İnternette gezinirken kullandığınız tarayıcıdan şikayetçi misiniz? Peki şikayet etmenize rağmen daha iyi bir alternatif bulamadığınız için farklılığa gidemiyor musunuz? O zaman alternatif internet tarayıcılarına bir göz atmanızın vakti gelmiş demektir. Belki Firefox ya da Chrome kadar popüler olmayabilirler fakat, bu onları kötü bir tarayıcı yapmaz.
Flock‘un içinde doğal RSS okuyucu bulunuyor. Böylece ek bir RSS okuyucu yazılımı kurmanıza gerek kalmıyor. Böylece sık sık girdiğiniz siteleri veya blog’ları da rahatlıkla takip edebilirsiniz. Flock’un kabiliyetleri bunlarla bitmiyor. Tarayıcı da ayrıca blog editörü, medya araç çubuğu ve fotoğraf yükleyicisi mevcut.
Flock’un sitesine gitmek için buraya tıklayın.
{pagebreak::GreenBrowser}
GreenBrowser
İlgi çekici bir tarayıcı ile daha karşı karşıyayız. GreenBrowser (Yeşil Tarayıcı) adı verilen bu tarayıcı, fare hareketlerini algılayarak ona göre davranabiliyor. Firefox‘ta çeşitli eklentiler aracılığıyla fare hareketlerini tanımlayabiliyorduk fakat, bu özellik Firefox’un varsayılan ayarlarında mevcut değildi. Fare hareketleri ile tarayıcıya yön vermek, oldukça pratik bir kullanım imkanı sağlıyor.
Bunun dışında çoklu sekme özelliği ve arama motoru optimizasyonu da GreenBrowser’da mevcut. Chrome benzeri sayfa başlıkları, önceki oturumlarda açmış olduğunuz sayfalara kolayca erişim imkanı sağlıyor. Kısacası, yetenekli ve başarılı bir tarayıcı GreenBrowser.
GreenBrowser’ın sitesine gitmekiçin buraya tıklayın.
{pagebreak::Slim Browser}
Slim Browser
Slim Browser adlı bu tarayıcının sloganı son derece iddialı: “İnternetteki en hızlı, en güvenli ve en ücretsiz tarayıcı“. güvenliği ve hızı konusunda popüler tarayıcılar kadar başarılı sayıldığı doğru. Çoklu sekme özelliği bu tarayıcıda da mevcut. Tarayıcı dahilinde bulunan açılır pencere engelleyicisi de son derece başarılı. Dolayısıyla kullanıcıya, temiz bir internet gezintisi keyfi yaşatıyor.
Slim Browser ile sekmeleri gruplayabiliyorsunuz. Bu grupları saklayarak sonraki oturumlarda kullanabilme imkanına da sahipsiniz. Başarılı bir tarayıcı olduğu doğru, fakat iddialı sloganı hak ediyor mu orası sizin insiyatifinize kalmış.
Slim Browser sitesine gitmek için buraya tıklayın.
{pagebreak::xB Browser}
xB Browser
XeroBank önderliğinde Firefox tabanlı bir tarayıcı olan xB Browser, Tor Network‘ünü kullanıyor. xB Browser’ın önceki ismi Torpark idi. Firefox ve Tor altyapısının ortak bir ürünü olan xB Browser’ın en önemli özelliği, internette anonim gezinme imkanı sunuyor olmasıdır.
Gezinmek istediğiniz site için önce Tor ağına bağlanarak, çeşitli bir şifreleme taktiği uyguluyor ve böylece anonim bir gezi gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Tarayıcıyı kapadığınız anda tüm çerezler ve geçmiş bilgileri tarayıcı temizliyor.
xB Browser sitesine gitmek için buraya tıklayın.
{pagebreak::Maxthon}
Maxthon
Maxthon eskiden MyIE2 olarak biliniyordu. MyIE2’den sonra, Microsoft’a daha sezgisel bir alternatif olmayı amaçlayan tarayıcı, kolay yönlendirme ve hızlı sekme açma özelliği ile birlikte kolay sık kullanılanlar yönetimini kullanıcıya sunuyor. Ayrıca Anti-Freeze adı verilen bir de ilgi çekici bir özeliği mevcut.
Bu özellik, tarayıcı donduğunda, oturum anında kaydedilerek, bekleme yapmadan, zorlu sorular sormadan tarayıcıyı kapıyor. Böylece saçma ve garip sorulara cevap vermeden oturumunuzu kurtarmış oluyorsunuz. Maxthon‘u kullanmak ile Internet Explorer‘ı kullanmak arasında çok da fark yok, zira tarayıcı piyasaya ilk çıktığında amacı Internet Explorer’a destek olmaktı.
Maxthon sitesine gitmek için buraya tıklayın.
{pagebreak::uBrowser}
uBrowser
İnternette 2 boyutlu sayfalarda gezinmekten sıkıldıysanız, sizi 3 boyutlu dünyayla tanışmayı hedefleyen uBrowser‘a bir şans tanımanızda fayda var. Belki sayfalarda derinlik sağlamıyor, ama sekmeleri üç boyutlu bir şekilde arabiriminde sunuyor. Oldukça sıradışı ve farklı bir internet deneyimini yaşamak istiyorsanız kesinlikle uBrowser’a göz atmanız gerekiyor. Web sayfalarını 3-boyutlu arabirimde tarayarak çeşitli geometrik şekillere sokan tarayıcı, her sayfaya farklı bir arayüz sunuyor.
3-Boyutlu tarayıcı deneyimini de Firefox‘ta çeşitli eklentilerle yaşayabiliyoruz, fakat uBrowser‘ın bize sunduğu çok daha farklı ve gelişmiş bir konsept. Dolayısıyla daha fazla ilgi çekiyor.
uBrowser’ın sitesine gitmek iin buraya tıklayın.
{pagebreak::Browse3d}
Browse3d
Bir başka 3-boyutlu tarayıcı olarak lanse edilen Browse3d, kulllanıcıya, tarama ekranını 3 boyutlu ortamda sunuyor. Açık olan sayfalarınızı tek bir sayfada toplayabilir, sayfaları adım adım karşılaştırabilir ve çeşitli benzer aksiyonlara girebilirsiniz. Browse3d‘nin diğer tarayıcıların yanında hafif kaldığını görebiliyoruz. Yine de çeşitli alternatifler aradığınız vakit, göz atabileceğiniz ve ilginizi çekerse rahatlıkla kullanabileceğiniz bir tarayıcı olduğunu da söylemeliyiz.
Browse3d’nin sitesine gitmek için buraya tıklayın.
:: Bu tarayıcılar arasından en çok hangisini beğendiniz?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}