İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Donanım

AMD’de Turbo Dönemi

AMD’nin piyasaya çıkarmaya hazırlandığı Thuban kod adlı altı çekirdekli işlemcisinde, Intel’in Turbo Boost teknolojisine benzer bir teknolojiye yer vermek için çalıştığı belirtildi.

Shiftdelete.net

okunma

AMD Turbo (Görsel: Espen Klem from Oslo, Norway, CC BY 2.0, Wikimedia Commons)

AMD’nin piyasaya çıkarmaya hazırlandığı Thuban kod adlı altı çekirdekli işlemcisinde, Intel’in Turbo Boost teknolojisine benzer bir teknolojiye yer vermek için çalıştığı belirtildi.

Phenom II X6 olarak adlandırılacak altı çekirdekli işlemci, yaptığı işleme göre, kullanmadığı çekirdekleri kapatarak, onlara gelen gücü çalışan çekirdeklere aktarabilme yeteneğine sahip olacak.

Altı çekirdekli Thuban işlemcisinin diyagramı

Donanım tabanlı

“C-state performance boost” adı verilen bu teknik donanım tabanlı olduğu için tüm işletim sistemlerinde çalışabilecek.

Bu yeni özelliğin sadece AM3 sokette mi, yoksa hem AM3 hem de AM2+ soketlerde mi yer alacağı ise henüz bilinmiyor.

:: AMD işlemcilerine Turbo özelliğinin gelmesi sizce kullanıcılara büyük bir avantaj sağlayacak mı?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.