İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Donanım
  3. İşlemci

AMD Ryzen işlemciler pazar payı ile sevindirdi

Yıl sonunda 4. nesil Ryzen işlemcilerini tanıtmaya hazırlanan AMD'de yüzler gülüyor. AMD Ryzen işlemciler pazar payı ile yüzleri güldürdü.

Gorkem Say

okunma

AMD Ryzen işlemciler pazar payı ile sevindirdi

Yıl sonunda 4. nesil Ryzen işlemcilerini tanıtmaya hazırlanan AMD, işlemcilerinin pazar payı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Intel ile olan rekabeti artırmak isteyen şirket, 7 nm+ üretim sürecinden geçen işlemcilerini piyasaya sürecek. AMD’de de çalışan yetkililerin dediğine göre yeni işlemcilerdeki performans artışı, yeni bir mimariden beklenen performans artışı ile ortalama olarak yüzde 20 civarında olacak. Son gelen haberlere göre, AMD Ryzen işlemciler pazar payı ile şirketin yüzünü güldürdü.

Daha önce paylaştığımız bir haberde ise, Intel CEO’su için pazar payından çok daha önemli faktörlerin olduğunu belirtmiştik.

AMD Ryzen işlemciler pazar payı ile şirketin yüzünü güldürdü

Ryzen işlemcilerin çıkışı ile birlikte, işlemci pazarı sıkı bir rekabetin içine girmişti. Ancak esas patlama, AMD’nin 3. nesil Ryzen işlemcilerini tanıtmasından sonra gerçekleşti. 7 nm üretim sürecinden geçen bu işlemciler, birçok kullanıcının ilgisini çekmeyi başardı. Özellikle Ryzen 3600 ve 3700X ikilisi, en çok satan işlemciler listesinde başı çekti. Ryzen 1600 işlemcisinin yeniden 12 nm üretimden geçerek piyasaya sürülmesi de, alt pazarda AMD’nin satışlarını artırdı.

AMD CEO’su Dr.Lisa Su, Ryzen işlemcilerin şu anda dünya çapında premium işlemci satışlarının yüzde 50’sini oluşturduğunu belirtti. İstatistik, dünyanın çeşitli yerlerindeki en iyi perakendecilerinin satışlarına dayanarak yapılmış durumda. Hatta bazı büyük perakendeciler, işlemci satışlarının yüzde 90 gibi büyük bir çoğunluğunu AMD’nin ele geçirdiğini belirtti.

https://twitter.com/TechEpiphany/status/1254531154889314305?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1254531154889314305&ref_url=https%3A%2F%2Fwccftech.com%2Famd-ceo-ryzen-cpus-now-account-to-more-than-50-premium-processor-sales-globally-strong-demand-for-ryzen-3000-ryzen-2000-cpus%2F

Özellikle üst seviyede, Ryzen 3900X ve 3950X gibi işlemciler çok rağbet gördü. 12 çekirdek / 24 izlek ve 16 çekirdek / 32 izleğe sahip bu işlemciler, hem oyuncuların hemde profesyonel çalışanların ilgisini çekti. Ayrıca, Ryzen 2600X ve 2700X işlemcilerinin fiyatlarındaki düşüş, bu işlemcilerin satışlarının artmasına neden oldu.

Avrupa Donanım Birliği, teknoloji meraklılarının yaklaşık yüzde 60’ının Intel yerine AMD işlemci tercih ettiğini açıkladı. Ancak, AMD kullanıcılarının büyük çoğunluğu AMD Radeon ürünlerine kıyasla NVIDIA ekran kartlarını tercih ediyor.

Siz hangi işlemci markasını tercih ediyorsunuz?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (3)

Okur

bugune kadar kendı kullanımım ıcın 12 tane masaustu pc topladım,taa amd athlon zamanlarından bugune kadar,son bılgısayarım ıse laptop ve yıne amd ıslemcılı tercıh ettım.AMD fıyat performans olarak her zaman optımum,verdıgınız paranın en cok karsılıgı oluyor. Mısal telefondan samsung cok satılırken xıoamı almak gıbı,eldeki paraya karsılık satın alınabılen en ıyı ıdeal performans.

Teknoloji Dostu

Intel pazari öyle bir ele gecirmiski, bircok hazir pc üreticisiyle yaptigikontratlar dolayisiyla satislarda hal üreticiler tarafindan ilk siraya koyuluyor. Bu da bilincsiz son kullanicilarda Intel egilimi yaratiyor. Intel piyasayi oldugu gibi hertürlü rekabet kurnazliginda da birinci.

Okur

Aynen öyle dediğin gibi. Dizüstü piyasının alayı intel ama amd ryzen 5 3500u harika bir işlemci ama az ürün çeşit var amd olarak. Pc olarak geçen sene ağustosta dolar 5.5 iken değiştirdim 200 dolara intel i9 performansında amd 3600 aldım harika

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.

Reklam