İşlemci

    Apple yeniden Intel’e dönecek mi? ABD’den baskı geldi

    ABD yönetimi, Nvidia ve Apple'ın yerel yatırımlara yönelmesi için Intel ile anlaşmasını istiyor. İşte detaylar.
    Tim Cook açıkladı Neden her yıl yeni iPhone çıkıyor

    Intel geçtiğimiz aylardan bu yana finansal açıdan sıkıntı yaşıyor. ABD’den yüklü miktarda fon almış olmasına rağmen çözüm üretemedi. ABD yönetimi ise yerel üretimi güçlendirmek için Nvidia ve Apple’ın Intel ile anlaşmasını ve yapay zeka çiplerini Intel’den almasını istiyor.

    Biden yönetimi, ABD’nin yarı iletken endüstrisini güçlendirmek ve TSMC gibi yabancı üreticilere olan bağımlılığını azaltmak için yoğun çaba sarf ediyor. Ticaret Bakanı Gina Raimondo, Nvidia ve Apple gibi şirketler ile özel görüşmeler düzenliyor. Buna göre Intel gibi yerli markalardan çip tedariğinde bulunmasını istedi.

    Raimondo’nun bu görüşmelerde, Çin’in Tayvan’ı işgal etme olasılığı ve küresel çip zincirine etkisi gibi riskleri vurguladığı belirtildi. Ayrıca Biden yönetiminde çıkan CHIPS yasası gibi girişimlerle yerli çip sektörüne yapılan yatırımlara dikkat çekiyor.

    ABD’nin en büyük çip üreticisi Intel, Biden yönetiminde yüklü miktar fon almış durumda ve bu stratejide kilit bir rol oynuyor. TSMC ve Samsung ile rekabet etmeyi hedefleyen Intel; geçtiğimiz dönemden bu yana büyük zorluklar yaşıyor.

    Bu durum ise Intel’in iş modelini değiştirmeden başarılı olup olamayacağı konusunda soru işaretleri yaratıyor. Ancak Biden yönetimi, Intel’in bu engelleri aşmasını istiyor. Hatta Nvidia ve Apple’dan yapay zeka alanında Intel çiplerini kullanmasını talep etti.

    intel-boe-ekran-guc-tasarrufu-1hz

    Nvidia CEO’su Jensen Huang ise jeopolitik endişeler nedeniyle üretimleri ABD’ye kaydırabileceklerini söylemişti. Ancak bunun maliyetli ve performans açısından da olumsuz etkileri olabileceğini dile getirdi.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    4 Yorum

    1. zeno

      intel ve microsofttan tamamen arındığımız günler güzel günler olabilir. intel almayın. microsofttan elinizden geldiğince uzak durmaya çalışın.

      1. Coni

        Bunun soucunda İntel rahmetli olsun, AMD fiyatları at gibi koştursun öyle mi?
        AMD işlemci kullanan birisi olarak söylülyorum: İntel batarsa işlemci fiyatlarının büyüklüğü 2004 Renault Master’ın vitesininin uzunluğunu geçer.

    2. SQNY

      2 nm işlemcilerin konuşulduğu bu dönemde hala 10 nm işlemcileri satmaya çalışıyor, more yasası artık çok olmaya başladı.

    3. Mifasir

      Oldu canım başka, intel den kaç kat daha verimli daha güçlü işlemci geliştir ama hükümet intel kullanmaya yönlendirsin. Tam ortadoğu ülkesi kafası belki tanıdık gelmiştir

    Diğer yorumları gör (3) Yorum Yap

    Yorum Yaz