmak.
Araçlar yol kat ederken aynen bisiklette olduğu gibi bisiklet yürüdüğünde dinamo şarj oluyor ve lambalar nasıl yanıyor ise, araçlara da lastikler döndükçe akülere düzenli enerji toplayıp maliyetler ve Zaman kaybından yararlanmak en doğrusu , benim fikrim bu, yaş 72
Araca bisikletlerin dinoma üsülüne benzeyen bir dinoma ile araç yolda giderken kendini şarz edebilir. Beni işe alsınlar nasıl olacagını göstereyim onlara
Patent başvurulu elektrikli araçlar için kendini kendini
Şarj etme sistemini yaptım şuan benden
Araştırma raporu istendi ücretini ödedim
Yakında patent dairesinden inceleme isticeklerdir şarj sistemi maliyet olarak çok az bu sistem uzun yol için 1000 km gidebilmektedir herhangi bir şarj istasyonuna uğramadan tel05369571699
Bu süper fikirlerini ortama yaymadan önce enerjinin korunumu ile ilgili birkaç şey okumanda fayda var. Yok ben yine de ikna olmam dersen ben sana uygun fiyattan dört dinamolu bir araba satabilirim.
Toryum ve hidrojen yakıtları geliyor kim sker elektrikli otomobili.
Adım Ali çiçek elektrikli otomobillerde sarz sorunu aslında çok basit kendi kendine sarz olucak yolda giderken .çok basit bir çözüm kimsenin aklına gelmiyor mu yada buda bir ticaretmi.arabayi yıllarca kullanabilirsin sarz etmeden.
Bunun yerine benzincilerde tüpgaz degişimi gibi şarz edilmiş pil satılsın değişen pillerde tekrar şarz edilsin. Tek çözüm bu.
Şarj dinamosu ile akü doldurulabiliyorsa bataryalarda hareket halinde kinetik enerji sayesinde şarj olabilir
Nükleer pil kardeşiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim
Yıllarca şarja gerek yok
Nükleer yakıtı üzüm pekmezi gibi ince tabaka halinde kurutun
Tabakanın üstüne beta ışımasını elektriğe çeviren başka bir tabaka yerleştirin
Bu iki tabakayı rulo halinde sarın
Silindir yapın
Alın size nükleer pil
10 sene yakıt almadan yürrüüüüüüüüüü
İki batarya koy biri şarz olurken diğerini kullan, şarz dinamolarınıda 4 tekere bağla 60 km yi geçince şarz başlasın. Çok zor olmasa gerek bunun yapmak mühendisler için, varsa elektirik bilgisi olan olup olmayacağını yazsın.
Güneş paneli takar bizim türk halkı şarj için giderken otomatik şarj olur
Bu bir çözüm değil, daha gelişmiş ve sürdürülebilir çözümler için yeni fikirlere ışık tutabilir..
Bana göre menzil sorunu olmadan gidebilecek elektrikli araçlar çıkarılsın, otobobillerde elektrikli motorlar kullanılsın, batarya kullanılmasın. Direkt elektrikli motor ve şarz gerekmeyen otomobil olsun, ama devlet izin vermiyor, çünkü şarz istasyonlarinda para basacak, elektrikli arabanın bataryası olmadan zaten kendi elekrigi var, ne den şarj, milleti niye kandırıyorlar, bu sistemler zaten üretilmiş, ama devlet izin vermiyor, hatta bütün ikinci el araçlar elektrikli olacak. Saygılar.. 😊😊
asfalttan bedava elektrik taşıyan ray geçen bir anadolu gettosu hayal edin
Elektrikli araçların şu an bir reelliği yok , devamlılığı yok ,bataryalar aracın fiyatının yarısı,yani üreticilerin süt ineği durumundasınız,şarj süresi dayanılmaz uzun,aslında en basiti çarpışan arabalar gibi elektriğe devamlı ulaşım sarı etmeden
Bu teknolojiye halk olarak çok yatırım yapmamak lazım çünkü inanılmaz hızda teknoloji değişim gösterecek yapılan yollar Güner enerjisi ile bedavadan arabaları şarj edeceğini düşünüyorum bize enerjiye değil yollara para vereceğiz. Hatta araçların dış kaplamasınsaki dğişimlerle enerjisini kendi üzeteceğini düşünüyorum
Teşekkürler!
Güzel!
Maşallah!
Elleh&🇹🇷
Elhemdulilleh!
Direnci kaybetmeden akımı bu değerden sürekli bir biçimde bir makinenin çalışması doğrusal anlamıyla vede bu neticede elde edilebilecek nitelliklerin fikrini paylaşayım o! Sultan Mehmet Han(güzel)
Elektrikli aracın bir ülkede yaygınlaşması için öncelikle o ülkede elektriğin ucuz olması ve heryerde aracın ucuza şarz edilmesi gerekir.Türkiye gibi ülkelerde imkansız bu..
Oldukça komik çözümler. Yok tay döşenecekmiş de yok yok altına indüksiyon bobinleri konacakmis ta. Güldürmeyin adamı. Çözüm tekdir. Batarya kapasitesi bir şarjla 1000 km yol yapabilmeli tam yükte ,batarya hacmi küçültülmeli ve şimdilik şarj duresi en fazla 1 saat olmalı. Kişi Erzurum İstanbul arasını ilave tek şarjla alabilmeli. Gerisi lafı guzaftır. Kısacası mevcut batarya teknolojisi ile elektrikli araçlar şehir içi veya il içi kullanımın ötesine gidemez. Hayal görmeyin.
Yıllar önce çeşitli elektirikli araçlar üretilmişti ve o yıllarda ülkemizde Elektrik vs.ustaların sayısı çoktu ancak şahsi çıkarlarını ön planda tutan ŞER bir güç tarafından engellendi ve insanlığı kendilerine mahkum edecek araç ve yaktı ön plana çıkardılar. Buda insanlığın ve ülkemizin kaybetmesine uğursuz ve namussuzların kazanmasına sebep oldu ülkeler,şehirler mahvoldu,insanlar sağlığını ve kazancını kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor.çünki eğer başarırsa bu alçakların ele geçirdiği enerjiye ihtiyaç duymuyacak araç ve gereçler üretirsen seni sömürme imkanları azalacak.İşte bu yüzden kendi kendine enerji üretebilen araçların yapılmasını ENGELLİYORLAR.