Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Dijital vergi konusunda sevindirici gelişme!

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Teknoloji devlerinin dijital ürünlerine vergi getirmek için bir süredir çalışma yürüten Avrupa Birliği’nden kullanıcıları ve teknoloji devlerini sevindiren bir haber geldi. G20’de alınan kararların ardından dijital vergi planlaması konusunda geri adım atıldı.

İtalya Ekonomi ve Maliye Bakanı Daniele Franco, G20 ülkeleri olarak çok uluslu şirketlerin uluslararası vergi düzenlenmeleri konusunda çok önemli bir anlaşmaya vardıklarına dair açıklamada bulundu. Bu kapsamda Avrupa Birliği’nde asgari yüzde 15’lik kurumlar vergisi oranı üzerinde anlaşmaya yönelik küresel çabaların ışığında, çevrimiçi teknoloji devlerini vergilendirme planlarını askıya alacağını söyledi.

Reklam
Reklam

WhatsApp’a Avrupa Birliği’nden bir darbe daha

WhatsApp kullanıcı sözleşmesi gündemde kalmaya devam ediyor. Son gelen bilgilere göre Avrupa Komisyonu'na yeni şikayetler geldi.

AB, anlaşma için kolaylık sağlayacak

AB, kendi planlarını durdurmanın uluslararası anlaşmanın tamamlanmasını kolaylaştıracağını söyledi. Ancak İrlanda, diğer ülkelerden farklı olarak yüzde 12,5 oranındaki vergi düzeyine bağlı kalacağını açıkladı. Avrupa Komisyonu Basın Sözcüsü Daniel Ferrie, kararla ilgili yaptığı açıklamada “Yeni dijital vergi üzerindeki çalışmalarımızı durdurmaya karar verdik” ifadelerini kullandı.

Büyük teknoloji firmaları şu anda, kurumlar vergisi oranlarının nispeten düşük olduğu ülkelerde yerel şubeler açabiliyor ve orada kar beyan edebiliyor. Bu da karlar çoğunlukla başka bir yerde satışlardan gelse bile, yalnızca yerel vergi oranlarının ödendiği anlamına geliyor. Anlaşma, yasal olan bu durumu iki şekilde olmasını engellemeyi amaçlıyor.

İlk olarak şirketler karlarını beyan ettikleri her yerde değil, ürün ya da hizmetlerini sattıkları ülkelerde daha vergi ödenmesi hedefleniyor. İkinci olaraksa küresel bir asgari veri oranının, ülkelerin düşük vergi oranlarıyla birbirini kesmesini önlemeye yardımcı olunması amaçlanıyor. Ancak herkes karara olumlu özle bakmıyor. İrlanda‘nın dışında Macaristan ve Estonya da oranları uyumlu hale getirme planlarına karşı çıkıyor.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam