Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

WhatsApp kullanıcılarına 8 Mart Kadınlar Günü tuzağı!

Ana sayfa / Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü fırsat bilen dolandırıcılar, WhatsApp üzerinden Adidas kadınlar günü hediyesi mesajları göndermeye başladı. Bu durum üzerine kullanıcılar arama motorlarında Adidas kadınlar günü mesajı gerçek mi sorusuna cevap aramaya başladı.

Spor giyim markası Adidas’ın kimi zaman özel günler münasebetiyle çeşitli kampanyaları olsa da, şirket tarafından bu sene kadınlar günü hediyesi şeklinde özel bir kampanya yapılmadı. Yani WhatsApp üzerinden yayılan “Adidas kadınlar günü hediyesi, Adidas 1 milyon çift ayakkabı veriyor!” mesajları gerçeği yansıtmıyor.

WhatsApp yeni özellik: Fotoğraflar kendini imha edecek

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Snapchat'tekine benzer "kendi kendini imha eden fotoğraflar" özelliği için kolları sıvadı.

Reklam
Reklam

Adidas kadınlar günü hediyesi mesajı için uyarı!

Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, “Adidas kadınlar günü” içerikli mesajla birlikte gönderilen “adidasshoe(nokta)buzz” linkine kesinlikle tıklanmaması gerektiğini söyledi.

Alev Akkoyunlu, kişisel bilgilerinizin kötü niyetli kişilerin eline geçmemesi için benzer dolandırıcılık yöntemlerine karşı 4 uyarı yaptı. Bu uyarılar şu şekilde:

Bir mesaj içeriğinde resmi logoların olması o mesajın gerçekten o kurumdan geldiği anlamına gelmez.

WhatsApp mesajı sizden yalnızca iletideki linke tıklamayı istese bile tıklamayın. Teklif gerçek olamayacak kadar iyiyse ve size sunduğu ödül gösterdiğiniz çabadan oldukça büyükse, kesinlikle bir oltalama mesajıdır.

Kampanya ve hediye gibi bir mesaj içeriği gördüğünüzde bilgileri, şirketin kendi web sitesine girerek kontrol edin.

Bu tür saldırılardan korunmak istiyorsanız, tüm cihazlarınızda sizi kimlik avı, dolandırıcılığı ve kötü amaçlı yazılımlardan koruyabilecek mobil bir güvenlik çözümü kullanın.

Adidas kadınlar günü hediyesi mesajındaki linki tıkladım, virüs bulaşır mı?

WhatsApp üzerinden yayılan bu tarz mesajların içerisinde genellikle virüs olmaz. Bunlar basit bir scam (aldatmaca) mesajlarından ibarettir. Scam mesajlarının içinde yalnızca reklam bulunur. Dolayısıyla linke tıkladığınız için telefonunuza herhangi bir virüs bulaşmaz.

Ancak bir sonraki gelecek mesajlarda virüs olmayacağını da garantisi yoktur. Bu nedenle, WhatsApp üzerinden gelen Adidas kadınlar günü hediye vb. türden mesajların hiçbirisine tıklamadan direkt olarak silin.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam