Reklam
    Reklam
    Android

    Android 15’in devrim yaratacak özelliği ortaya çıktı!

    Android 15 Beta sürümünde keşfedilen "NfcCharging" özelliği sayesinde cihazlar, NFC kullanılarak kablosuz olarak şarj edilebilecek.

    Geçen sene Android 14 işletim sistemini kullanıma sunan Google, bu yıl Android 15 ile karşımıza çıkacak. Şu anda test aşamasında olan bu yeni yazılım, birçok yeniliği beraberinde getirecek. Bu nedenle merak içinde bekleniyor. Son gelişmelere göre Android 15, NFC ile kablosuz şarjı da mümkün kılacak. İşte ayrıntılar…

    Android 15 Beta sürümünde “NfcCharging” adlı yeni bir özellik keşfedildi. Aktarılan bilgilere göre söz konusu bu özellik, temassız ödeme ve dosya paylaşımı gibi amaçlar için kullanılan NFC teknolojisinden destek alarak Android telefonların kablosuz olarak şarj edilmesine imkan tanıyacak. Bu yenilikle birlikte telefonların diğer kablosuz şarjı destekleyen cihazları da şarj edebileceği bildiriliyor.

    Reklam
    Reklam

    Aktarılan bilgilere göre NFC ile şarj özelliği, yalnızca 1W güç kapasitesine sahip olacak. Bu güç düzeyi oldukça düşük. Buna göre 5.000 mAh kapasiteli bir bataryanın tamamen şarj olması yaklaşık beş saat sürebilir. Bu nedenle bu özellik akıllı telefonlar yerine kulaklık veya akıllı saat gibi daha düşük bataryaya sahip cihazlar için daha uygun olabilir.

    Bu yeni NFC ile şarj özelliğinin Android 15 işletim sistemine sahip tüm telefonlarda kullanılıp kullanılmayacağı veya üreticilerin NFC donanımında özel bir düzenleme yapmaları gerekip gerekmediği henüz bilinmiyor.

    Reklam
    Reklam

    Bu özellik eğer 1W’dan daha yüksek hızlarda şarj imkanı sunabilirse, Qi kablosuz şarj standartının yerini alabilir. Bu durum, akıllı telefon üreticilerini söz konusu bu yeniliğe karşı adapte olmaya teşvik edebilir. Bunu hep birlikte göreceğiz.

    Android 15’in beta testleri temmuz ayında sonlanacak. Akabinde ağustos ve ekim ayları arasında yayınlanması bekleniyor. İlk olarak Google’ın kendi akıllı telefon modelleri için sunulacakken, daha sonrasında diğer üreticiler de dağıtım çalışmalarına başlayacak.

    Reklam
    Reklam

    Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Android 15 ile sunulacak yeni kablosuz şarj özelliğini nasıl buldunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    13 Yorum

    1. Yusuf ipekdal

      Beş kuruş etmez Samsung devri bitti artık yerini ixoami aldı Samsung bu saatten sonra ne yapsa boş ixoami hyperOS sürümüyle bu yıl kullanıcıların gönlünü kazandı bu saatten sonra son çıkan s24 ultrası bile gözümüzde çöp

      1. Ziyaretçi

        Evet, sizin gözünüzde çöp olabilir.

        1. Afc

          Koca Samsung a çöp dedi ya …

      2. Ziyaretçi

        İxoami çok iyi demek öylemi ozaman niye 200MP kamera yapamıyor Samsung’un güçü bu işte işlemciyi falan geçtim ixoami sadece kamerayı yapsın yiyosa bir yazılım çıkardılar kendilerini en iyi zannediyorlar geçmişinizi bir kontrol ette öyle konuş

      3. Zafer Emir Yılmaz

        Evet Xiaomi gerçekten güzel şeyler başarıyor ama ne yaparsa yapsın Samsung daki stabilite ve kalite gelmiyor Xiaomi ye ilk 3 seneden sonra çöp oluyor Samsung yeni telefonlarına 7 yıl güncelleme desteği veriyor ayrıca 2024 yılında ilk 4 ayda Apple da geçerek en çok satan marka oldular Xiaomi Çin markası olduğu için her an ambargo tehlikesi var (Huawei de olduğu gibi) HyperOS de çok büyük beklenti ile geldi ama henüz o beklentileri karşılayamadı eğerki ileride daha kaliteli ve f/p ürünleri çıkarırsa Samsung u geçer ancak şuanlık zor

      4. Harun ersöz

        Samsung Galaxy S24 ultra yapay zekâ devrini başlattı sen neyden bahsediyorsun?

      5. Anonim

        S23 ultra kullanıyorum xiaomi yazılımı çöp dostum boş yapma

      6. Muh

        Uzun süre xiaomi ürünleri kullanmış biri olarak malzeme kalitesi konusunda iğrençler. Son telefonum donanım arızası yüzünden çöp oldu, router’ım boot olmuyor, arkadaşın telefonu kutudan amoled yanıklarıyla çıktı… garanti konusunda adam akıllı destekleri yok. Eline bir samsung aldığın zaman premium hissediyorsun. Fakat xiaomi 14 ultra alsan bile general mobile hissiyatı var. Ui’ın iğrenç olmasından ve gerekli araçların olmamasından bahsetmiyorum bile. Hyperos’un bana göre tek avantajı menü performansı ve az yer kaplaması oldu. Onun dışında kısıtlayıcı bir politika izledi.

      7. Mesut

        Çarpılırsın kardş s24 u ve mi 14 ultrayı kullandım stabilite olarak samsung çok iyi

    2. Yusuf E.

      Bu şekilde şarz nasıl olacak? Telefon şarz cihazına temas etmesi gerekmiyor mu? Eğer böyleyse kablo ile şarz etmek daha kullanışlı, şarzı kesmeden telefonu elime alıp kullanabilirim.

    3. Yunan makaronu

      S23 ultrada powershare ile iphonelari sarj edebilen ben….

    4. Murtaza

      Xiaomi birçok alanda iyi ama samsung çöp oldu demek yanlış . Şuan lider Apple ve Samsung

    5. Yusuf

      Bu özellik Huawei matepad pro tablette 2 yıl önce vardı. Ama sonra nedense sistem güncellemesinden sonra iptal ettiler.

    Diğer yorumları gör (12) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network
    Mobil Versiyondan Çıkış Yap