Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

AKINCI TİHA uçuş yetenekleriyle gövde gösterisi yaptı!

Ana sayfa /

Türk savunma sanayisi, her geçen gün yeni başarılara imza atıyor. Son olarak alçak irtifa füze savunma sistemi HİSAR, O+ modelinin seri üretime geçmesiyle gündeme gelmişti. Şimdi ise bir başka haber BAYKAR Savunma’dan geldi. AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), faydalı yük ile uçuş rekoru kırdı.

BAYKAR tarafından milli imkanlarla geliştirilen AKINCI TİHA, uzun süredir yetenekleriyle dikkat çekiyor. Bu yetenekleri tescillemek isteyen şirket, resmi heyetlerin önünde toplam 1.360 kg faydalı yükle 13 saat 24 dakika uçuş gerçekleştirdi.

Yerli hava savunma sistemi Hisar’dan çifte müjde!

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın alçak irtifa hava savunma ihtiyaçlarını karşılamak üzere üretilen Hisar füze savunma sisteminden müjde geldi.

Reklam
Reklam

AKINCI TİHA kabiliyetlerini adım adım geliştiriyor

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen proje kapsamında, çalışmalar sürüyor. Özellikle BAYKAR Savunma tarafından yerli ve milli imkânlarla geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA sahip olduğu kabiliyetleri adım adım geliştiriyor. Çorlu’da devam eden tasarım doğrulama faaliyetlerinde resmi heyetlerin huzurunda gösteri uçuşu gerçekleşti. Savunma Sanayii Başkanlığı yetkilileri için yapılan uçuşta araç, 3000 libre (1.360 kg) faydalı yükle havalandı.

Kalkış ağırlığı 6 tonu geçen AKINCI TİHA, 1.3 ton faydalı yükle güçlü performans sergileyerek 30.000 feet irtifaya yükseldi. 9 Temmuz 2021 Cuma günü gerçekleşen uçuşta gövde altına, askeri mühimmat yerleştirildi. TÜBİTAK SAGE tarafından yerli olarak geliştirilen NEB (Nüfuz Edici Bomba) ile havalanan AKINCI, bu uçuşta 13 saat 24 dakika havada kaldı.

Bayraktar AKINCI TİHA, 8 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirdiği 25 saat 46 dakika süren uçuşta, 38.039 feet (11.594 metre) yüksekliğe çıkarak Türk havacılık tarihinin irtifa rekorunu kırmıştı. Bugüne kadar test ve eğitim uçuşlarında 874 sorti yapan AKINCI, 5 Temmuz 2021’de gerçekleştirilen atış testinde ise Roketsan tarafından milli olarak geliştirilen harp başlıklı akıllı mühimmatlar MAM-C, MAM-L ve MAM-T ile hedefleri tam isabetle vurdu. Böylelikle hava aracının sahip olduğu yetenekler tüm dünyaya sergilenmiş oldu.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam