Reklam
    Reklam
    Haberler

    WhatsApp kullanıcılarına 8 Mart Kadınlar Günü tuzağı!

    WhatsApp üzerinden yayılan Adidas kadınlar günü hediyesi vb. mesajlar gerçek mi? Konuyla alakalı Bitdefender Türkiye yetkilisi Alev Akkoyunlu'dan bir açıklama geldi.

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü fırsat bilen dolandırıcılar, WhatsApp üzerinden Adidas kadınlar günü hediyesi mesajları göndermeye başladı. Bu durum üzerine kullanıcılar arama motorlarında Adidas kadınlar günü mesajı gerçek mi sorusuna cevap aramaya başladı.

    Spor giyim markası Adidas’ın kimi zaman özel günler münasebetiyle çeşitli kampanyaları olsa da, şirket tarafından bu sene kadınlar günü hediyesi şeklinde özel bir kampanya yapılmadı. Yani WhatsApp üzerinden yayılan “Adidas kadınlar günü hediyesi, Adidas 1 milyon çift ayakkabı veriyor!” mesajları gerçeği yansıtmıyor.

    Reklam
    Reklam

    Adidas kadınlar günü hediyesi mesajı için uyarı!

    Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, “Adidas kadınlar günü” içerikli mesajla birlikte gönderilen “adidasshoe(nokta)buzz” linkine kesinlikle tıklanmaması gerektiğini söyledi.

    Alev Akkoyunlu, kişisel bilgilerinizin kötü niyetli kişilerin eline geçmemesi için benzer dolandırıcılık yöntemlerine karşı 4 uyarı yaptı. Bu uyarılar şu şekilde:

    Reklam
    Reklam

    Bir mesaj içeriğinde resmi logoların olması o mesajın gerçekten o kurumdan geldiği anlamına gelmez.

    WhatsApp mesajı sizden yalnızca iletideki linke tıklamayı istese bile tıklamayın. Teklif gerçek olamayacak kadar iyiyse ve size sunduğu ödül gösterdiğiniz çabadan oldukça büyükse, kesinlikle bir oltalama mesajıdır.

    Kampanya ve hediye gibi bir mesaj içeriği gördüğünüzde bilgileri, şirketin kendi web sitesine girerek kontrol edin.

    Reklam
    Reklam

    Bu tür saldırılardan korunmak istiyorsanız, tüm cihazlarınızda sizi kimlik avı, dolandırıcılığı ve kötü amaçlı yazılımlardan koruyabilecek mobil bir güvenlik çözümü kullanın.

    Adidas kadınlar günü hediyesi mesajındaki linki tıkladım, virüs bulaşır mı?

    WhatsApp üzerinden yayılan bu tarz mesajların içerisinde genellikle virüs olmaz. Bunlar basit bir scam (aldatmaca) mesajlarından ibarettir. Scam mesajlarının içinde yalnızca reklam bulunur. Dolayısıyla linke tıkladığınız için telefonunuza herhangi bir virüs bulaşmaz.

    Ancak bir sonraki gelecek mesajlarda virüs olmayacağını da garantisi yoktur. Bu nedenle, WhatsApp üzerinden gelen Adidas kadınlar günü hediye vb. türden mesajların hiçbirisine tıklamadan direkt olarak silin.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    13 Yorum

    1. Teknoloji Dostu

      Çok teşekkürler bilgi için

    2. Teknoloji Dostu

      Bizim Biyoloji hocası da inanmış aısjlsndlflfğ Hayatım boyunca unutmayacağım 🙂

    3. Teknoloji Dostu

      Bu siteyi kontrol ettiniz mi abi . Ben yaptim icindekileri wpden 20 kisiyle paylastim. Okadar sonra bir sey olmadi gibi ama siz bu linki ozellikle kontrol ettiniz mi scam aldatmaca demi abi. Virus yoktur insallah.

    4. Teknoloji Dostu

      Genellikle virus olmaz cumlesi yanlis. Bu genellemeyi neye gore yapiyorsunuz ? Bu cumle yanlis olmus kusura bakmayin.

    5. Teknoloji Dostu

      tikliyordum as kala

    6. Kerim

      Ben tıkladım telefonumda kredi kartı bilgileri falan yok da ama korktuğum şey benim burada telefonumunda rahatlıkla dolaşabilirler mi sosyal medya hesaplarım galerim falan bunlara rahatlıkla girebilirler mi

    7. Kerim

      Ben tıkladım telefonumda kredi kartı bilgileri falan yok da ama korktuğum şey benim burada telefonumunda rahatlıkla dolaşabilirler mi sosyal medya hesaplarım galerim falan bunlara rahatlıkla girebilirler mi merak ettiğim bu

    8. Teknoloji Dostu

      BEn bastım 20 kişiye gönderdim sonra numarani yaz diyordu yazmadım bir şey olur mu

      1. Teknoloji Dostu

        Bende tıkladım 20 kişiye gönderdim tl numarası istiyorlardı iptal ettim birşey olurmu

    9. Teknoloji Dostu

      Abi peki faturaya para yansırmı.

    10. Teknoloji Dostu

      Ben de tikladim ne olacak simdi kotu birsey mi olacak yoksa telefonuma vuruds mu bulasacak yani tam olara tikladigimizda ne olacak bir bilgi verirmidiniz

    11. Alpmio

      Çoğunlukla Adidas’ın 100. yılına özel olarak bir başlıkla geliyor fakat ben bunu bana her atana diyorum ki Adidas kurulalı 72 sene oldu 🙂

    12. Teknoloji Dostu

      bende yaprim ne yazikki.ve arkadaslarima gondeedim.banka da hesabimda para yok ama yine de endiseliyim telefonum da bilgilerime ulastilar mi

    Diğer yorumları gör (12) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap