Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    AMD Sistemlerde SP3 Sorunu

    Birçok markaya ait bilgisayarların, AMD işlemciye sahip modellerinde Windows XP Service Pack 3 kurulumundan sonra bazı sorunlar çıkabiliyor. Bilgisayarlarda, mavi ekran hatası verip sürekli yeniden başlamaları gibi bir sorun gözlemlenebiliyor. Service Pack 3 kurulumunun hemen ardından yeniden başlatma  sırasında gözlenen hataya, farklı işlemciler için yazılmış olan ACPI sürücüleri sebep oluyor.

    Sorunun Kaynağı

    Reklam
    Reklam

    Birçok bilgisayar üreticisi, bilgisayarlarına kurdukları işletim sistemi görüntülerinde hem Intel (intelppm.sys) hem de AMD (amdk8.sys) için ayrı ayrı ACPI sürücüleri mevcut. Normal şartlar altında bu sürücülerden sadece bir tanesi, uygun olan sisteme göre çalışıyor ve bilgisayar sorunsuzca kullanılıyor. Fakat Service Pack 3 kurulumundan sonra bazı şeyler yanlış gidiyor ve intelppm.sys devreye girerek sistemin doğru şekilde çalışmasına engel oluyor.

    Çözüm Yönetmi

    Bu sorunu çözmeniz için iki yöntem mevcut. İsterseniz bilgisayarı güvenli kipte başlatabilirsiniz, isterseniz de Windows XP CD‘sinden sistemi başlatıp kurtarma konsoluna girebilirsiniz.

    Reklam
    Reklam
    :: Kurtarma konsolundayken: sc config intelppm start= disabled
    :: Güvenli kipte başlattığınızda, komut satırındayken: disable intelppm

    …komutlarını yazarak huzura erebilirsiniz. Sonuçta AMD işlemciye sahip bir sistemde intelppm.sys dosyasına ihtiyacınız olmayacak. Artık sorunsuzca WindowsXP Service Pack 3 ile çalışmaya devam edebilirsiniz.

    Bilgi için: MS Influentials / Jesper
    Yazan: Berkin Bozdoğan
    SDN – http://shiftdelete.net

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    17 Yorum

    1. SDN Okuru

      Bende amd işlemci kullanıyorum ve çalıştığım yerde bilgi işlemciyim yaklaşık 15 makina amd ama hiçbir sorun yok…

    2. SDN Okuru

      ben daha sorun yaşamadım
      AMD ATHLON X2 DUAL 4000+ kullanıyorum arıza vermedi sp3 kurarken….

    3. SDN Okuru

      denedim olmadı… komutlar hata veriyr… daha açıklamalı anlatırmısınız……

    4. SDN Okuru

      amd işlemci kullanıyorum. sp3 paketini yükledikten sonra, bilgisayarımda ağırlaşma oldu. windows görev yöneticisine baktığımda, explorer.exe komutunun
      işlemci ve bellek kullanımının çok fazla olduğunu gördüm. bunun nedeni nedir acaba…teşekkürler…

    5. SDN Okuru

      ee çok iyiiii, ayrıca double teşekkür…

    6. SDN Okuru

      hayret birşey ya vallahi. yani koskoca SP3 çıkıyor yıllar sonra onda da en basit işlemci desteğinde hata var! Demek ki microsoft’takilerin hepsi İntel kullanıyor. Zaten anlaşmalarına bakarsak bunu anlamak da zor değil! BAN BAN BAN!

      – NK -…

    7. SDN Okuru

      önerileriniz çözüm olmuyor.
      ekran simsiyah sadece simgeler görülüyor.işlem yapılmamıyor.
      acil önerilerinizi bekliyorum…

    8. SDN Okuru

      Valla bende yok ama ilerisi için iyi bir kaynak…

    9. SDN Okuru

      bende amd kulanıyorum 2yıl oldu hiç bir sorun çıkarmadı sp3 yükledim dediğiniz gibi problemle karşılaşmadım….

