Tasarımı ve özellikleriyle Ultrabook modelleri arasında çok güçlü bir oyuncu olan Dell XPS 13 yeni modellerle gelişmeye devam ediyor.
Dell XPS 13 inceleme
Aileye üç yeni model katılırken, Intel Kaby Lake işlemciler ve Ubuntu OS desteği dikkat çekiyor.
Yeni Dell XPS 13 modelleri geliyor
Dell XPS 13 Developer Edition kendini diğer modellerden Ubuntu OS işletim sistemiyle sıyırıyor.
Henüz hangi sürümün yüklü olarak geleceği bilinmese de, yeni modelin 16.04 sürümü ile beraber kutudan çıkma olasılığı var.
13 inç ekran boyutuna sahip cihaz Full HD ve 3200 x 1800 olmak üzere farklı varyasyon ile geliyor. Bir modelde Core i5 işlemci ve 256 GB SSD yer alırken diğer modelde Core i7 işlemci ve 512 GB SSD bulunmakta.
Dell XPS 13 Developer Edition 949 dolar fiyatla satılacakken, Windows 10‘lu modeller 799 dolar fiyattan başlıyor.
Ubuntu yazılımı neden bu kadar pahalı olmuş Windows daha pahalı olması gerekmiyor mu
Linüx candir gerisi heycamdir
Windows lusunu alıp ubuntu kursunlar
Windows 10 lu modele göre daha pahalı olmaması gerekiyor. Ubuntu ücretsiz bişi sonuçta. Developer adam ucuz olanı alır istediği işletim sistemini kurar.
Nasıl oluyorda 150 dolar daha pahalı…ki ubuntu işletim sistemi ücretsiz olmasına rağmen.
Windows 10'lu model 799 dolar iken, Ubuntu'lu model 949 dolar. Tam tersi olması gerekmiyor mu? Eğer durum gerçekten böyleyse saçmalığın daniskası olmuş.
Ubuntu çok daha iyi tabi ki, tabi kullanmak zor.
Birkaç sorum var. 1)Türkiye'de satılır mı,satılırsa ne zaman satılır?
2)Fiyatı Türkiye'de sizce nasıl olur?
Ubuntu Os mu 🙂 Ubuntu olmasın o
Xpz 15 var 4K mükemmel diyebilirim.Tasarım konusunda apple ile yarışıcak düzeyde hatta daha bile iyi bence.
Begenmedim
Bedava işletim sistemli model, paralı işletim sistemli modelden pahalı yani?
Google play store uyumu gelecek ubuntu ya o geldiği zaman daha değerli olur ubuntu ama şuan biraz zor gibi
Developer edition donanımı ile 799 dolardan BAŞLAYAN windowslu modeller aynı donanıma mı sahip ki ? Doğru okuyup doğru anlamak lazım.
Dell bize sağ gösterip sol vuruyor. Ücretsiz işletim sistemli olanı pahalı gösterip, win satılsın diye uğraşıyor. Yemezler dell.
yılların linux dagıtımları kullanıcısıyım lakin artık sıkıldım, açıkcası linux beklediğim türde gelişim kaydetmedi, yüzlerce linux arasından bir Mac OSX çıkmıyor. Linux kernel ve uygulamaları çok gelişti lakin öyle bir geliştiki çorba oldu tadıda berbat bir çorba. Yarın windows open source olsun linux un hiç bir cazibesi kalmaz. FreeBSD geçeyim diyorum grafik arayüzünü oturtana kadar göbeğimiz çatlıyor ve stabil çalışmamasıda cabası. Google yeni işletim sistemi umarım linux un hatalarından iyi ders çıkarır. Ulan finlandiyalı yıllarımızı yedin. bizi linux u anlamak için bu kadar kafa yoracağımıza başka işlerle uğraşsaydık profesör olmuştuk. Üstü kalsın.
Hic ubuntu isletim sistemi kullanmadim ama pc ozellikleri fena deil
Ubuntu grafik ara yüzü (GUI) adamı fıtık ediyor. Ben çok denedim ama alışamadım. Belki eski kafalı olduğumuz içindir. Bir zamanlar SCO unix kullanırdım sadece terminal ekran, ve çok mutlu idik biz ne istersek OS onu yapıyordu. Bir sürü komut vardı ezberimizde neyi nasıl yapacağımız bilirdik. eski günleri özlüyorum şimdi her şey renkli grafiksel ama içi boş balon gibi yani. Yazılımcıların erkek olduğu zamanlardı. Kendi işimizi kendimiz yapardık.
Ubuntu arayüzüne alışamadım, kullanamadım diyenler var 2016 yılında. Ben de şunu anlamıyorum, bir insan nasıl Windows gibi karmaşık bir sistemi rahat kullanabilirken Ubuntu'yu kullanamıyorum der? Tabi herkes neye ihtiyacı varsa onu kullanacaktır ancak Ubuntu sıradan kullanıcılar için ideal bir sistemdir. Yıllardır tek sistem olarak kullanıyorum, ne bir donanım ne de bir yazılım sorunu yaşamadım. Sistemimi 3.5 yıl önce kadar kurdum.Ne bir "format" ne de bir yeniden yükleme, restore yapmadım. Her hafta farklı sistemler arasında zıplayarak sorun yaşayan insanlar nasıl olur da bunu Ubuntu'nun suçuymuş gibi gösteriyor, anlamıyorum..
GNU/Linux zor değildir arkadaşım. Baştan bu ön yargı ile başlarsanız kendinize en ufak şeyi bahane eder ve bırakırsınız. Açık fikirlilik ve sevecen yaklaşırsanız hiç bir sorun yaşamadan kullanırsınız.
Öyle heçkır kodlarını bilmenize de gerek yok. Grafik arayüz ile günlük yaptığınız her işi yapabilirsiniz. Komut satırı arayüzü ile bunların bazılarını daha kolay ve hızlıca yapma imkanınız var, bilirseniz artısı bunlar olur ama şart değil.
GNU/Linux özellikle güncelliğini yitirmiş en az üç-dört senelik sistemler için çok iyidir. Windows işletim sistemine göre çok daha az donanım isterler ve daha hızlı çalışırlar.
Tavsiye dağıtım olarak yeni başlayacaklara Ubuntu ve Linux Mint tavsiye ederim. Aklınızda sorular olursa ya da bir sıkıntı yaşarsanız kolay kaynak bulursunuz türkçe/ingilizce.
Kullanın kullandırın arkadaşlar. Arkanızdan iş çevirmez bu sistemler. Gereksiz sistem harcamazlar. Windows a göre daha güvenlidirler. Az yer kaplar sistem(ortalama 2-3 gb, windows en az 20gb ).