İşlemci

    AMD, Intel’e çelme takmaya hazırlanıyor: Yeni işlemciler yolda

    Intel'in 12. nesil işlemcilerini piyasaya sürmesiyle rekabetten bir adım uzak kalan AMD, yeni işlemciler ile açığı kapatacak.
    amd yeni işlemciler

    Intel, 12. nesil masaüstü işlemcilerini piyasaya sürdüğünden beri AMD zor günler geçiriyor. Beklenenden iyi bir çıkış yakalayan Alder Lake serisi, şu an işlemci piyasasında güçlü bir performans sergiliyor. Intel, piyasada sefasını sürerken AMD’nin buna göz yumması mümkün değil. Söylentiye göre şirket, planlarını erkene çekerek yeni işlemcilerle Alder Lake’in önünü kesecek.

    AMD, Zen 4’ten önce destek yollayacak

    Intel, Alder Lake mimarili işlemcilerini piyasaya sürdüğünden beri AMD tarafında tam olarak bir karşılığı yok. Giriş seviyesi seçenekler Intel ile rekabet edebiliyor olsa da üst sınıfa baktığımızda Watt başına performans anlamında AMD geride kalıyor. Team Red grubunun raporuna göre, Zen 4 mimarisinden önce geçici çözüm olarak Ryzen 7 5700X, Ryzen 5 5600 ve Ryzen 5 5500 işlemcileri piyasaya sürülecek.

    AMD yeni işlemciler

    Ryzen 7 5700X muhtemelen 8 çekirdek ve 16 izlek içeriyor olacak. Bu da demek oluyor ki bu işlemci, Intel tarafındaki i5-12600 ya da i5-12600K ile rekabet edecek. Bu işlemcinin yanı sıra Ryzen 5 5600 için de beklentiler büyük. Muhtemelen 6 çekirdek ve 12 izlek yapısına sahip olacak, böylelikle Intel Core i5-12400 ile rekabet edecek.

    Bu işlemciler, AM4 ile çalışan son nesil olacaktır. AMD uzun yıllardır bu platformu destekledi. Intel tarafında soket yapısının çok sık değiştiğini görsek de AMD takdir edilecek şekilde yıllardır aynı soketi kullanmayı başardı. Fakat bundan sonrası için durum aynı olmayacak, Zen 4 mimarili bir işlemci almak istediğinizde yeni bir anakart satın almak durumunda olacaksınız.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    2 Yorum

    1. Can

      Tüekçeyi unuttum sandım bir an.

    2. Axyturk

      Amd her zaman favorim olmaya devam ediyor fakat ekran kartlarında yazılım üstünlüğünü henüz eline alamadı GeForce tek rakibi olmasına rağmen neden hala onu darma duman etmiyor hiç anlamıyorum Amerika destekli olduğu için mi

    Diğer yorumları gör (1) Yorum Yap

    Yorum Yaz