AMD müjdeli haberi verdi
AMD yönetimi, B650 yonga setinin desteğini resmen uzatma kararı aldı.

AMD, B650 yonga seti için belirlediği üretim yol haritasında beklenmedik bir değişiklik yaptı ve bu serinin desteğini uzatma kararı aldı. Daha önce 2025 yılının sonuna doğru tamamen üretimden kalkacağı açıklanan B650 serisi, mevcut DRAM krizinin etkisiyle bir süre daha piyasada kalacak. Bu karar, giriş seviyesi sistemlere yönelik talebi canlı tutmayı amaçlıyor.
B650 serisinin desteği uzuyor
Board Channels kaynaklarından elde edilen bilgilere göre AMD, anakart üreticilerine B650 tedarikinin süreceğini bildirdi. Şirket, B650 ile B850 yonga setlerinin belirli bir süre boyunca birlikte konumlandırılacağını paylaştı.

Daha önceki planlar, B650 üretiminin üçüncü çeyrekte durdurulması ve stokların yıl bitmeden tamamen eritilmesi yönündeydi. Ancak DDR5 bellek fiyatlarındaki yükseliş, özellikle giriş seviyesi bilgisayar sistemlerine olan talebi aşağı çekti. Bu durum, AMD’nin eski planlarını güncellemesine yol açtı.
Raporda, Kasım ayında anakart satışlarının bir önceki yıla kıyasla ciddi oranda düştüğü ve Aralık ayında da benzer bir tablonun beklendiği belirtiliyor. Üreticiler, maliyet baskısının arttığı bu dönemde daha uygun fiyatlı çözümlere yöneliyor. Bu yönelim, piyasada B650 siparişlerini yeniden artırdı.
Büyük anakart markaları, bu talebe yanıt vermek için B650 üretim kapasitelerini artırmaya veya durdurdukları üretim hatlarını yeniden devreye sokmaya hazırlanıyor. Bu hamlenin temel amacı, B850 platformuna kıyasla daha düşük toplam sistem maliyeti sunmak. Böylece, yüksek bellek fiyatlarından etkilenen tüketiciler için AM5 soketine sahip daha erişilebilir seçenekler sunularak pazarın durgunlaşması engellenmeye çalışılıyor.
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Forumda konuşulanlar
- AMD müjdeli haberi verdi0 cevap
Yorumlar
İlk yorumu siz yazın.