İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Teknoloji

AltaVista Veda Ediyor!

1995 yılında kurulan ve 90’lı yılların ikinci yarısında pazarın en önemli oyuncularından olan Altavista arama motoru kapanıyor. 1998‘de Google‘ın kurulmasıyla birlikte popüleritesini kaybetmeye başlayan servis, 2003 yılında Yahoo tarafından satın alınmıştı.

Azim Köse

okunma

AltaVista Veda Ediyor!

1995 yılında kurulan ve 90’lı yılların ikinci yarısında pazarın en önemli oyuncularından olan Altavista arama motoru kapanıyor. 1998‘de Google‘ın kurulmasıyla birlikte popüleritesini kaybetmeye başlayan servis, 2003 yılında Yahoo tarafından satın alınmıştı.

Hali hazırda Yahoo‘nun sahip olduğu Altavista, uzun süredir Google benzeri sade web arayüzü ve yenilenen logosu ile hizmet vermeye devam ediyor. Google’ın monopol durumda olduğu arama motoru pazarında bir varlık gösteremeyen AltaVista‘nın Yahoo tarafından gözden çıkarıldığı dedikoduları ilk olarak 2010 yılında ortaya çıkmıştı.


1999 Yılı, Netscape Tarayıcı Üzerinde Altavista Arama Motoru Görünümü 

Yahoo resmi Tumblr sayfasında paylaşılan bir bilgiye göre bu iddialar resmi olarak da doğrulandı ve şirketin küçülme stratejileri doğrultusunda sonlandırılacak servislerin arasında AltaVista‘nın da bulunduğu ortaya çıktı. Yapılan açıklamada kullanıcılar Yahoo‘ya yönlendirilirken AltaVista‘nın kapanma tarihinin 8 Temmuz 2013 olduğu belirtiliyor.

AltaVista‘nın yanısıra Yahoo WebPlayer (30 Haziran), Yahoo RSS Alert (1 Temmuz), Yahoo Downloads Beta (31 Temmuz) gibi servisler de sonlandırılıyor. Yahoo’nun kapatacağı tüm servislere ve kapanma tarihlerine buradan ulaşabilirsiniz.

:: Google’a alternatif arama motorlarını kullanıyor musunuz?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (8)

SDN Okuru

vay be altavista o zamanın tek geçtiğim arama motoruydu.. sonra 2000'de google'la tanıştım ve bir daha da ayrılmadık :)

SDN Okuru

vay be.. duygulandım..

Ahbârî

haqy Nickli Üyeden Alıntı Astalavista baby O zamanlar kraldı ama anasayfası arapsaçı gibiydi. Google hem sadelik, hem de hızı ile tahtını kolayca elinden aldı. tam ben yapacaktım espiriyi bir saat gecikmişim

marancı

Yıllar ne çabuk geçmiş yahu.

SDN Okuru

adını ilk kez duydum :S

SDN Okuru

astalavista vardi birde hey gidi hey

haqy

Astalavista baby O zamanlar kraldı ama anasayfası arapsaçı gibiydi. Google hem sadelik, hem de hızı ile tahtını kolayca elinden aldı.

ahmtyks

googlea ne zaman rakip gelecek yahu?

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.