İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil
  3. Akıllı Telefon

Almanya’dan dikkat çeken Huawei açıklaması!

Financial Times pazar günü yayınladığı raporda, Almanya'nın; Çin telekomünikasyon devi Huawei'nin 5G olarak bilinen ultra yüksek hızlı internet sistemine katılmasını engelleme planları bulunmadığı açıkladı.

Hazal Orta

Güncelleme: okunma

Financial Times pazar günü yayınladığı raporda, Almanya‘nın; Çin telekomünikasyon devi Huawei‘nin 5G olarak bilinen ultra yüksek hızlı internet sistemine katılmasını engelleme planları bulunmadığı açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri Huawei konusunda baskıcı!

Ülkenin telekomünikasyon düzenleyicisi kurumu olan Bundesnetzagentur Başkanı; Financial Times‘a, Huawei dahil bir çok Çin’li ekipman tedarikçisinin “özel olarak dışlanmaması gerektiğini düşündüklerini” açıkladı.

5G

Jochen Homann gazeteye verdiği demeçte, kurumunun henüz şirketin güvenlik riski oluşturduğuna dair bir kanıt göremediklerini belirtti. Eğer Çin’li şirket, gereken tüm güvenlik gereksinimlerini karşılarsa 5G ağ dağıtımına katılabilecek.

Huawei, teknolojisinin Çin’e casusluk yapacağı düşüncesine karşı çıkıyor. Amerika Birleşik Devletleri, Çin ile yaşadığı ekonomik savaş neticesinde Huawei ürünlerinin ülkede kullanılmasını yasaklamıştı. Almanya’ya da bu konuda baskı yapıyor, Çin’li devin ürünlerinin ülkelerinde kullanılması halinde istihbarat paylaşımı yapmayacağını söylüyordu. Amerika Birleşik Devletleri‘nin söz konusu yasaklama kararına Avustralya, Japonya ve Yeni Zelanda’da katılmıştı. Şirket ise, bunun saçma bir yalandan ibaret olduğunu, kendilerinin Çin ile hiç bir veri paylaşımı yapmadığını açıklamıştı.

Bunun dışında kalan Avrupa Birliği ülkeleri ise şu an için henüz kararsız durumdalar. İngiltere yaptığı açıklamada, Çin’li şirketlerin anlamlı bir güvenlik riski oluşturabileceğini kabul ettiklerini, ancak henüz kanıt bulamadıkları için dünyanın en büyük 5G dağıtıcılarından olan Çin’li şirketi yasaklamanın söz konusu olmadığını belirtmişti.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce bu kanıtsız iddiaların gerçeklik payı var mıdır? Yoksa tamamen asılsız mıdır? Ülkemizde bir yasaklama söz konusu olabilir mi? Yorumlarda belirtiniz.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (19)

Teknoloji Dostu

Huawei bir cep firması değil arkadaşlar olaya daha geniş bakmanızı tavsiye ediyorum. Alt yapı da ülkemiz bu firmanın teknolojisini kullanıyor

Teknoloji Dostu

E tabii Apple'ı tahtından etmelerinden endişe ediyorlar ki bence zaten tahtından etmişler. Apple kim amariga. Apple batarsa amariganın ekonomi kollarımdan biri kesilir. Mesele casusluk veya güvenlik değil, money money money...

E61

Yediremiyo bu abd Huawei nin lider olmasını

Teknoloji Dostu

Huawei cihazlar kendini son zamanlarda çok iyi geliştirdi. Yapay zeka olayına girdi ve şuan iPhone dan daha fazla davet görüyor. Mağazalara giren herkes ilk olarak Huawei yapay zeka telefonlardan mate20 lite ve psmart 2019 modeli soruyor. Ayda 40'a yakın cihaz satıyoruz. Bunlardan 39 Huawei 1 tanesi iPhone 1 yıl önce ise 40 cihazın 39'u iPhone 1 tanesi Android herhangi bir cihaz. Huawei Android bir telefonun çok üstüne çıkmış bir cihaz kendi virüs sistemini güncel olarak tutan ve virüs bulaşma imkanı sıfır olan bir cihaz. Peki iPhone ve Huawei'yi yan yana getirdiğimiz de aralarındaki fark sadece fiyat farkı olduğunu bizler görüyoruz. Neden bir cihaza yüklü miktarda paralar dökelim ki? İPhone arkasındaki elma sizi yanıltmasın.

Teknoloji Dostu

Kendi şirketleriyle karıştırıyorlar

Teknoloji Dostu

Herzamanki abd çığırtkanlığı, en dünyanı büyük teknoloji hırsızı abd dir ,facebook,tiwitter,integral,wahatsap ve Appel, vs vs hepsine menşeli bunlar abd hükümeti tarafından desteklenen bizlerinde sabah akşam kullanıp diğimiz programlar,herkes biliyorki abd tüm dünyayı birşekilde kontrol ediyor..huwai ,samsung, tabiki onlarda siteden çıkmış akkasik değil

Teknoloji Dostu

Yorumlara bakıyorum da millet 5G yi cep telefonu zannediyor. Akıllı şehirler ve insan kontrolü roşü işe trilyon dolarlık ve imsanlığı komtrol medenşyet projesi olduğu görülmüyor. Abd bu iş kaptırdı kaptıracak o zaman süperliğide bitecek. Tek söz hakkı bitecek kendi ortadan kalkacak değil heralde. Teknoloji proje abd üretim çin olır 5g işe.

Teknoloji Dostu

Çok saçma bir bahane ileri sürmüş ABD. Kendi bünyesinde bulunan Facebook milyonlarca kullanıcısının verilerine ulaşıyor ve bunu gerekli gördüğünde istihbarat teşkilatlarıyla paylaşıyor. Yani Huawei dünya çapında Samsung'u da geçerek satış rekorları kırarken ABD vatandaşlarının özgürlüğünü kısıtlayan bir tavırla Huawei'yi yasaklıyor! Özgürlükler ülkesi ABD!

Teknoloji Dostu

Huawei cinli bir sirket tabiki topladigi datalari devleti ile payladacak. Apple, facebook vs amerikali firmalarda aynisini yapmiyorlarmi? Peki ya biz Turkler amaaan kim ne toplarsa toplasin nasil olsa herseyimiz ortada :))

Teknoloji Dostu

Huawei ♥️ candır herkes işi bıraktı uğraşıyor çekemiyorlar

Daha fazla yorum (6 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.