    10. SDN Okuru

      malesef vermiş olduğunuz kodlar benim bilgisayarda işe yaramadı.dediğiniz gibi bilgisayarı güvenli kipte başlattım.komut satırına girdim ve disable intelppm yazdım fakat bu komut tanınmıyor dedi.
      amd işlemcili bilgisayarım var ve ne windows update üzerinde nede bir paket halinde hemde microsoftu arayıp onların göndermiş olduğu linkten indirmeme ve yüklemeye çalışmama rağmen bir türlü sp3 kuramadım.
      haydi onu geçtikk ilk kurmaya çalıştığımda windows çökmüştü,NTLDR isimli dosya eksik diyordu.yeniden format attım.sizin söylediğiniz olayı da yaptım tekrar hem windows uptade üzerinden indirmeye çalıştım.orada sp3 65 mb olarak görünüyor ve indirmeniz önemle tavsiye edilir diyor.indirmeye başladım.tam bitmek üzere iken indirme kopuyor ve inderme tamamlanamıd diyor.tekrar denediğimde ise hiç indirmiyor.bir paket halinde indirdiğimi kurmaya çalıştım.kurulum tam bitme aşamasında kuruluma devam edemeyip bilgisayar kararıp açılıyor ve eski sisteme geri dönüyor.
      fakat eski sistem de de yeni sorunlar başlıyor.sistem çalışıyor fakat bir donanım hatası veriyor.via net isimli donanımı bulduğunu söylüyor.cd si var bende yükle diyorum driver lerini yüklemiyor.internetten yani windows update de yine isteye bağlı yüklemelerde via tek sadece var ve onu yüklüyorum.fakat değişen bir şey olmuyor.bu son yapmış olduğum nedemelerden sonra bilgisayar açılış ve kullanış olarak hayli yavaşladı.yani tekrar format istiyor.fakat ben yakında etkinleştirme servisindekilerle akraba olacağım için yeniden format atmak istemiyorum.
      bana bu konuda yardımcı olursanız çok makbule geçecek.
      bilgisayarımda sp2 ve tüm updateler yapılmış durumda.
      işlemci amd atlon 64 2500
      1 gb ram
      200 gb samsung hd.
      ati redeon 9200 128 mb.ekran kartı var
      diğer özellikler standart.
      bu konuda ne yapmam gerektiği ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa bana e -posta atabilirler.
      asaahmet@gmail.com.
      şimdiden teşekkürler….

    11. SDN Okuru

      bir sorun yaşıyorum ama dediğiniz sorunmu bilmiyorum. bilgisayarımı güncelledim ondan sonr a oyuna girerken soru işaretleriyle dolu küçük bir bölüm çıkıyor. sonrada oyun kapanıyor lütfen yardım edin. yoksa eskiden aldığım yedeğe dönücem

    12. SDN Okuru

      ben de AMD kullanıyorum yükledim sorun yok ancak güncelleştirmeleri artık yapmıyor bunun nasıl aşabilirim bilen yardım etsin lütfen.

    13. SDN Okuru

      kalsın o zaman bu program ben bilmiırum güvenli kipte falan çalıştırmayı çöker kalır pc al başına belayı saolun yinede FATİH03…

    14. SDN Okuru

      AMD 64 Processor 3000+ işletim sistemine nasıl format atabilitim acil yardmm plz !!!!!

    15. SDN Okuru

      bu komutları acaba tam olarak nerede ve nasıl yapacağımızı resimli veya video olarak görebilirmiyiz

    16. SDN Okuru

      evet yaradı çok saolun

    17. SDN Okuru

      bu sorunu ben yaşıyorum x4 955 işlemcim var xp de bilgisayarımı açarken mavi ekran geliyor. reset atıyorum bazen çalışıyor tam çözümünü bende bulamadım. win7 sorunsuz çalışıyor ama xp de ilk açılışta sıkıntı oluyor.

    Diğer yorumları gör (16) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap