Siber güvenlik araştırmacıları, Google Play ve üçüncü taraf mağazalarda dağıtıma çıkan ve saldırı amaçlı kullanılan Android uygulamalarını ortaya çıkardı. İki farklı zararlı yazılım paketini içeren bu uygulamalar, fotoğrafçılıktan e-ticarete kadar farklı kategorilerde yer alıyor.
Android için iki yeni zararlı uygulama ailesi bulundu
Güvenlik uzmanları, kötü amaçlı yazılımların CherryBlos ve FakeTrade şeklinde iki farklı aileden oluştuğunu belirtti Buna göre bazıları Google Play’de yer almak üzere yaklaşık 30 zararlı uygulama tespit edildi.
Araştırmaya göre CherryBlos saldırısı, kurbanları sahte web sitelerine yönlendirerek virüslü uygulamaları indirmelerini isteyerek dağıtılıyor. Finansal kimlik bilgilerini çalma ve kişisel bilgileri kopyalama gibi tehlikeli yeteneklere sahip olduğu belirtildi.
Vivo V29 Lite ön satışa çıktı: Fiyatı ve özellikleri!
Vivo, V29 Lite 5G modeli Türkiye'de ön satışa açıldı. Biz de sizlerle Vivo V29 Lite fiyatı ve özellikleri dahil tüm detayları paylaşıyoruz.FakeTrade içeren tehlikeli uygulamalar ise kullanıcılara sözde para kazandıran yazılımlardan oluşuyor. İlk başta belirli miktarda para yatırmaya teşvik eden bu yazılımlar, kurbanların paralarını çekmelerini engelliyor.
Hemen aşağıda Google Play’de dağıtılan zararlı uygulamalar yer alıyor. Eğer bu uygulamalardan birini yüklediyseniz acilen silmenizi ve bankacılık uygulaması gibi finansal hesapların şifresini değiştirmenizi tavsiye ediyoruz.
CherryPicker ve FakeTrade bulaşmış uygulamalar şu şekilde:
- CryptoTalker
- Happy Extractor
- Robot 2000
- NeuralLink
- AMA
- BBShop
- Canyon
- Domo
- Envoy
- Fair
- FIRETOSS
- Gobuy
- GoDo
- Goshop
- Huge
- Koofire
- Leefire
- Moshop
- NtBuy
- Onefire
- Papaya
- Saya
- Smartz
- Upwork
- WebFx
- Youtech
Özellikle Android cihazlarda bu tarz tehlikeli uygulamalar hızla büyüyor. Hatta Yeşil Robot’ta yer alan bir habere göre, son zamanlarda Android için “virüs istilası” başlamış durumda.
Peki siz Android saldırı tehlikesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Hangi virüs programı yüklememizi öneriyorsunuz bilmiyoruz ki onu yükledik bunları virüs denildi zamanında diyeyim sildik ne yapacağımızı bilmiyoruz
Çözüm: İPHONE ALIN.
alakası yok böyle saçma uygulamaları yüklemeyin iphone sevdasını hiç anlamıyorum bazen
Upwork bildiğimiz Freelance iş yapılan Upwork mü?
Hayır, değil. Gerçek uygulama “Upwork for Freelancers” olarak sunuluyor.
Teşekkürler.
Bu isimleri burada görüyorum ama hiçbirinin adını sanını hiç duymadım ve çok “ben çakmayım” diyen isimlere sahipler. Büyük ihtimalle türünün en iyileri kullandığımız olanlar.
Ayfona geçicem o kesin